Krem na pupę (jaki?)

Moja na szczęście też tylko w dzień robi ale z 2-3 hehe więc jakoś da się ogarnąć nie jest aż tak źle. Za to noce spokojne hehe

Ja kupuję też ten: https://aptekacurate.pl/product-pol-12874-Linomag-masc-30g.html ;) I nie tylko dzieci używają. Mnie też się zdarza użyć na jakąś tam moją wysypkę ;)

MamaMalejMajki ja tam czułam kupkę od początku :) 

Aneczka to tak jak u nas i dobrze chociaż w nobi nie muszę zmieniać pampersa.

Karolina o tak też się cieszę że nie muszę w nocy zmieniać bo u nas jest totalna ciemność w pokoju. Więc musiałabym lampkę zapalać 

Teraz się od paru dni sie zmieniło i już robi koło 10. Zaczęła zjadać rzadziej ale większe porcje więc już nie muszę świecić w pupę lampką i zaglądać w nią jak szpak w dziuplę :) ale o 7 i tak się budzi żeby się pobawić z pół godzinki  xD

Matildi A ten Linomag zostawia tłustą powłokę czy się wchłania?? Zostawia ślady na skórze??  I Czy testowałaś Linomag Bobo?

MamaMalejMajki używałam linomagu i zostawiał tłusty ślad. 

Aneczka u nas też jest ciemno, lampkę mam przykrytą żzeb w razie czege za mocno nie świeciła. Ale nie zapalam jej w ogóle, wieczorem przy karmieniu na chwilę a później w nocy karmię w ciemności. Tak córeczka szybko usypia bo wie, że jest noc :) foy

Karolina też kiedyś tak miałam że przyciemniłam sobie lampkę żeby tak nie świeciła 

Ja mam taka ledowa sowe. Nie świeci mocno chyba że naladuje akumulatory. Wtedy pierwsza noc tylko mocno. U nas pali się całą noc. 

Jeśli chodzi o pielęgnację już istniejących odparzeń to najlepiej sprawdzi się dostęp powietrza. Dziecko na kocyk i niech poleży z gołą pupką. I tak kilka razy dziennie. Ponadto zasypka z mąki ziemniaczanej.

Gorąco polecam też maść Tormentalum (Nie tormentiol!!) u nas sprawdziła się idealnie!

MamaMalejMajki u mnie jak by świeciła całą noc to byłaby zbyt interesująca i szkoda by bylo córeczce czasu na sen :) uczę ją od początku, że jak jest noc, jest ciemno :) 

Ta nasza ledwo co świeci. Jak są nowe baterie to odwracam ją. Potrzebuję widzieć podgrzewacz i ile mleka wsypuje  :) 

Karolinach kupiłam dziś Linomag i jest ok :) A używał ktoś może Linomag baby? 

MamaMalejMajki to super :) ale mojej córeczki był chyba zbyt tłusty. 

A u mnie nawilzacz powietrza daje maleńkie światło, które mi wystarcza, żeby w nocy przebrać kawalera. 

Karolina zobaczymy jak będziemy używać dłużej  :)

ja stosuje alantan i jestem zadowolona. w szpitalu pediatra mi poleciła. jest to wyrób z apteki i mogę mu w pełni zaufać. 

Alantan dermoline ma świetne opcje, te kremy są tanie i naprawdę skuteczne. Zwykły alantan plus nam się obecnie lepiej sprawdza niż bephanten linomag czy sudokrem, których używaliśmy wcześniej...

Latem natomiast obowiązkowo zasypka z tej serii, nam się wszystkie zakamarki szybko odparzały od temperatur na dworzu...

MamaMałejMajki nawet nie widziałam że jest linomag baby