Drogie mamy, jak radzicie sobie z przygotowaniem mleka poza domem? Używacie podgrzewaczy? Zabieracie wode w termosie? Jak wtedy z temperatura? Zazwyczaj zabieramy ze sobą gotowe mleko w płynie, chociaż czasami jest to uciążliwe i powoli dobijamy do zmiany mleka na 2, a takich w plynie już nie ma.
Brałam wodę do termosu . i osobny pojemniczek na mleko :)
To zależy gdzie się wybieram. Jak do kogoś do domu to biorę tylko butelke pusta i odmierzony proszek. Każdy raczej ma w domu wrzatek i wodę niegazowana.
Jak idę na zakupy do galerii to moja akurat jest świetna i ma w pokoju rodzinnym podgrzewacz.
W innych wypadkach mam wodę w termosie który pokazuje temperaturę i znowu pusta butelka i proszek.
Kiedyś nawet weszłam do żabki po odrobinę wrzasku bo widziałam że woda już ma temperaturę pokojową więc musialam dolac trochę wrzatku. Nikt nigdy mi nie odmówił.
Mleko biorę w gotowych saszetkach (bebilon duo), a wodę w butelce zimną a w termosie gorącą. Jak jestem u rodziny czy znajomych to w zasadzie wody nie potrzebuje swojej.
Przyjaciółka miała termos z gorącą wodą . Świetnie zorganizowane , wszędzie termos się sprawdzi ;)
Zawsze miałam termos, do tego w butelce już odmierzona chłodna woda, czyli jeśli dziecko piło 120ml, to np. 80 zimnej i 40 z termosu. Do tego pojemniczek z odmierzoną porcia 4 miarek.
Teraz widziałam podgrzewacze wkręcane w butelkę, przenośne do ładowania. Super sprawa, na pewno wygodniejsze.
Gdy idziemy do kogoś w gości to tylko mleko odmierzone do pojemniczka, a jak wychodzimy gdzieś na zewnątrz lub do galerii to wodę mamy w termosie. Warto zaopatrzyć się w taki który długo utrzymuje ciepła temperaturę
Biorę termos i w butelce mam już odmierzone miarki mleka. Jak odciągnę swoje to podgrzewam troszkę przed wyjściem i trzymam w torbie izolacyjnej.
Moje dziecko jest na kpi i mm.
Starałam się tak nie robić ale jak już musiałam to woda gorąca w termosie i zimna przegotowana w butelce żeby nie trzeba było studzić i odmierzone mleko w pudełeczku
Oj tak :) Dobry termos doskonale się sprawdza :) Odmierzone mleczko w pojemniku i bez problemu można przygotować świeże mleko :)
Ja mam w termosie zawsze wode goraca i w butelce zimna.. w pojemnikach mam mleko i tylko przesypuje :)
Kupilam termos co pokazuje temperature i jak widze ze robi sie zimna to lece do jakiejs restauracji i podgrzewaja mi na nowo.. a ze my jezdzimy duzo bo po lelarzach i fizjoterpeutach to nam sie to swietnie sprawdza :)
Jeśli chodzi o karmienie piersią to karmie gdzie się da, nawet czasem w aucie. Ale widziałam że są fajne termosy do podgrzewania butelek albo takie gdzie wkłada się butelkę z mlekiem i temperatura utrzymuje się przez kilka godzin.
Zdecydowanie termos z ciepła wodą a zimna z butelki. Trochę takiej, trochę takiej, sprawdzić czy jest dobra temperatura i ewentualnie nadmiar odlać.
Ja zabieram wodę w termosie, odmierzone porcje mleka w pojemniku i mieszam na miejscu. Termos utrzymuje odpowiednią temperaturę przez kilka godzin. 😊
Czy polecacie jakiś dobry termos?
Kupiłam termos WOŚP w biedronce . O 10 zrobiłam wrzątek o 21 woda była jeszcze letnia . Zaplacilam 30
zl
My mamy podgrzewacz do wody na powerbanka. super sprawa i wygodna
Ja kupiłam w Action , zrobiłam o 6 i o 12 była jeszcze letnia
to mega dobry
Dobry termos to podstawa w takich sytuacjach.