Kołderka/ kocyk

Magiczny pazur luzik, wiem o co chodzi;)

Jadwiga córeczkę od początku nakrywalam kocykiem. Ale maksymalnie do paszek i rączki musiały być odkryte. Tak przesypiała noc. Ale teraz też się rozkopuje. U mojej siostry też dzieci się rozkopują. Zwłaszcza że w nocy "wędrują" po całym łóżku. Narazie tako przykrywaj a jak dorośnie to zobaczysz samo poprosi żebyś przykryła :)

Aneczka jak dorośnie to się sama będzie nakrywać :) ja dzisiaj byłam w szoku z racji że zrobiło się u nas chłodniej i w nocy jest po 9-10 stopni to założyłam synkowi pajaca do spania i przykryłam kocykiem i o dziwo się nie rozkopał widocznie jak jest mu gorąco to się rozkopuje . 

Aneczka Twoja córka nazywa się Jadwiga ?? Genialnie Jadzia podoba mi się od razu wyobrażam siebie Jadzie papuśną z kręconymi włoskami :) 

pati1990 mój synek to samo... Dziś było 9 stopni u nas i normalnie piżamka na długi rękaw plus kołderka i o dziwo spał tak do rana... Po samą szyję przykryty :) widocznie było mu tak ciepło i wygodnie :)

Moja od samego urodzenia spi pod kocykiem :) na rynku jest wiele kocykow 'oddychajacych' i bezpiecznych od pierwszych dni zycia :) fakt, kosztuja one wiecej, ale mysle, ze nie ma co oszczedzac na dziecku ;) jak corka podrosnie zakupimy spiworek do spania, a kolderka zapewne pojawi sie, gdy mala skonczy 2/3 latka, lub gdy spiworki beda za male :)

Mój synek śpi w kocyku zawiniętym tak jak rożek. Balabym się że gdybym go przykryła to mógłby kocyk niechcący naciągnąć na twarz. Uważam że w miarę odpowiedni czas to około roczku.

Moja córeczka tez śpi pod kocykiem. Ale nie zakrywam jej rączek. Dzięki temu nie nrywa się 

Ja dziś dostałam śpiworek od koleżanki. Może przy  córci będą go z początku używać, bo jest stosunkowo mały :)

Moja nie chciała w śpiworku spać. Jak zapinałam budziła się

Mój synuś po urodzeniu spał w rożkach. Później pod kocykami bawełnianymi. Obecnie śpi w śpiworach bo często się odkrywał, a śpiworki dobrze się sprawdzają nam.

Moj Piotrus spi pod kocykiem bo tak to nie chce zasnac ... ? okrywwm go szczelnie i spi mi spokojnie 

Magicznypazur ja kupiłam śpiworek dla synka stosunkowo mały żeby sal sobie ale u mnie nie zdał egzaminu dlatego że ciężko było mi położyć dziecko na boku i zrezygnowałam śpal tylko w rożku . Później był kocyk a jak zacznie się rozkopywać to kupię większy śpiworek na zimę 

Sylwia Piotrus lubi być nakryty dlatego że pewnie bezpieczniej się czuje jak coś go otula i jest milutko :) 

Dziewczyny a slyszalyscie o tych śpiworach dla większych dzieci z otworami na nóżki ? Świetna sprawa jak dziecko już chodzi nie trzeba wstawać jak się obudzi . 

Ja od początku nie używam spiworka. Moja córeczka czasem się rozkopuje ale nie zawsze wiec narazie przykrywam kocykiem 

pati1990 tak, ja słyszałam o takich śpiworkach, ale przyznam szczerze, że nie zdecydowałabym sięna zakup, ponieważ uważam, że lepiej, żeby dziecku było trochę za zimno niż za gorąco. A w takich śpiworkach dzieciaczkom może być za ciepło.

Moja córeczka spała na początku na zwyklej poduszce, ale tyle sie naczytałam o powikłaniach spania na zwykłej poduszce, że wolę dmuchać na zimne ;D od 4 miesiecy mamy poduszke ortopedyczna i bardzo jesteśmy zadowoleni ;) tę kupiłam ;) https://alshop.pl/pl/p/Poduszka-dla-niemowlat-/75