Moja 3miesięczna córeczka od początku karmiona jest wyłącznie piersia, nie akceptuje żadnego smoczka (wypróbowane, rozne kształty, materiały, rodzaje). Chciałabym podać jej butelkę z moim mlekiem, tzn. karmić piersią, ale mieć możliwość pozostawienia córeczki pod opieką taty razem z butelką i mlekiem do podania. Butelki lovi nie akceptuje, zacisnela dziąsła i odwróciła głowę. Dziewczyny ci polecacie?
a moze butelka mimijumi
A moze spróbuj namoczyc smoczek butelki swoim mlekiem i dac córeczce moze sie w koncu przekona, albo spróbuj z canpol babies maja tez dobry kształt smoczka w butelce albo aventa kuzynka ma bo dziecko innej butelki nie chcialo ale tak szybko sie nie poddawaj z butelka z lovi moze na poczatku corcia nie chce bo jest przyzwyczajona do piersi…moze za którym razem w koncu będzie chciala…
Poddawać się nie będę na pewno bo chce móc wyjść na chwilę z domu, a mój 3miesieczny ssak dalej szuka cyca co 1,5h no max 2. Więc musi być pod ręką taty butelka z mlekiem. Oglądałam właśnie te butelki, ktore kształtem przypominają pierś. Zaczniemy od Aventu dużo opinii dobrych ma a i cena jest przystepna.
Dobre butelki i niedrogie bo ta nazwę co ci podałam to ceny z kosmosu maja
Paulina wlasnie sprawdzilam i faktycznie ceny z kosmosu. Takiej opcji bede sie chwytac jak juz nic tańszego nie zadziała.
ja sama się nad taką zastanawiałam bo próbowałam wszystkiego az w końcu znalazłam którą mały załapał a teraz to już z kazdej pije
Może spróbuj butelek i smoczków z avent, canpol babies, koko. Jest wiele firm. Na pewno dziecku któraś do gustu przypadnie.
Mojej córce przypadły butelki lovi. Ale widzę, że u twojej córki jest inaczej.
Niestety lovi odrzucila a szkoda bo dostaliśmy piękną szklaną z kolekcji retro z rozdania pazdziernikowego i nawet nie możemy jej przetestować
Ja proponuję butelkę NUK szerokotworowa ze smoczkiem lateksowym jest mięciutki i łatwo z niej ssać moje dziecko karmione butla lovi też nie chciało bo z niej ciężko leci i smok twardy
Moze to nie jest tak ze butelka córce nie przypadła do gustu tylko poprostu ona nie chce butelki tylko cyca.Moja najchętniej siedzialaby tylko przy piersi i jak na poczatku mąż jej dal z butelki moje odciagniete mleko to nie bardzo chciala a tez to byla butelka z “lovi” ale po troche jej dawałam i w koncu zaakceptowała po kilku dniach i ładnie je z butelki moje mleko.Mysle ze butelka jej nie smakuje bo przy cycu jest troszke inaczej i jeszcze musi sie do niej przyzwyczaić.
Będziemy próbowały, mamy lovi i mamy avent natural. Zobaczymy moze któraś z nich zaskoczy. Ona mawet nie probuje tego ssać, mieli ten smoczek jezykiem albo go wypycha z buzi
To moja smoczków nie akceptuje i też nie mogę ich przetestować. Co do butelek to nie ma problemu. Jak chcę to ładnie je z butelki. Gorzej jak się uprze na cyca to już nie odpuści i muszę podać pierś.
Moja córa mleka z butelki nie zaakceptowała. Natomiast piła wodę zarówno z lovi, jak i avent. Jeśli lovi nie, to może avent się uda, ma nieco inny kształt smoczka, mim zdaniem lepszy niż canpolowe butelki. Daj znać co na to córeczka
Na razie mlieli jezykiem smoczek, gryzie go i wypycha jezykiem. W ogole nie lapie zeby go zassac.
A smoczek przy butelce nie jest za mały. Może o to też chodzi.
Tez miałam taki problem, syn nie akceptowal żadnego smoka tylko szpitalnego. U nas sprawdziła się butelka i smok canpol baby o (dziwo jedna z najtańszych a wypróbowałam wszystkie lovi avent) ze smokiem z 3 przeplywami można dostosować prędkość. Dodatkowo mój syn ze względu na chory przełyk nie umiał wogole jeść i tylko tej firmy przypadł mu do gustu. Także pił moje mleko z butelki. Koszt smoka ok 5 zł a butelki 15 zł
A może tu chodzi o to, że musi być mleko z piersi, a nie z butelki. Czasami dziecko trzeba przestawić. Do tego można użyć nakładki do karmienia. Zacząć od karmienia przez nakładkę. Dziecko się przyzwyczai i będzie ładnie piło z butelki.
Spróbuje w takim razie ze smoczkiem trojprzeplywowym. Strasznie sie czuje podajac jej ta butelke bo mam wrazenie ze ja mecze a ona chcialaby cyca, ale mala ma juz 3,5miesiaca i chcialabym móc wyjsc na dluzej z domu.
Dzis jeszcze nie probowalysmy, narzeczony po 2tyg wolnego wrocil do pracy i jestesmy same w domu, probujemy sie znowu przestawic na bycie we dwie bez pomocy. A ze do dobrego szybko sie przyzwyczailam to nie moge sie odkrecic z czasem.