Czy czasami ktoś odczuwa kłucie w dole brzucha po prawej stronie. Wczoraj trochę dużo spacerowałam i dzisiaj od rana odczuwam kłucie. Może to wynik długiego spacerku, ale jak mi nie przejdzie to pójdę do lekarza. Czy ktoś odczuwał podobne kłucie?
Może to rozciągające się wiązadła. Też tak miałam w ciaży:) Może przyczyna inna i jak bedzie to trwać długo i ból się nasili to odwiedź lekarza, bo może to być wyrostek lub cokolwiek innego.
Mamo trojaczków ja miałam taki podobny ból a raczej kłucie w 33 tygodniu ciąży i nawet obawiałam się czy to przypadkiem nie wyrostek robaczkowy. Nawet trafiłam do szpitala bo kłucie było uporczywe i strasznie bolało ale na szczęście po zrobionych wszystkich badaniach wypuszczono mnie do domu z zaleceniem odpoczywania jak najwięcej .Po jakimś czasie kłucie ustąpiło.
Owe kłucie to może być rozciągająca się macica, bądź tak jak piszą dziewczyny więzadła.
Spróbuj wziąć no-spe a jeżeli ból nie przejdzie warto byś skonsultowała to z lekarzem.
Dzięki dziewczyny za rady. Dzisiaj jest już ok. Kłucie minęło. Myślę, że to była po prostu kolka. Zobaczymy czy powróci!
To fajnie że to minęło ale tak czy inaczej staraj się więcej odpoczywać , mniej męczyć i zbieraj enargię na czas po porodzie bo przy 3 maluszków będziesz miała co robić. A masz już kogoś do pomocy nad maluszkami na ten czas po porodzie ?
Też często mnie kłuje w podbrzuszu i są to rozciągające się mięśnie. Natomiast może to tez być problem z pęcherzem, jeśli dochodzą objawy infekcji
Też odczuwam kłucie w dole brzucha.Czasem połączone z takim pulsowaniem.mówiłam o tym swojej gin,
podczas badania nic niepokojącego nie wyszło i stwierdziła,że to właśnie macica przygotowuje się do porodu
i od naciągania się.
Na pewno na początek będzie mąż, potem moja mama i jakoś damy radę. Sił mam dużo i jestem optymistycznie nastawiona. Na pewno przez pierwszy miesiąc dzieci będą w inkubatorku, więc spokojnie będę miała czas na dojście po cc do siebie.