Kocyk na lato muślinowy/bambusowy

Dziewczyny czy posiada któraś z Was kocyk bambusowy albo muślinowy? Zastanawiam się nad zakupem takiego kocyka na lato dla córeczki jednak nigdy nie widziałam na żywo takiego otulacza /kocyka. Może któraś z Was ma i jest i w stanie polecić lub może jest to nie praktyczne?

Aga ja szarpnęłam się tylko na jedną pieluchę bambusową za 16 zł, ale jest super mięciutka i nie szmaci się po praniu. Jak masz fundusze warto. A może ktoś mógłby sprezentować Wam taki kocyk np. dziadkowe albo chrzestni na dzień dziecka?

Wg. Mnie to zbędny wydatek. Latem dziecko można przykryć zwykła tetrowa pieluszka lub flanelka. A w nocy i tak trzeba przykryć czymś grubszym.

też ani muślinowego, ani babmusowego nie posiadam, w lato dziecko pieluszką wzorzysta w sówki przykrywała, dziecku nie za gorąco a i ładnie sie prezentowało:) Nie warto kupować za dużo kocyków, bo dziecko szybko wyrasta

Bambus jest śwoetnym materiałem jeśli chodzi o ręczniki, wkładki do pieluch wielorazowych, bo jego głowną właściwością jest chlonność. Natomiast jako kocyk myślę że to zbędny wydatek, bo po co zakrywać dziecko aż tak by wykozystywać jego główną właściwość? Owszem jest też przewIewny, ale tak jak Zuzanna napisała tetra może go zastąpić.

Didisia właśnie to mi się podoba w tych bambusowych otulaczach że mogą być ręcznikiem osłoną przed słońcem, kocykiem itd. a drugi bobas który jest w planach byłby nim mocno owinięty jak na zdjęciu (jeśli będzie to lubił), moja mała bardzo lubiła być mocno zawijana jednak ja zwykłym rożkiem nie potrafiłam w ten sposób jej otulić.

Artan w sumie dobry pomysł z tym prezentem;) chociaż ja myślałam żeby to wziąć w sklepie w którym mogłabym zapłacić punktami payback;) gotówka zawsze zostanie w kieszeni;)

No to jeśli planujesz tak szerokie rozwiązania i zastosowania, to tylko kupować :slight_smile:

Aga to Ty niezły zawodnik jesteś skoro masz tyle punktów Payback , żeby zapłacić za ten otulacz. Mi tych punktów starczyło raptem na grzechotkę ze Smyka :slight_smile:

My dostalismy taki otulacz w prezencie. Jest rewelacyjny szczegolnie na cieple dni. Sybek urodzil sie w czerwcu i jak na spacerze zasypial i stawalismy gdzies w cieniu nie bylo zimno ale wiadomo jak dziecko spi w samych bodziakach krotkich to w cieniu zawiewa. I nam bambusowy kocyk super sie sprawdzil. Synek nie pocil sie jakos specjalnie, kocyk jest delikatny i mily w dotyku. Pod innymi nawet najcenszymi kocykami synek byl goracy a bambusowy super przepuszcza powietrze. Wiem ze bambusowe kocyki czy pieluchy nie sa tanie ale polecam inwestycje choc w jedna sztuke;) do dzis w cieplejsze dni uzywamy kocyka;)

Ja kupię chyba jedynie pieluszki tetrowe, tym bardziej, że młody urodzi się pod koniec sierpnia. Kocyk :“przygarnę” najwyżej od siostry :). Zawsze można go jak coś dokupić :).

hirudo-bonum - jeśli maleństwo urodzi się pod koniec sierpnia to faktycznie niekoniecznie z niego skorzystacie;)

Ja jednak zakupiłam a raczej wymieniłam punkty na kocyk;) już się nie mogę doczekać aż przyjdzie

Bardzo fajny ten kocyk, ale ja z perspektywy czasu wiem , że mi taki gadżet nie był potrzebny, bo przykryłam synka zwykłą pieluszka tetrową i też było oki.

Agrafka dokładnie. Mi się wydaje, żemtakie rzeczy to bardziej dla naszych oczu :slight_smile: cudne są. Ale jeśli kogoś nie stać to łatwo zastapić czymś inhym

Jasne jeśli nie mialabym możliwości to nawet przez chwilke bym sie nie zastanawiała nad tym. A pieluszki tetrowe to chyba kupilam zlej jakości bo po praniu sa twarde i sztywne…

No niestety, tetry w tych czasach to badziewie nawet w sklepach z rzeczami niemowlęcymi. Polecam szukać na allegro zwracając uwagę na wagę tj 140 bądź 180 g niższe wartości to po prostu bandaż…

Ja sama bym nie kupiła tego kocyka, bo bym wolała coś innego.
Ale skoro mama chciała mi [wnukowi] zrobić prezent z okazji narodzin to czemu nie :slight_smile:
Jakbym może wiedziała szybciej co planuje kupić, to pewnie bym wybrała coś innego, no ale już po ptakach :slight_smile:

Eh… z tymi prezentami to trudno nam dogodzić :wink: ty byś niekoniecznie chciała taki kocyk ja bym się cieszyła z takiego prezentu;) Ja znowu nie znoszę jak mi kupują ubranka bo niekoniecznie mi się podobają i wolałabym dla malutkiej książkę albo zabawkę, córeczka bardziej by się cieszyła;)

Oczywiście jeśli bym dostała taki gadżet na prezent i nic za niego nie zapłaciła to pewnie, ze bym się cieszyła i go używała, ale sama to bym nie zakupiła.

O… Dzięki Didisia za radę z tą wagą pieluszki tetrowej. Nie wiedziałam, że istnieje i taki wyznacznik.

Co do pieluszek tetrowych to można kupić podwójnie tkane, te na pewno będą lepsze, grubsze i bardziej wytrzumałe.