Przecież kwiatki zamieniają dwutlenek węgla w tlen;) poza tym kwiatki sie podlewa co też nawilża powietrze. Sama mam kwiatki w sypialni i uważam ze poprawiają wilgotność powietrza;)
To jeszcze zależ z której strony ma się okno,my mamy ze wschodu i jest ok, ale u mnie na wsi mamy z południa i grzeje jak nie wiem co…A kwiatki faktycznie są bardzo przydatne i pomocne, u mnie nie ma ich za wiele, bo nie mam na nie miejsca a z parapetu dziecko zwaliło…ale mam dwie ładne donice w sypialni na półce:-)
Kwiatki produkują tlen i owszem ale nie w nocy:-) . Wówczas konkurują o niego z nami.
Hirudo oczywiście, że zimny chów dla zdrowia najlepszy :-), tylko ciężko zimą moczyć noworodka w temperaturze otoczenia niższej niż zalecane na kąpiel 22-24. Stąd to chwilowe dogrzewanie pokoju. Za to teraz jak znowu przyjdą te upały trzeba będzie działać w drugą stronę i może do wyprawki przyda się wentylator :-).
O właśnie Artan… wyjełaś mi to z ust zapomniała. Dopisać że to w nocy gdy śpimy
Jesli chodzi o farelke to własnie o to zeby dogrzac temperature gdy kapiemy malucha, Zeby nagle z cieple wody nie byl wyjety na zimna pokojowa temperature bo to nie jest dobre…
my w ogole grzejemy dzieci, w szkocji jak mieszkalam to maluchy bez czaoek i bez skarpet byly nie tak jak my ze opatulone jest ale oni tam sa przyzwyczajeni do niskiej temperatury od urodzenia nie to co my stad tez ta zbierznosc.
A.Karbowska masz racje. W innych krajach hartuja maluchy po calosci. Bylam tego swiadkiem jak Marcys na spacerze miala dredik i koszulke z rajstopkami pod spodem w opasce i kaptur na glowie. To mama ze swoim smykiem obok jechala w spacerowce w bodzoakach i skarpetkach bez czapki
Też nie jestem za takim grzaniec, ja tylko trochę dogrzewalam przed kazaniem ale to był luty więc kupiliśmy mały grzejnik. A tak to nie przesadzalismy
Xaniab miś podobny do cis niby do Szumisia ale tańszy, tylko ze nic nie kosztuje własna klatka piersiowa i dziecko położone na niej ja wolałam taka opcje
Ja tutaj na miejscu wynalazlam fajny sklep z misiami robionymi z welny . Piekne sa. Ale szukam jakiejs zabawki geajacej. Te z fishera mi sie widza ale drogie. Znajoma na olx wynajduje po taniosci ich zabawki uzywane w dobrych stanach. Ale ja reki do takiego szukania nie mam.
Xaniab na pewno byś coś znalazła. Tylko takie szukanie jest czasochłonne trzeba każde ogłoszenie obejrzeć dokładnie, każde zdjęcie ,zadzwonić i dopytać i w ogóle. Ale można czasami na prawdę fajne rzeczy kupić i tanio tylko trzeba się pomęczyć a nie każdy ma na to czas.
Co do olx to kiedys kupilam tam stolik szklany nie uzywany a w sklepie dwa razy drozej stal bo byl z black red white jednak to byl czysty strzal z tym stolikiem
Czasem znajdzie się jakąś perełkę
Dokladnie. Czasem mozna dobrze trafic. Szkoda tylko ze co do zabawek Cyski nie mam takiego szczescia…
Ja teraz jestem na etapowe poszukiwanie nosidełka tuła i maty edukacyjnej. Mam nadzieje ze uda mi się coś fajnego znaleść.w dobrej cenie
Tula to raczej kosztuje używana 360-380 zł więc dalej dużo (jak dla mnie) ale może uda Ci się jednak znaleźć gdzieś taniej
Ja nie widziałam nigdzie używanej ale pewnie tyle kosztuje bo jednak za nową też trzeba trochę dać, a to raczej się nie niszczy więc sama chciałabym odzyskać taka kasę…
Maty to już szybciej idzie kupić wybór jest większy pewnie też bym patrzyła olx i allegro
Xaniab bo to faktycznie trzeba siedzieć w tym na bieżąco bo jak ktoś sprzedaję za dobrą cenę to od razu komody kupują i sobie więcej cenią za takie zabawki fp
Dużo fajnych rzeczy ludzie wystawiają na olx. Czasem tak szybko schodzą że masakra… tak miałam z wyparzaczem weszłam na strone ledwo co pani dodał ogłoszenie… dzwonie a tu bach SPRZEDANE. Hehe to mi się powtórzyło chyba z 4 rady. Tk trzeba mięć pecha
Ja też właśnie jak szukałam krzesełka tak było o czym wcześniej pisałam że kupiłam używane…
Ale nie zawsze ma się tak czas śledzić.
Z innej bajki czego dziewczyny częściej używacie do do obcinanie paznokci dzieciuniem, ja mam i obcinacz i nożyczki u tak się waham z tym obcinaczem jeszcze. Kurcze aa u nóg to już wogole nie wiem jak mam podejść.
Kupiłam cały zestaw pielęgnacyjny,w którym były obcinaczki i nożyczki…Nożyczki używam cały czas,a obcinaczek nawet nie ruszyliśmy.Córa ma 16 miesięcy i teraz bez problemu daje pazurki do obcinania
Mi się trafił z olx podgrzewacz Lovi, ale to tak zupełnym przypadkiem.
AmiAga ja do wyprawki kupiłam zestaw nożyczki, obcinacz i pilniczek… i umiem używać jedynie nożyczek. Nie potrafię operować przy tych małych paluszkach obcinaczem. Mój mąż dla siebie używa tylko obcinacza i myślałam, że on będzie się tym małym posługiwał przy córce, ale jak dotąd ani razu nie odważył się jej obciąć paznokci. Twierdzi, że boi się jej zrobić krzywdę. I tak obcinacz leży bezczynnie.
Ja kupiłam nożyczki