Karmienie piersią, jaką butelkę wybrać?

Moja 3miesięczna córeczka od początku karmiona jest wyłącznie piersia, nie akceptuje żadnego smoczka (wypróbowane, rozne kształty, materiały, rodzaje). Chciałabym podać jej butelkę z moim mlekiem, tzn. karmić piersią, ale mieć możliwość pozostawienia córeczki pod opieką taty razem z butelką i mlekiem do podania. Butelki lovi nie akceptuje, zacisnela dziąsła i odwróciła głowę. Dziewczyny ci polecacie?

a moze butelka mimijumi

A moze spróbuj namoczyc smoczek butelki swoim mlekiem i dac córeczce moze sie w koncu przekona, albo spróbuj z canpol babies maja tez dobry kształt smoczka w butelce albo aventa kuzynka ma bo dziecko innej butelki nie chcialo ale tak szybko sie nie poddawaj z butelka z lovi moze na poczatku corcia nie chce bo jest przyzwyczajona do piersi…moze za którym razem w koncu będzie chciala…

Poddawać się nie będę na pewno bo chce móc wyjść na chwilę z domu, a mój 3miesieczny ssak dalej szuka cyca co 1,5h no max 2. Więc musi być pod ręką taty butelka z mlekiem. Oglądałam właśnie te butelki, ktore kształtem przypominają pierś. Zaczniemy od Aventu dużo opinii dobrych ma a i cena jest przystepna.

Dobre butelki i niedrogie bo ta nazwę co ci podałam to ceny z kosmosu maja

Paulina wlasnie sprawdzilam i faktycznie ceny z kosmosu. Takiej opcji bede sie chwytac jak juz nic tańszego nie zadziała.

ja sama się nad taką zastanawiałam bo próbowałam wszystkiego az w końcu znalazłam którą mały załapał a teraz to już z kazdej pije

Może spróbuj butelek i smoczków z avent, canpol babies, koko. Jest wiele firm. Na pewno dziecku któraś do gustu przypadnie.
Mojej córce przypadły butelki lovi. Ale widzę, że u twojej córki jest inaczej.

Niestety lovi odrzucila a szkoda bo dostaliśmy piękną szklaną z kolekcji retro z rozdania pazdziernikowego i nawet nie możemy jej przetestować

Ja proponuję butelkę NUK szerokotworowa ze smoczkiem lateksowym jest mięciutki i łatwo z niej ssać moje dziecko karmione butla lovi też nie chciało bo z niej ciężko leci i smok twardy

Moze to nie jest tak ze butelka córce nie przypadła do gustu tylko poprostu ona nie chce butelki tylko cyca.Moja najchętniej siedzialaby tylko przy piersi i jak na poczatku mąż jej dal z butelki moje odciagniete mleko to nie bardzo chciala a tez to byla butelka z “lovi” ale po troche jej dawałam i w koncu zaakceptowała po kilku dniach i ładnie je z butelki moje mleko.Mysle ze butelka jej nie smakuje bo przy cycu jest troszke inaczej i jeszcze musi sie do niej przyzwyczaić.

Będziemy próbowały, mamy lovi i mamy avent natural. Zobaczymy moze któraś z nich zaskoczy. Ona mawet nie probuje tego ssać, mieli ten smoczek jezykiem albo go wypycha z buzi

To moja smoczków nie akceptuje i też nie mogę ich przetestować. Co do butelek to nie ma problemu. Jak chcę to ładnie je z butelki. Gorzej jak się uprze na cyca to już nie odpuści i muszę podać pierś.

Moja córa mleka z butelki nie zaakceptowała. Natomiast piła wodę zarówno z lovi, jak i avent. Jeśli lovi nie, to może avent się uda, ma nieco inny kształt smoczka, mim zdaniem lepszy niż canpolowe butelki. Daj znać co na to córeczka :slight_smile:

Na razie mlieli jezykiem smoczek, gryzie go i wypycha jezykiem. W ogole nie lapie zeby go zassac.

A smoczek przy butelce nie jest za mały. Może o to też chodzi.

Tez miałam taki problem, syn nie akceptowal żadnego smoka tylko szpitalnego. U nas sprawdziła się butelka i smok canpol baby o (dziwo jedna z najtańszych a wypróbowałam wszystkie lovi avent) ze smokiem z 3 przeplywami można dostosować prędkość. Dodatkowo mój syn ze względu na chory przełyk nie umiał wogole jeść i tylko tej firmy przypadł mu do gustu. Także pił moje mleko z butelki. Koszt smoka ok 5 zł a butelki 15 zł

A może tu chodzi o to, że musi być mleko z piersi, a nie z butelki. Czasami dziecko trzeba przestawić. Do tego można użyć nakładki do karmienia. Zacząć od karmienia przez nakładkę. Dziecko się przyzwyczai i będzie ładnie piło z butelki.

Spróbuje w takim razie ze smoczkiem trojprzeplywowym. Strasznie sie czuje podajac jej ta butelke bo mam wrazenie ze ja mecze a ona chcialaby cyca, ale mala ma juz 3,5miesiaca i chcialabym móc wyjsc na dluzej z domu.

Dzis jeszcze nie probowalysmy, narzeczony po 2tyg wolnego wrocil do pracy i jestesmy same w domu, probujemy sie znowu przestawic na bycie we dwie bez pomocy. A ze do dobrego szybko sie przyzwyczailam to nie moge sie odkrecic z czasem.