Do którego miesiąca życia Wasze dzieciaczki ulewały?
Mój synek jakos do 5go miesiąca
takie większe ulrwanie myśle ze było do 6 miesiąca teraz jak się przeje to się zdarzy ze się coś uleje jeszcze
Ulewanie mam wrazenie ze wlasnie mija wraz z rozszerzaniem diety.
Córka ma prawie 5 miesięcy i ulewanie w pewnym momencie ustało, jednak zdarzają się dni kiedy mimo odczekania i nie kładzenia na brzuch i tak uleje.
U nas ulewanie skończyło się w 7msc kiedy córka sama usiadła. Nie je już tyle mleka z cyca i to chyba jest kluczowe. Kp w ciągu dnia tylko dwa razy, raz przed spaniem więc jak poje to i tak idzie spać a drugi raz ok 18 i wtedy już też tego mleka tyle nie ma więc nie ulewa. Ulewanie to trochę jak za dużo dziecko zje to potem ulewa niestety.
U nas też coś koło tego :) Koło 6-7 miesiąca :)
Kurcze u mnie to był tak sporadyczny problem ze ciężko nawet mi sobie.przypomnic do kiedy on trwał
U nas synek zaczął ulewać w okolicach 7 miesiąca i raczej nie miało to związku z ilością spożytego mleka, bo siorbał tak samo dużo, jak wcześniej. Z tym że weszło rozszerzanie diety. W każdym razie do około 5-6 miesiąca ulewał naprawdę dużo, potem ciut mniej, az e końcu przestał.
U nas najbardziej córeczka zaczęła ulewać w okolicach 2 miesiąca życia.
Martwiliśmy się tym, dawaliśmy jej specjalny syropek( który nie pomógł ) aż w skończonym 4 miesiącu samo jej przeszło 🩷
Słyszałam, że do 3 miesiąca może się ulewać. Moja córka bardzo ulewała (w nocy nie miała suchego miejsca w łóżeczku :( ). Gdy miała 4 miesiące poszliśmy do osteopaty. Problem ustał (czasem zdarza się niewielkie ulanie). Okazało się, że miała napięcia w brzuchu i jadła bo czuła dyskomfort. Tym samym jadła za dużo i non stop ulewała. Żałuję, że tak późno zdecydowałam się na wizytę u osteopaty.
Ja jednak widzę że to ulewanie to wynik przejedzenia. Dziecko dziecku też ciężko oderwać się od cyca bo jak wiadomo cyc mamy najlepszy więc jak już je to z nadmiarem
Do 3 a potem przy każdym zębie który wychodził.
Do 5 miesiąca ulewanie spowodowane głównie zjedzeniem za dużej ilości mleka.
Dokładnie tak !
Ulewanie przy zębie? Ciekawe. W sensie nie słyszałam u nikogo takiego objawu
A ja się już z tym spotkałam ze przy ząbkach dziecko ulewami a może bardziej to był zbieg okoliczności
U nas to trwało do 6 miesiąca i to bardzo, nasiliło się koło 4. I nieważne czy po mm czy po piersi :( Czasem aż byłam przerażona ilością.. ale to chyba z przejedzenia i „łapczywości” malucha ;)
Ząbkowaniu może towarzyszyć ulewanie lub biegunki niestety :) A najczęściej maluszki ulewają z przejedzenia.
U nas z córką były biegunmi przy zębach i teraz synowi idą zęby I to samo niestety więc to częsta przypadłość