Zawsze jak nas coś niepokoi to lepiej skonsultować to ze specjalistą danej dziedziny bo myślę że jakby miało coś wyjść to lepiej że reagujemy wcześniej w razie jakiegoś kłopotu łatwiej wyprowadzić
myśle ze jeśli cos zauważymy niepokojącego to warto udac sie do ortopedy lub chociazby do punktu z obuwiem ortopedycznym gdzie mają taką podstawę do badania wad wówczas dobierają wkładki odpowiednie do obuwia które pomagają zniwelowac wadę ;)
u nas córka z koślawością miała zalecone ćwiczenia dużo biegania bez bucików najlepiej po różnych powierzchniach dużo jazdy na rowerze hulajnodze aby te stopy pracowały , mimo to najlepiej właśnie najlepiej pomogły te wkładki;( bynajmneij ja tak myśle;p
Też słyszałam że buty Enel są naprawdę dobre ale cena też jest konkretna niestety. Ja myślę że jak wszystko się złoży w całość czyli pracę nad stopami i do tego wkładki czy odpowiednie obuwie to wtedy jest widoczny ten efekt.
Bardzo dobre polecam
Dobry ortopeda może wiele zdziałać ! Dużo zaleceń ,wskazówek i poprawa może być niesamowita. Tylko ważne jest aby wybrać naprawdę dobrego specjalistę i najpierw popytać o jego opinie innych. Pozdrawiam
Myśle, że jeżeli zauważyłaś coś niepokojącego to lepiej to skonsultować ze specjalistą. Dwa latka to już taki wiek, że nóżki raczej powinny się wyprostować. Ale to są indywidualne sprawy, może mała zaczęła później chodzić, może u nie to rwą troszkę dłużej. Lepiej skontulatowac i jak coś to zacząć działać. Czym wcześniej tym szybciej bedą efekty a ty sobie oszczędzisz nerwów i niepokoju :)) pozdrawiam :)
Również skorzystałam z pomocy specjalisty :) Zawsze nas nakieruje co robić. Czy są potrzebne specjalnie ćwiczenia czy buciki.
Jednak komuś trzeba zaufać jeśli samemu nie zna się w danym temacie i wtedy właśnie specjalista powinien nam poradzić
Dokładnie tak
też jestem tego zdania
Również tak uważam.
Córka szczupła i też w wieku 2-3 lat te kolanka mnie zaniepokoiły. Byłam u pediatry, dostaliśmy skierowanie do ortopedy. Wyszło też lekkie płaskostopie właśnie z powodu złego układania stóp ale lekarz zalecił tylko ćwiczenia w domu.