Kilkukrotnie podane znieczulenie w kręgosłup

Witajcie,

Niedawno zostałam mamą, urodziłam poprzez ccze wskazaniem. Lekarz zdecydował że w moim przypadku najlepsze znieczulenie będzie w kręgosłup. Niestety musiał je podawać kilka razy bo nie chciało działać. W trakcie zostało znieczulone mi całe ciało zamiast od pasa w dół. Musiano mi podać tlen bo nie mogłam oddychać oraz dostałam drgawek. Zastanawiam się czy w związku z tym poge mieć teraz problemy z bólem pleców? Bardzo boli mnie kręgosłup właśnie w miejscach wklucia.

Od znieczulenia zewnątrzoponowego może tak być że plecy bolą jest to jeden z efektów ubocznych choć ból pleców powinien minąć w końcu . Jeśli Cię martwi taki stan to warto wybrać się do lekarza aby wykluczyć jakieś ewentualne powikłania

Ja miałam tak jak ty też tlen mi podawali bo mnie zmrozilo aż do klatki. Kredoslup boli mnie na zimne pogody

Ja miałam znieczulenie w kręgosłup i do tej pory odczuwam ból kręgosłupa a minęło już 14 miesięcy… pamiętam że po porodzie nie od razu wyciągnęli mi ten dren. Bardzo bolał mnie bark kiedy miałam go założonego. Poszłam do położnej żeby jej o tym powiedzieć niemalże płacząc z bólu… na co usłyszałam że to na pewno nie od drenu ale że zaraz przyjdzie lekarz i mi go usunie. Uwierzcie mi że zaraz poczułam ulgę jak tylko mi go wyjeli. Ale jednak ból kręgosłupa dokucza mi do tej pory… szczególnie jak dużo się nachodze lub dźwigam.

No niestety bol kręgosłupa po takim znieczulenie to częsty problem …

Mnie też męczył kręgosłup po drugim cc. Bardziejnawet nniż brzuch.

Ból po podaniu znieczulenia w kręgosłup to częsty problem, na który dużo kobiet się skarży. Moje koleżanki i ja też to niestety doświadczyliśmy. Mnie naj częściej boli w odcinku ledzwiowym na zmianę pogody, czyli najbardziej w okresie jesiennym i gdy długo nie zmieniam pozycji np , gdy stoję, czy siedzę przez dłuższy czas. Mi lekarka zleciła ćwiczenia na kręgosłup, ja chodzilam na jogę i przyznam, że lepiej się czułam. To chyba kwestia rozciagniecia i masażu tych bolacych partii ciała. Warto porozmawiać jednak z lekarzem, bo każdy organizm jest inny. Pozdrawiam