Kolor siary

Hej kochane. Mam do Was pytanie. Jaki kolor powinna mieć siara ? Jest jakiś określony ? Dziś zauważyłam, że wydzielina jest żółta, a ginekolog dopiero 16…

to dobry kolor nie martw się:) wpisz w prawym górnym rogu siara i szukaj i znajdziesz więcej informacji pozdrawiam:)

to dobrze, bo ostatnio był taki kolor niby przeźroczysty, niby biały, a dziś po raz pierwszy żółty :slight_smile: dziękuję za szybką odpowiedź :slight_smile:

Ja jestem w 7 miesiącu i już od ok miesiąca mam w piersiach pokarm. Jest to żółta siara

Ja też mam różne kolory, czasem bezbarwna, czasem żołta a czasem biała…więc wszystko oknie martw się

Mi dopiero sie pokazuje w momencie jak sobie ponaciskam piersi. A obecnie 25 tc, a siara juz mi sie wydziela z poltora msca

Spokojnie:) jednym wcześniej się pojawia innym pózniej:) w pierwszej ciąży pózno mi się pojawiła , a w drugiej praktycznie od razu:) bo piersi już dobrze wiedziały co jest grane:) Kolor siary ok:) u mnie też żółta i bezbarwna:)

Mleko ktore leci w ciąży nazywa sie siara, mleko w pozniejszych fazach dzieli sie jeszcze na przejściowe i dojrzałe.
Niektóre dziewczyny już około 16 tygodnia ciąży zauważają , że wypływa im mleko z piersi
Siara może pojawić się też w trzecim trymestrze ciąży i dopiero 3-4 dni po porodzie wypiera ją mleko przejściowe.
Siara wygląda jak żółtawy, lepki płyn

To napewno siara…nie masz powodu do zamówień

26 tc nie zauważyłam zjawiska siary lub poplamienia biustonosza. Też nadmiernie nie masuje i dotykam piersi, chyba że kremuje ciało. Czy powinnam się obawiać z braku siary?

To już moja trzecia ciąża i ja też Olu siary przed porodem nie miałam, dopiero po porodzie a karmiłam piersią normalnie, nie miałam problemu z pokarmem. To zależy od kobiety i jej organizmu

Ja tez w ciazy mialam zolta, nie pamietam kiedy mi sie pojawiła ale gdzies tak w połowie ciąży

Siara może mieć różna barwę od bezbarwnej po żółta. Ale nie ma się co martwić wszystko jest ok.
Ola ja w ciąży ani razu nie miałam wycieku siary a karmie piersią już 13 miesiąc. Nic się nie stresuj i nie przejmuj nie każda dziewczyna ma w ciąży wyciek siary. Bo to czy on się pokaże w ciąży czy nie nie ma znaczenia jeśli chodzi o karmienie piersią. Jeśli nie masz wycieku wcale też nie oznacza że jej w piersiach jej nie masz.

Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia, zaczęłam się powoli martwić

Zdecydowanie lekko żołtawa. Widać to było zwłaszcza na ciemnych piżamach. Ja akurat w ciąży wyciek miałam i to dość długo i wcale nie mało. Wcale to nie było takie fajne, zwłaszcza w lecie, gdy bez wkładek ani rusz. A upał taki, że wszystko odparza.

Ja jestem w 33 tc, oiersi urosly mi o 3 rozmiary! A siary ani widu ani slychu. Najwazniejsze ponoc jest zsby piersi nie naciskac, bo zaburzy sie laktacje.

To zaszalały te Twoje piersi z rozmiarem :slight_smile: U mnie może raptem o 1-1,5 rozmiaru poszły.
O naciskaniu nie słyszałam. Co to dokładnie miałoby zaburzać w laktacji?

Joanna ale jak nie naciskać? Bo ja nie wiem o co chodzi? Jak zaburzyć laktację?

na początku siara jest taka żółta później zmieni kolor