Kiedy następne mleko..?

Witam…:slight_smile:
Mam pytanie i za razem pragnę prosić o rade…
Mam na imię Ania i nie dawno urodziłam swoje pierwsze dziecko…Na początku karmiłam piersią ale niestety musiałam zacząć dokarmiać butelką ponieważ moje słoneczko nie najadało sie…kupiłam na próbę mleko modyfikowane Bebilon 1 +Pronutra i okazało się dobre dla mojego maleństwa…i zastanawiam się od kiedy można zacząć podawać te same mleko tylko z numerkiem 2 ??

Mleko początkowe podaje się od urodzenia do pół roku.Mleko numer 2 jest przeznaczone dla dzieci od szóstego miesiąca.Jeśli do tej pory karmiłaś Bebilonem i nic nie dolegało Twojemu maluszkowi(zaparcia,ból brzucha) to jak najbardziej możesz przejść na następne mleko numer 2 również Bebilon.
Na opakowaniu mleka często jest informacja ,aby zmiana mleka nie następowała gwałtownie.Najlepiej wprowadzać jest nowe mleko stopniowo.Należy zmniejszać ilość obecnego mleko nr 1 a zwiększać stopniowo ilość miarek tego nowego nr 2.

Dokładnie. mleko następne jest od 6 miesiąca. Na każdym opakowaniu mm jest taka informacja:-)

Może Cię zainteresuje i przyda Ci się taka lektura:
http://www.mjakmama24.pl/niemowle/dieta-niemowlaka/rodzaje-mleka-modyfikowanego-jakie-wybrac,556_8833.html

Można się dużo dowiedzieć o rodzajach mm.

Mleko następne z 2 podaje się dziecku które skończyło 6 miesięcy . Jeżeli karmisz maleństwo mlekiem Bebilon 1 Pronutra jest dla dziecka dobre , to jeżeli Twoje maleństwo skończy pół roczku kup na początek mleko Bebilon2 Pronutra.
Wprowadzanie mleka z numerkiem 2 wprowadzaj pomału , stopniowo . Na początek najlepiej na drugie karmienie zastąp mleczko 1 mlekiem 2. I tak przez dwa, trzy dni . Musisz obserwować reakcje maluszka na mleko. Jeżeli nie zauważysz żadnych objawów bólu brzuszka , problemów z wypróżnianiem . Możesz po tych dwóch , trzech dniach jeśli ne będzie żadnych niepokojących objawów podać dziecku już dwie porcje mleka 2 … i tak znów dwa, trzy dni …obserwacja maluszka… aż zmienisz całkiem mleko1 na mleko2 .

Ja tez karmilam i karmie bebilonem . Mleko następne 2podaje się po 6miesiącu. Na opakowaniu bebilont jest dokładnie napisane jak najlepiej przechodzić na mleko następne

Mleko następne 2 powinnaś zacząć podawać dziecku jeśli skończy 6 miesięcy. Wprowadzaj je stopniowo - skoro teraz podajesz Bebilon 1 Pronutra to następne wprowadź Bebilon 2 Pronutra - najlepiej stopniowo zmniejszając ilość miarek 1 i wprowadzając 2. Obserwuj tylko reakcje czy nic się nie dzieje. Czy nie zaczną się np bóle brzuszka. Stopniowo i pomalutku aż wprowadzisz i będziesz podawać tylko mleko Bebilon 2.

Mleko następne czyli z oznaczeniem 2 należy podawać po skończeniu 6 miesiąca życia dziecka. Na każdym mleczku jest taka informacja wiec myślę, że należy sie do niej dostosować :slight_smile:

Aniu mleko z numerem 2 należy podać po skończeniu 6 miesiąca należy jednak pamiętać aby przechodzić do tego mleka stopniowo . Należy także zwrócić uwagę na reakcję dziecka na wprowadzone mleko np czy nie ma zaparć .kołek itp

Położna mówiła też, że ten 6 miesiąc to granica orientacyjna, i można spokojnie karmić “jedynką” dłużej. Trochę jak ze słoiczkami, niby już po 4. miesiącu, ale można a nawet warto zacząć później. Jedynka jest bardziej lekkostrawna :slight_smile:

Dlatego warto zmieniać mleko pomału a nie przejść od razu z 1 na 2. Wprowadzać należy stopniowo i wszystko powinno być dobrze,

Mleko nastepne jesy od 6msc do 12msc. No ze zmiana mleka sa dwie szkoly jedna gwaltowna ze raz dajesz jedynke a na nastepne karmienie dwojke lub powolna ze zamieniasz jena miarke starego na jedna miarke nowego . ja robilam ta druga metoda przy czym nie zawsze to bylo tak po kolei. Tzn jednogo dnia byly 3 miarki starego 2 nowego a nastepnego juz 1 starego a 4 nowego. Robilam tak zeby wykorzystac cale stare mleko i malej nicnie dolegalo. No ale wiadomo ze dzieci sa rozne i roznie reaguja