Kosmetyki dla niemowląt

Ten temat pewnie przewinął się już parę razy, ale od ostatnich aktualizacji mogło się troszkę zmienić. Otóż ja w temacie kosmetyków dla noworodków. 
Czytałam, że im krótszy skład danego produktu tym lepiej. Ale co tak naprawdę powinno się znaleźć w tym składzie niepodważalnie? Macie jakieś sprawdzone specyfiki? Co najlepiej używać do kąpieli? Produkty 2w1 czy wszystko osobno? Jak to u was było? Jestem na etapie ostatnich zakupów i się waham czy czegoś jeszcze nie dokupić. Buziaki

Ja od poczatku uzywalam. Naturalnych kosmetykow dla dzieci firmy Sylveco. Polecam sie zapoznac. Ja mialam 2 w jednyn do kąpieli 

Ja używam 2w1 nie zaczynam od emolientow 

https://lovi.pl/forum/9/kosmetyki temacik już istnieje;) 

U mnie 2 w 1 Nivea i zostało tak do dziś 

A ja od niedawna poznałam serię baby O oriflame i wiem że nie zamienie na żadna inna marka. Są bez zapachowe z mega krótkim składem 

My uzywalismy linomag, emolient, Nivea 2w1 zostaliśmy przy tym.

Mazia nie powinno się używać emolientow jak dziecko nie ma problemu że skóra, my mieliśmy balsam z ziaji i płyn do kąpieli tak samo. Teraz nie wiem jeszcze się nie zastanawiałam co kupić czy nie postawić na sprawdzone produkty

O tych z oriflame nie słyszałam, chyba czas się zapoznać.

Faktycznie, emolientów nie powinno się używać, gdy ze skórą wszystko w porządku.

Pati wiem dlatego nie zaczynam od emolientów choć lekarka przy córce mnie okrzyczała, że od nich nie zaczęłam, że tylko takie mamy stosować. Stosowałam coś z rossman i usłyszałam, że takich to nie można... oczywiście po takim wykładzie kupiłam emolienty i to był pierwszy i ostatni raz

Mazią ja pierwsza córkę w emolientach kąpałam bo miałam dużo próbek itp. a przy drugiej nie używamy ich 

My na początku mieliśmy różne z Nivea. Potem co wpadło w ręce. Oillan, Weleda bo to miałam do testów. 

Jak nie ma potrzeby to emolientów nie należy stosować bo mogą działać w drugą stronę. 

Bardzo polecam bloga "Sroka O..." gdzie dziewczyna analizuje składy różnych kosmetyków. 

Nie wiem czy jakiś składnik musi być koniecznie, raczej jest cała lista składników, których lepiej unikać. 

Jak się przewinął taki wątek to po co piszesz jeszxze jeden taki sam? 

Niestety dużo nie doimformiwanyvh przyszłych mam stosuje emolienyy i skóra się przyzwyczaja. Później kończy się to alergiami, atopowym zapaleniem itd bo od narodzin skóra przyzwyczaja się do emolientow i później chcesz przejść na normalne a tu problem. Jak dla mnie im krótszy skład tum lepiej. Wiele produktów też pięknie pachnie ale trzeba się liczyć z tym, że naturalne produkty nie pachną owocami. 

Natalia nawet lekarze zalecają emolienty tzn okej ta u której byłam kazała mi je stosować,więc nawet że tak to ujmę jakiś autorytet niekoniecznie wie,że nie koniecznie lepiej stosować emolienty od początku 

My stosujemy od pierwszego dnia życia i nic się nie dzieje. Lepiej emolium niż np. Żele, szampony i inne które podrażniają i nie są wcale naturalne

Ja bede stosować nivea delikatne dla skóry. 

Ja biorę na początek nivee, jak coś się będzie działo to zaczniemy kombinować...

Tez slyszalam ze skora sie przyzwyczaja do emolientow. Ja stosowalam na zmiame emoliemt ze zwyklymi plynami. Nic sie nigdy nie dzialo 

Jak nie ma potrzeby, czyli nie ma nadmiernie przesuszonej skóry, atopowej, to takie codzienne używanie emolientów nie jest dobre. Kiedyś tak zalecano, bo takie delikatne i przyjazne, ale teraz już się od tego odchodzi. Emolienty dopiero jak jest potrzeba.