Maminki, możecie poradzić, jakie koszule do karmienia się wam sprawdzają\sprawdziły? jakie były wygodne? Linki mile widziane
Chodzi mi o koszule nocne/piżamy
Witaj na forum #teamLOVI!
Maminki, możecie poradzić, jakie koszule do karmienia się wam sprawdzają\sprawdziły? jakie były wygodne? Linki mile widziane
Chodzi mi o koszule nocne/piżamy
Ja miałam dwie koszule do karmienia, obie zapinane na guziczki na środku- dla mnie jest to super rozwiązanie ze względu na łatwy dostęp do obu piersi. Jedna miałam z Happy Mommy (niestety nie mogę jej znaleźć na internecie,mi się udało ją dorwać w second handzie), druga podobna z Formommy. Według mnie jakość tej drugiej była gorsza od tej pierwszej. Z Formommy rozchodziła mi się na biuście, szybko się sprała -plus taki,że jak rodziłam w czerwcu to na lato fajna,bo jest z cienkiego materiału. Ta z Happy Mommy miała zdecydowanie lepszy materiał, który wytrzymał ciągnięcie przez położne,gdy próbowały pomóc w wypchnięciu Malucha �
Ja właśnie zamówiłam ze stronki Dolce Sonno, zależało mi głównie na tym aby była praktyczna i nadała sie zarówno do szpitala jak i na czas połogu w domu. No i tutaj Bingo- bo te Koszule wyglądają jak taka domowa sukieneczka a jeszcze teraz widziałam że dodali nowy fason z długim rękawem więc super na tą porę roku :) Fason na który ja się skupiłam jest rozpinany na całej długości więc nada się też do pielęgnacji rany po ewentualnym cesarskim cięciu :) No i co ważne - 100% bawełny , warto zaglądać do nich na stronkę bo co jakiś czas wrzucają promocje na te koszule :)
Mi się sprawdziły koszulki z dekoltem bo koszula do karmienia mi się sama otwierała
Ja mam koszule Vienetta z guzikami po obu stronach. Mam je od pierwszej ciąży i nadal jestem z nich zadowolona;)
Mi się sprawdziła taka zapinana na środku na zatrzaski. Zapinane na guziki po bokach po prostu po chwili sie same rozpinały.
Najlepsze to są takie rozpinane według mnie na wysokości piersi na napki odpiąć łatwo możemy jedną ręką po prostu szarpiąc trzymając w drugiej ręce maluszka miałam też taką na zamek ale Gdy chciałam na szybko odpiąć często zamki przycinały mi się pod materiałem jeżeli chodzi o te na guziki to też różnie bywało zdarzało się że gdzieś się nachyliłam i guziki odpinały się same dlatego gdybym drugi raz kompletowała koszulę do porodu na okres połogu karmienia piersią to chyba dokupiłabym sobie właśnie tych na napki
Jak dla mnie te zapinane przez środek średnio się sprawdzały bo trzeba było je rozpinać prawie do końca. Najlepiej sprawdziły mi się te zapinane przy piersiach u góry. Ja swoje koszule kupowałam na bazarach i są całkiem ok, chociaż po kilkunastu praniach są już bardzo zużyte więc jak przestanę karmić to pewnie będą się nadawać już tylko do wyrzucenia.
Wlasnie te koszule na napy są najlepsze, w pierwszej ciąży miałam tylko taka do karmienia a teraz chce kupić też do porodu całą rozpinaną właśnie na napy
Dzięki dziewczyny. W pierwszej ciąży kupiłam koszule w wersji bardzo budżetowej i nie dość, ze prześwitywały, to jeszcze zatrzaski się powyrywały niemal od razu. Najlepsza była taka z AliExpress wygladaŁa jak sukienka i miała dekolt na zakładkę, ale była strasznie sztuczna. Zastanawiam sie jeszcze jak sprawdzają się te koszule tak jakby z kieszonkami pod piersiami albo z boków - miała któraś z Was? Wygodne to?
ja zamawiałam z allegro cena około 35 złoty ale to było niespełna 2 lata temu;)
kupiłam trzy rózńe i tak naprawde każda była w takim samym kroju od tego samego sprzedawcy ale mimo takiego samego rozmiaru to sie rózniły miedzy sobą;) dzieki czemu miałam koszule w takim samym rozmiarze na metkach a w rzeczywistości różne, wraz jak chudłam dopasowywałam koszule;)
z guzikami było tak zę jedne sie tzrymały super a w innej znowu sie odpinały mimo ze materiał był świetny to guziki psuły całą dobrą opinie na temat koszuli;(
najlepiej sprawdziły sie granatowe gdyż najmneij prześwitywały kupiłam kremowa i niestety najczęsciej byla w użytku w domu;)
Zamówiłam na próbę jedną z formommy, z oficjalnego konta na Allegro wiec przynajmniej przesyłkę mam smart w pakiecie ;) ale znalazłam z suwaczkami wiec ciekawe czy się sprawdzi :)
w ogóle mam jedna z c&a skusiła mnie promocja, ale fantazja poniosła i kupiłam na ramiączka z szortami, a jestem zmarźluchem wiec chyba poczeka do lata
własnie od nich zamawiałam;) koszula z motylkami piekna ale przeswitująca niestety;(
Ja kupowałam na allegro:
https://allegro.pl/oferta/koszula-ciazowa-do-karmienia-i-kangurowania-s-m-10696269075
Fajna jest, bo na suwaki, nie trzeba się męczyć z guzikami.
Nie polecam takiej:
https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-porodu-karmienia-pizama-12617000800
Tu właśnie trzeba guziki odpinać i to nie jest zbyt wygodne.
halmanowa zamowilam dokładnie taka jak z pierwszego linku od Ciebie, tylko właśnie od formommy :)
pewnie modele te same wszędzie tylko metki inne ;)
Nie miałam takiej na zakladke ani z ukryta kieszonka wiec nie powiem ci jak sie to sprawdza ale wyglada to ciekawie i estetycznie moze dziewczyny cos wiecej powiedza i doradza
Ja kupiłam taka z odpinanymi bokami na kapsle. Ale nie polecam bo te kapsle zaraz odpadną bo robi się dziura dookoła od odpinania. Już chyba lepsze zwykle guziki
Guziki to zło, zwłaszcza nocą :P
Suwak, suwak i jeszcze raz suwak, hehe. A z tymi koszulami z kieszonką/zakładką jest różnie, niektóre szybko się rozciągają, ale mam jedną która jest naprawdę dobrej jakości. Dostałam ją od znajomej.
Przyszła ta koszula na suwaczki i jest Ok, tzn jest bardzo cienka ale przynajmniej dlugosc do kolana - na czas pierwszych karmien i do szpitala będzie Ok. suwaczki Wydaja się być dobrym rozwiązaniem :) ocenie już niebawem ;)
suwaczki są super, rozsuwasz i gotowe, a z tymi koszulami na guziczki to był zawsze płacz zanim odpięłam wszystkie
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.