Karuzela do łóżeczka

Mój synek pomimo tego, ze ma już przeszło 10 miesięcy lubi zasypiać przy karuzeli a co najśmieszniejsze kiedy w nocy przebudzi się to zasypia tylko po włączeniu właśnie jej i nawet nie wyobrażam sobie kiedy trzeba będzie ja zdjąć ;p

My mamy zwykłą nakręcaną i jestem z niej zadowolona gdyż synek bardzo ładnie patrzy za kręconymi się misiami. Natomiast na noc mamy taką małą gwiazdkę gdzie jest projektor, możliwość wyboru melodii i czasu zajmuje mało miejsca a kosztowała parę groszy

Ja swojemu dzidziusiowi kupiłam karuzelę , która rośnie razem z dzieckiem :slight_smile:
http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-misiami-3w1-projektor-24h-i6561590950.html?snapshot=MjAxNi0xMC0yMVQxMTo1NTozM1o7YnV5ZXI7ZGJhYzE0YzQ3YmEwMzQyNTJiYjNlOWVjYzNiODZhN2Y3NGVjODY0ZGFmY2IzNDU1N2RlY2M5OWM3MzA0ZDUwNg==
Najpierw zobaczyłam ją na żywo w smyk-u a później żeby zaoszczędzić pieniążki zamówiłam ją na allegro :slight_smile: Jestem mega zadowolona , zobaczymy jak synek jak się urodzi :slight_smile: czy mu też się spodoba :slight_smile:

1

Widziałam taką karuzelę z projektorem, wiele stron je reklamuje. Cenowo jedynie mnie odstrasza, ale na pewno warta tej ceny:)

My mamy karuzele baby mix. Ma plastikowe zabawki które można łatwo umyć. Dziecko może osobno się nimi bawić. Każda służy jako grzechotka. Do tego karuzela jest na baterię i można ustawić czas grania co jest plusem gdyż nie trzeba ciągle stać przy łóżeczku i nakrecac. ma 2 rodzaje melodyjek: spokojne i szybkie. Do tego ma opcję samodzielnego włączania przy placzu dziecka i światełka. Polecam.

Dokładnie my kupiliśmy karuzele z projektorem z melodyjka i jak sie włączy to sie pojawiaja gwiadki na suficie z plastikowymi zabaweczkami zeby latwo mozna bylo umyć :slight_smile: projektor ma 3 melodyjki i kupilam w smyku za 59.90

My mamy karuzele z trzema melodyjkach i światełkami, regulowany stopień głośności i spisuje sie na medal. Mały szybko zasypia po włączeniu

My mamy dokładnie taką karuzelę jak na załączonym zdjęciu i również rośnie razem z dzieckiem, ma bardzo duzo melodyjek, opcje głośniej- ciszej, same światełko, w późniejszym czasie moze służyć jako radyjko do zabawy.

1

Mój maluszek dostał karuzelę od znajomej. Jest z pozytywką, na pilota , kolorowa, z tworzywa sztucznego i podobnie jak większość posiada regulowany stopień głośności. Ciekawą rzeczą jest fakt, że pozytywka działa również na pilota od telewizora. Początkowo nie wiedzieliśmy z mężem co się dzieje, myśleliśmy, że się popsuła a tu taki bajer :wink:

1

Ginger998, to fajnie :wink: nasza karuzelka ma pilota, ale o ile się nie mylę, to działa na podczerwień, wiec nie może być przeszkód na drodze pilot-karuzela. Co szkoda, bo z pokoju obok nie włączymy karuzeli. Ake przynajmniej nad dzieckiem wtedy nie trzeba się schylać.
Karuzela ma możliwość szybkiego zdjęcia pałąka z zabawkami i zostaje tylko cześć z muzyką. I w porównaniu do karuzeli nakręcanych, jest bardzo stabilna, mocuje się ją rewelacyjnie.

Ten pałąk, który można szybko zdjąć to według mnie jedna w ważniejszych rzeczy. Łatwiej wtedy włożyć maluszka do łóżeczka chociaż po czasie człowiek nabiera wprawy i już jak Synek uśnie przy piersi w ciągu dnia nie ściągam tylko wkładam go do łóżeczka z wiszącą karuzelą. A na noc obowiązkowo ściągam i zostaje ta część właśnie z lampką i muzyką.

Bardzo wygodne jest to wyciaganie palaka. Nasza też to ma, z Fisher Price. Plusem jej jest to, że reaguje na płacz dziecka. Co ciekawe tylko na płacz, klaskalam, starsza córka się bawiła koło niej i nic, młoda zaplakala i zaczęła grać. Ma kołysanki i odgłosy natury, zwierzątka są pluszowe. Ale córka od niedawna zaczęła reagować na jej widok.

U nas pałąk również łatwo wyjąć co jest dużym plusem bo ciężko jest włożyć dziecko w nocy i omijać zabawki wiszące nad łóżeczkiem.
Fajnie, że macie karuzele na pilot jest to duzy plus aby nią operować bez wstawania z łóżka u mnie niesety takiej funkcji nie ma a szkoda…

U mnie też musi się pojawić karuzela, dobrze że napisałyście o tym zdejmowanym pałąku istotna informacja przy zakupie. Jeszcze nie wiem kiedy ją kupię, ale na pewno jej nie zabraknie i pomyślę o takiej z pilotem:)

Silver zakup karuzeli zostaw sobie na koniec. To nie jest pilny zakup z Maluszek zacznie się nią interesować na przełomie 2/3 miesiąca. Masz czas ale weź pod uwagę ten zdejmowany pałąk w celu ułatwienia sobie przede wszystkim życia. :slight_smile:

Mój synek dostał karuzele, którą można zamontować do łóżeczka, ale też ma stojak i może stać na podłodze jak dzieciaczek dorośnie. Jest super, syn ma dwa latka i dalej się nią bawi.

a ja polecam dla kreatywnych mam z odrobina czasu wykonanie karuzeli w domowym zaciszu, prezentują sie przepieknie i mozemy dobrac materialy do wystoju pokoika poscieli itd
zachecam :slight_smile:

carolinee to dobry pomysł ale jak już wspomniałaś dla osób, które mają czas. Niestety jak pojawił się mój syn na świecie tego czasu za dużo się nie ma - szkoda, że nie podsunęłaś tego pomysłu jak byłam w ciąży :wink:

Pomysł fajny ale trzeba mieć czas i talent, więc ja idąc tym śladem polecam obrazki czarno białe przyklejone w bliskości niemowlęcia, bo taki bobas widzi na krótką odległość i do tego najlepiej te czarno białe kolory.

mi sie podobają te , w których jest dużo melodyjek i da sie je zmieniac, dziecku jedna sie moze znudzić, dobrze jak da się regulowac głośność, a ogólnie to wolałabym kupic droższą ale uzywana, plastikowe elementy mozna umyć, zdezynfekowac, a funkcji można miec więcej za mniejsze pieniadze