Karmienie piersią a zajęcia fitness

Ostatnimi czasy dość mocno uaktywniłam się w kwestii zajęć fitness i dziś usłyszałam, że powinnam po takich zajęciach przez godzinę nie karmić swojej córki, gdyż mleko może jej nie smakować…Dotychczas nie stosowałam się tej teorii i zazwyczaj po powrocie marudną córkę dostawiałam do piersi której nie wypluwała-także mleko raczej jej smakowało… Czy ta przerwa jest wymagana? Czy mleko podane bez zachowania przerwy może jej zaszkodzić?

Klio nie ma żadnych wskazań na to, że mleko miałoby dziecku zaszkodzić. W innym wątku wypowiadała się Pani ekspert i mleka może być trochę mniej lub będzie gęstsze, ale jeśli córci smakuje i nie wypluwa piersi to nie widzę powodu aby jej cycusia nie dać. Oczywiście higienę należy zachować i umyć piersi (i całe ciało XD) przed przystawieniem :slight_smile:

Tez tak słyszałam , że nie trzeba czekać. a po jakim czasie od porodu zaczęłas ćwiczyć ?

Ja jestem 3,5 miesiąca po cc i chodzę na zumbe mój lekarz nie miał nic przeciwko . Często karmię córkę po zajęciach i nie zauważyłam , żadnych problemów z ssaniem . Nawet nie pomyślałabym , że trzeba by zrobić jakąś przerwę , no bo co mogło by być szkodliwego w mleku po ćwiczeniach ??

Ja jestem 2 miesiące po cc i jeszcze boje się ćwiczyć. A po za tym na razie nie ma mi kto zostać z mala wiec wyjścia musze odłożyć na inny czas. Pozostają ćwiczenia w samotności w domu.

Jak ktoś jest zdeterminowany to ćwiczenia w domu są dobrą opcją, raz oszczędzamy na czasie - dojazdy do klubu, a dwa nic nie kosztują.
Ja słyszałam taką opinię, że po intensywnym wysiłku fizycznym, mleko może się zważyć…

Ćwiczenia raczej nie powinny wpłynąć na smak mleka. Jeśli dziecku na przykłąd to mleczko nie będzie smakowało to zawsze możesz je nakarmić przed ćwiczeniami, a to po ćwiczeniach odciągnąć i wylać. Ale myślę, że czegoś takiego nie będziesz musiała robić.

Ja zaczęłam ćwiczyć jakieś 2 miesiące od porodu ponieważ miałam trochę do zrzucenia niestety. Nigdy nie zauważyłam by z mlekiem było coś nie tak, dziecko zawsze chętnie jadło i się najadało także chyba to nie ma większego znaczenia.

Ja ćwiczę codzienne i jeśli mała jest głodna to po przeplukaniu piersi normalnie jej podaje nawet w czasie ćwiczeń . Już dłuższy czas i nic nie dzieje: )

ja mysle, ze nie ma przeciwskazan, jak tylko dbasz o higiene po treningu to niczym innym nie musisz sie martwic;) ja chodzilam na gimnastyke i karmilam po tym normalnie synka

Dzięki dziewczyny za porady w tym temacie :slight_smile: rozwiałyście moje wątpliwości.
Zaczęłam ćwiczyć po 2 ms po cc początkowo Chodkowską w domu, a od stycznia zaczęłam chodzić na fitness, dojazdy w to nie wchodzą bo klub znajduje się 10min pieszo od mojego miejsca zamieszkania.