Karmienie piersią w ciąży – wszystko co musisz wiedzieć

Czy karmienie piersią w ciąży jest bezpieczne? Czy może prowadzić do porodu przedwczesnego? Jak ciąża wpływa na laktację? Przeczytaj artykuł i poznaj odpowiedzi.

Konsultacja merytoryczna: Karolina Urban-Wyrembek - położna, coach laktacyjny

Drogie mamy, karmiłyście piersią w ciąży?

4 polubienia

Nie karmiłam w ciąży, ale naprawdę bardzo ciekawy artykuł super wyjaśnia wiele wątpliwości i warto go przeczytać :slight_smile:

1 polubienie

Bardzo przydatny artykuł! Biorę się za czytanie :hugs:

Bardzo fajny artykuł. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam bo nie miałam takiej potrzeby ale dobrze wiedzieć takie rzeczy bo może się to kiedyś przydać.

Bardzo ważny temat i świetnie napisany artykuł. Moja szwagierka zaszła w ciążę 9 miesięcy po porodzie . Lekarz zalecił zakończenie karmienia piersią , ponieważ miała ciążę zagrożoną. Było jej bardzo ciężko , ale dała radę. Starszak ładnie przeszedł na butlę a drugą ciążę udało jej się donosić. Dlatego najważniejsza jest właśnie opinia lekarza żeby przeanalizować wszystkie za i przeciw.

1 polubienie

Nigdy nie zagłębiałam się w ten temat bo nie było mi to.potrzwbne ale jak zwykle lovi wyjaśniło to perfekcyjnie

1 polubienie

Bardzo interesujący artykuł :smiling_face_with_three_hearts: nawet się kiedyś nad tym zastanowiłam bo koleżanka zachodząc w ciążę jeszcze karmiłam synka i właśnie mówiła, że musi szybko go odstawić bo takie miała zalecenie od lekarza ale jakoś nie analizowałam dlaczego …. teraz już wiem, bo była po dwóch poronieniach i pewnie wiązałoby się to jednak z ryzykiem :slightly_frowning_face:

Nie karmilam piersia bedac w ciazy ani nie karmilam w tandemie. Ale cos tam slyszalam o ryzyku szybazego porodu. Ale mialam tez kolezanke ktora caly czas karmila mimo ciazy.
Artykuł oczywiscie bardzo przydatny- bo mimo iz nie przyda sie mi to zawsze moge go polecic komus z rodziny czy znajomych :heart:

Dziękuję @LOVI_Redakcja za ten artykuł! Skarbnica wiedzy :slight_smile: nawet ostatnio z mężem dyskutowaliśmy na ten temat i zastanawialiśmy się jak wygląda karmienie podczas ciąży.

Bardzo ciekawe zagadnienie, z zainteresowaniem przeczytałam artykuł :smiley: wartościowej wiedzy nigdy za wiele, nigdy nie wiadomo kiedy się ona przyda! :star_struck::heart_eyes:

Nke karmilam … ale artykul ciekawy :slight_smile:

1 polubienie

Bardzo interesujący artykuł przynajmniej będzie wiedziała na przyszłość ze nie będę musiała przestać karmić piersią, bez przeciwwskazań lekarza.
mam zamiar karmić tak długo jak to będzie mi dane :blush:

1 polubienie

Bardzo ciekawy artykuł. Wydawało mi się, że karmienie w ciąży jest niemożliwe.

Nie, u mnie to nie wchodzilo w gre, bo roznica wieku miedzy dziecmi to 7 lat. Starsze dziecko było już w zerówce jak zaszłam w kolejna ciaze.
Mam natomiast kolezanki, ktore na poczatku ciazy jeszcze karmily piersia. U czesci z nich dzieci same sie odstawily, bo zmienil sie smak mleka (tak mówił jej lekarz jak dziecko odrzuciło piers) albo bylo go mniej, a u innych karmienie trwalo jeszcze jakis czas, oczywiscie pod kontrola lekarza. Jak zwykle – wszystko bardzo indywidualne. osobiscie nie wiem jak bym podeszła do tematu bedac w takiej sytuacji

Ja nie mam takiego doswiadczenia.
Nie bylam w ciazy w czasie gdy karmilam corke wiec nie moge podzielic sie wlasnymi przezyciami. Dobrze ze redakcja poruszyla ten temat na pewno pomoze wielu mamom ktore stoja przed taka decyzja❤️

Super, bardzo ciekawy artykuł! Pełno ważnych informacji, dziękujemy za niego :slight_smile: ja nie miałam takiej sytuacji, ale nigdy niewiadomo czy nie będzie mnie dotyczyła :smiley: a nawet ostatnio nad tym się zastanawiałam, bo jednak moje znajome, które zachodziły w ciążę a karmiły, to dość szybko dzieci odstawialy.

Bardzo dziękujemy :heart_eyes: :heart:

2 polubienia

Cieszymy się, że uważasz artykuł za pomocny :smiling_face_with_three_hearts: :revolving_hearts:

1 polubienie

Zdecydowanie zalecenia lekarza są najważniejsze :raised_hands: :heart:

2 polubienia

Bardzo dziękujemy za miłe słowa :heart:

2 polubienia