Koszule do porodu

Ja rodziłam też przez cc. Cesarkę miałam w piątek  o 22 w poniedziałek po południu już byłam w domu. Więc mi spokojnie starczyły 3 koszule. Wiadomo że możesz przemoknac więc nie zaszkodzi zabrać w zapasie.  Po cesarskim cięciu miałam założona zielona pelerynkę dopiero w sobotę na drugi dzień poszłam się umyć i założyć swoją koszule.  Jeśli nie będzie  żadnych przeciwskazań do wyjścia ze szpitala to dłużej niż 4 dni raczej w szpitalu nie będą trzymać. 

Cześć :) Zastanawiam się ile potrzeba koszul do porodu tzn. na cały pobyt w szpitalu. Najprawdopodobniej czeka mnie cesarka co oznacza dłuższy pobyt w szpitalu. Chciałabym codziennie założyć nową koszulę i tym samym nie wiem ile ich spakować i jak to faktycznie wygląda w "praniu". 

A ja już myślałam, że jeszcze dłużej przytrzymują w szpitalu ...  Obym też tak szybko wyszła ;)

Nattalley to wszystko zależy od stanu zdrowia ,czy nie ma komplikacji,u nas po cc 2 dni nie do domu 

Po cesarce trzymają dwie doby (Salve). Do samego zabiegu dają swoją koszule taka jednorazową. Po pionizacji przebierasz się we własną. Warto zabrać 4 koszule. Na każdy dzień jedną i wrazie jak zabrudzisz to warto mieć na zapas. Pytanie czy w Twoim szpitalu są odwiedziny jak tak to zawsze może Ci mąż dostarczyć jak potrzeba. Ja przyszłam do szpitala w środę rano i o 10:3O już było po zabiegu. O 16 pionizacja i prysznic i przebrałam się w swoje ubrania.

OOO no to jestem w szoku, że tak szybko można wyjść do domu. U mnie w szpitalu odwiedzin brak, ale można rzeczy przekazac plus moja sąsiadka jest tam położną wiec w sumie tez moze cos przekazac

Na szkole rodzenia położne mówiły żeby zabrać ze sobą 3 koszule - tak jak piszą dziewczyny pobyt po cesarce to 2 dni o ile nie ma komplikacji.

Jeśli masz osoby, które Ci mogą dostarczyć rzeczy to nie zabierałabym więcej :)

U nas po cc trzymają trzy doby. Jednak to operacja. Ja 6 i pół dnia miałam trzy koszule i mi starczyło, chociaż nie pogardziła bym czwarta. 

Jeśli byłabym 3-4 dni wzięłabym po prostu 2.

Druga kwestia jest to czy do porodu musisz mieć swoją bo ja miałam dwie szpitalne także tego nie liczę 

jak masz jeszcze opcję by Ci ktoś doniósł to spokojnie 3 wystarczą, przewaznie po cc jak jest wszystko ok to dwie doby od porodu i do domu 

Dzięki dziewczyny. Wezmę co prawda 4 koszule w razie co, bo w sumie tylko tyle mam typowo ciążowych, a najwyżej jak będzie trzeba donieś to wezmie sie jakies zwykle :)

Ja byłam 5 dni i tez mialam 3 nawet wiecej nie kupowalam, teraz na drugi porod tez mam tylko 3 i mysle ze powinno wystarczyć,  po porodzie jeśli będzie to porod rodzinny to warto odrazu koszule przekazać mężowi domu w razie co to puści z praniem i doniesie ;) bez sensu kupowac więcej bo potem to się i tak ich nie wykorzysta po za okresem karmienia bynajmniej ja nie lubię koszul wole piżamy;)

A na cesarki jak dziewczyny często pisza to czasami szpital oferuje swoje

Pytanie czy w szpitalu jest klimatyzacja - bo jak będzie gorąco warto mieć więcej bo wiadomo dla własnego komfortu. Dziwne, że nie przywrócili odwiedzin 

Nattalley myślę że to wszystko przez covid. Ze szybciej wypuszczaja. Bo jeszcze w 2018 roku po CC leżałam trzy doby a teraz dwie

ja rodziłam we wtorek (nagle) przez CC i w sobotę wyszłam, miałam dwie i nie użyłam ani jednej. Chodziłam w tych szpitalnych... Nie bałam się, że ubrudzę swoje, czy przecieknie mi pokarm jak stąd do afryki, bo jak ubrudziłam to momentalnie nowa szpitalna, bo miałam ich tyle, ile chciałam. 

A faktycznie przecież przez covid krócej trzymają kompletnie o tym zapomniałam .. Wezme i tak z 4 koszule, bo nigdy nic nie wiadomo w tym 1 pojdzie do porodu, bo anuz sie okaze, że jednak naturalnie rodzę 

Nattalley a jakie masz wskazania do CC?

ja lezałam z laską ( nie było covida) i tez wychodziła po 2 dniac...lekarz to mówił ze nie ma co trzymac w szpitalu jak sie dobrze czuje ,zreszta duza rotacja jest na porodówce tam gdzie rodziłąm.

lezalam z dziewczyna, ktora lezala juz 11 dni.

okazalo sie godzine przed wypisem ze maly ma jakies bakterie w moczu... i podawali antybiotyki, jak wychodzilam po 2 dniach uslyszala ze wdroza kolejny antybiotyk i bedzie lezec jeszcze min 5 dni...

jedno dobre ze wykryli to przed wypisem bo by dziecko samo w szpitalu lezalo po ponownym przyjeciu

Ja biorę 2 tak jak jest napisane na stronie szpitala. Sprawdź czy są jakieś wytyczne co musisz zabrać  a jeśli Ci zabraknie to szpital ma ich mnóstwo i powinny położne dać Ci bez problemu�

no wszystko sie może zdarzyć i może się okazać , że będzie tzreba dłuzej leżeć, ale no w takim przypadku zawsze ktoś może dowieść te koszule