my też zajadamy się bobovitą
nawet nie wiedziałam że coś takiego jest ja używam owoców albo swieżych albo mrożonych ale tutaj też fajny pomysł ;)
Ja do helpy dodaje świeże owoce i mała zajada :) fajna jest kaszka z daktylami i karobem, trochę smakuje jak nesquik :D
Ja używam czasem różdżek smaku owocowych, na szybko do kaszki czy jogurtu to super rozwiązanie.
Ostatnio zamówiłam warzywne, musze wytestowac do jakiś placuszków :)
U nas jest Bobovita lub Nestle, ale też chętnie je kaszę mannę z owocami :)
Bo sporo tych gotowych kaszek Bobovita czy Nestle mają cukier, dlatego dzieciom dobrze wchodzą te kaszki, że tak powiem. Ja spróbuję synkowi na początku podawać kaszki Holle, one są naturalne, bez cukru. I szybkie w przygotowaniu :)
Te Czary Mamy to można kupić gdzieś stacjonarnie ? Pierwsze o nich słyszę a chętnie bym ich spróbowała ;)
Ja już pewnie pisałam o apce na tel „zdrowe zakupy” - przez tą apke skanuje w zasadzie wszystko, co kupuje dla synka ;D kaszki tez. bobovita jest jeszcze Ok, niektóre Babydream z rossmanna tez składowo Ok
Halmanowa dobrze że piszesz. Ja jeszcze nie myślę o kaszkach ale na pewno spróbuję tych o których Ty piszesz
Jest kilka kaszek z Bobovita czy Nestle, które mają dobry skład, tylko trzeba go przeczytać. Ja się raz nadzialam, bo wydawało mi się, że kaszka z Bobovita jest spoko, bo nie dojrzałam cukru w składzie. Wróciłam do domu i jeszcze raz popatrzyłam, i wiedziałam czemu mi cukier umknął - był na 2 miejscu :/
Valentina kaszki czary mamy można dostać stacjonarnie na pewno w Rossmanie, jednak oferta jest ograniczona
gdzie te Holle kupię? i czy tylko wodę się do nich dodaje ?
Właśnie w rossmanie nie mieli a szkoda :( te Holle to jak dobrze pamietam w rossmanie widziałam .
Tak ja kupuje bobovita 7zboz i nie maja w składzie cukru ale już małemu się przejadła i szukam urozmaicenia .
Nie podawałam takich synkowi tylko ryżowe bo synek ma alergię pokarmową
A od jakiego wieku zaczęlyście podawać dzieciom kaszki? I w jakiej porze dnia?
Ja zaczęłam podawać około 6 miesiąca, bo od 5 rozszerzalismy dietę.
Na początek kaszki były jako śniadanie
Ja zaczęłam rozszerzać dietę po 4 miesiącu, więc pierwsze kaszki podałam ok 4,5 miesiąca
Ann a jak dostrzegłaś ze dziecko bylo gotowe do rozszerzania diety? Moj syn mając 4 miesiące był niezbyt aktywny stad moje pytanie
Kaszki od 6 miesiąca i chyba nawet ciut wcześniej malutkie porcje kilka łyzeczek . Mój to wyrażał chęci już od 4 miesiąca i to bardzo krzyczał i patrzył jak jemy i czasem dałam mu coś polizać i domagał się jeszcze . Teraz jak podrósł to podchodzi mi z buzi normalnie wyrywa bo i on to chce , oby tylko mu z wiekiem nie przeszło ;)
schwarzsie na początek daliśmy spróbować córce marchewkę i ochoczo zjadła i patrzyła żeby dostać więcej. Była bardzo zainteresowana tym co dostawała i chętnie wszystko jadła, patrzyła nam w talerze, w sumie jak do tej pory :D
My zaczęliśmy rozszerzać dietę po 6 miesiącu. Pamiętam minę synka kiedy pierwszy raz zjadł marchewkę:D kaszki po roku ale tylko w nocy , czasami syn chciał w dzień przed drzemką.
My chyba pierwszą podaliśmy dynie, do dzisiaj pamiętam to zdziwienie na twarzy, a potem chęć na więcej :D i ten przecier był wszędzie, na buzi, na rękach, na nogach i włosach, teraz już takim brudaskiem córka już nie jest :D