Ja zawsze starałam się zapisywać :)
Okazało się, że nieco leków poszło do utylizacji. Na kremie do pupy daty brak o.O
Mega Naczelny Papuśny Bobas a a jakiego kremu używałaś? Patrzyłaś może na zgrzewie opakowania?
Magicznypazur ma rację, na kremaxh często data jest na zgrzewie :) też się kiedyś naszuklam daty i była właśnie tam :)
Dziewczyny sprawdzałam z 10x i nigdzie tej daty nie widzę o.O
MNPB a na pudełku też nie ma?
Mega Naczelny Papuśny Bobas a jakie to krem?
Ogólnie nie polecam stosowania kremu sudocrem. Wystarczy przeczytac skład i na pierwszy rzut oka widać, że substancje w nim zawarte nie są "lekkimi". Alantan krem ma dobry skład i szybko się wchłania. Do codziennej pielęgnacji będzie idealny. Przy większych odparzeniach lub jeśli sam krem będzie nam odpowiadał polecam Babydream krem ochronny i przeciw odparzeniom. Kupiłam go w rossmanie za ok. 8 zł. Jest bardzo wydajny i mega delikatny. Skład jest prosty ale konsystencja dość zwarta i tłusta. Stosuje go profilaktycznie na buzię gdy mam zmiany skórne i powiem szczerze że jestem zachwycona :)
Ja kupiłam alantan plus maść i bephanten maść. Ta druga nadaje się również na brodawki sutkowe. Takie używałam przy pierwszym dziecku i teraz też tak będę.
Zuzanna to prawda przeważnie to co używamy przy pierwszym dziecku bo się sprawdziło chcemy używać i przy kolejnych. Ale trzeba pamiętać że każde dziecko jest inne i może okazać się że trzeba będzie co innego szukać
Zuzanna u nas też te maści się sprawdziły :)
Bepanthen to u nas maść numer 1! Jest idealny bo dobrze natłuszcza i łatwo się rozprowadza. Jedyny minus to cena, ale najważniejsze że pasuje dziecku.
Mamameg ja tą duża tube kupiłam za 39 zł . To wydaje mi się ,że cena ok. Trzeba patrzeć czy gdzieś jest w promocji i kupić wtedy ze dwie.
Zuzanna też kupuję w promocji, teraz już nie zawsze używamy przy każdej zmianie pieluszki wiec kremu idzie zdecydowanie mniej.
U nas Bepanthen się nie sprawdził. A szkoda bo nie dość że dostałam próbki w paczkach to jeszcze dostałam się do testowania to sporo go dostałam.
Aneczka, czemu Bepanthen się nie sprawdził? Stosuję go i dopiero po 5 miesiącach wyszły jakieś krosty. Teraz sprawdzam czy po nim czy od chusteczek nawilżających. Co prawda ja po prostu myję pupę pod kranem po kazdej zmianie pieluchy ale jak zostawiam pod opieką mamie czy teściowej to zawsze coś się pod pieluszką pojawia...
MamaMalejMajki a nie łatwiej by było używać wacikow z wodą zamiast za każdym razem myć? Ja tak robiłam jak córeczka na początku miała czerwoną pupę po każdych chusteczkach. Pomagał tylko alantan i waciki z wodą. Dlatego przy alantanie zostaliśmy do dziś :)
Ja również duże waciki i ciepła woda i po problemie. Nie wyobrażam sobie z małym dzieckiem pod kran za każdym razem lecieć. Owszem trochę tych wacików zużywa się, ale i tak uważam, ze to wygodne. Potem na koniec używam suchego aby wszystko wytrzeć. I dziecko gotowe.
MamaMalejMajki nie poradził sobie z odparzeniem pieluszkowym
Misiowa ja robiłam tak samo. U mnie każde mycie pod kranem pewnie by kończyło się niesamowitym wrzaskiem bo córeczka na początku strasznie nie lubiła kąpieli.