Kosmetyki linomag

Mam roczna córkę od małego była mata w emulium a terazysle nad zmianą kosmetyków na linomag do mycia bo kremu ochronnego używam od początku i pupa jest bardzo ładna. Czy ktoś używa tej marki i mógłby się wypowiedzieć o niej

Moja szwagierka myje córeczki kosmetykami firmy Linomag i bardzo sobie je chwali, ona od urodzenia używała nivea baby później przeszła na Linomag i jest bardziej zadowolona. Ja natomiast dla swojej córki od urodzenia do dwóch lat stosowałam całą linie kosmetyków z Emolium i niestety tak się skóra przyzwyczaiła, że gdy zmieniłam na inne kosmetyki to zaczęły się problemy, na ciele były to jeszcze małe zmiany (wysuszona skóra, podrażniona) po pewnym czasie skóra przyzwyczaiła się do tańszych kosmetyków, niestety na główce zaczęła skóra schodzić płatami za uchem i po bokach głowy, córkę to bardzo swędziało, rozdrapywała to, aż do krwi, rok próbowałam zmieniać prze różne szampony, niestety rany ciągle były, dermatolog przepisał córce emulsje Locoid Crelo, lecz nawet ona nie pomagała, dopiero gdy polecił wrócić do Emolium, to po około trzech tygodniach nie było już śladu po ranach. Teraz córka ma 5 lat i do tej pory myje jej głowę szamponem z Emolium :confused:
Teraz u synka jako pierwszy kosmetyk do mycia kupiłam również emulsje do kąpieli z Emolium, ale gdy już skończył miesiąc to będę go myła żelem do mycia ciała i włosów z Hippa.

Wiola Ja również szukałam opinii o różnych kosmetykach i wiem, że jednak każde dziecko reaguje zupełnie inaczej. Podobnie jest z pampersami, które jedno dziecko uczulają a inne nie. Dlatego też najlepiej poprosić koleżankę o możliwość przetestowania, albo tak jak koleżanki w innym poście mówiły o darmowych próbkach. Można napisać do producenta prośbę o próbki kosmetyków, które można będzie przetestować na wrażliwej skórze dziecka.

Ja myłam Córę Linomagiem, mialam tez kremy, ale potem odstawilam z powodow problemow skornych. Teraz myjemy tylko mydełkiem nivea, a balsamuje Cetaphilem z masłem shea (ma dobey skład) do mycia włoskow szampon z Hipp (tez przyjazny skład). U nas sprawdil sie z Linomaga fajnie krem z filtrem na słonce.

Ja córcię kąpię na zmianę Oilatum/Mustela. Linomag maść stosuję do pupci. Na Małą działa rewelacyjnie - żadnych odparzeń czy podrażnień.

do kąpieli akurat nie używam chociaż mam w zapasach na wszelki wypadek…, ale na odparzenia od czasu do czasu stosuje linomag właśnie i działa bardzo dobrze :slight_smile:

Ja swoją malutką obecnie kąpie w kosmetykach Nivea Baby ale jeśli chodzi o serie kosmetyków Linomag to używam kremu różowego do pupy i zasypki i jestem bardzo zadowlona. Pupa jest ładna i nie ma żadnych zaczerwień

Używałyśmy kilka dni, ale córka miała jakby suchszą skórę - nie jestem pewna czy to po tym kosmetyku czy to zbieg okoliczności. Do teraz używamy emolium. Warto przetestować dany kosmetyk kilka dni na dziecku aby zaobserwować ewentualne zmiany na skórze. Nie mieszaj serii z kosmetykami bo inaczej nie będziesz potrafiła powiedzieć, który kosmetyk zaszkodził dziecku

My stowalismy linomag maść do pupci, jakieś dwa miesiące od urodzenia nic się z pośladkami nie działo, więc odstawiliamy i nic nie używamy już :slight_smile:

My również używamy tego do pupy i jesteśmy bardzo zadowoleni a jak reszta kosmetyków z tej serii to nie wiem ale również jestem ciekawa