Karmienie piersią a basen

Nie mogłam znaleźć takiego tematu na forum bo wszystkie skupiają się na dzieciach na basenie. 

Karmię piersią i mam już ustabilizowaną laktacje (5msc) i chciałabym pójść na basen tylko obawiam się że nagle zacznie mi wypływać mleko albo będzie inna jakaś nieprzyjemna sytuacja. 

Ktoś może cokolwiek powiedzieć na ten temat? 

Kurczę ja chodziłam na basen , nawet bylismy w Turcji na wakacjach nad basenem i nic takiego mi się nie zdarzyło :)

Nigdy o tym nie pomyślałam. Muszę podpytać koleżanek, bo szczerze nie mam pojęcia 

Ja właśnie nie byłam na basen podczas ok z tego powodu że właśnie obawiałam się że zacznie mi wypływać mleko

U mnie mleko wypływało raczej pod wpływem ciepłej wody wiec zrezygnowałam z basenów termalnych ale na zwykłym basenie byłam i wszystko było w porządku :)

Ooo czyli spokojnie mogę spróbować? :D też myślałam żeby przed basenem odciągnąć laktatorem :D 

Zastanawiam się bo jedziemy teraz na wakacje gdzie będzie basen i chciałabym sobie popływać :D

Napewno przed basenem nakarmisz wiec ciśnienie zejdźcie z piersi :)

My za miesiąc jedziemy na małe wakacje do hotelu z basenem i nawet o tym nie pomyślałam ;) W basenie chyba problemu nie będzie. Nie wiem za to jak z jacuzzi, gdzie woda jest dużo cieplejsza. 

Ja bardzo dużo chodzę na basen przy kp i nigdy problemu nie miałam. Dopiero pod prysznicem jak się myję ciepłą wodą to to mleko faktycznie czasem kapie. Ale w basenie nigdy nie miałam takiej sytuacji, a naprawdę często chodzę na basen. Tak jak piszą dziewczyny, w cieplejszej wodzie w jaccuzi już ten problem może byc.

Czyli rozluźnienia się w jacuzzi lepiej nie próbować :D okeeey :D 

W basenie jednak ta woda jest chlodniejsza a pewnie tez jak nie mija okres karmienia kiedy tego mleka jest wiecej w piersiaxh to problemu nie powinno byc

Byłam na basenie :D dla zainteresowanych: 

Nakarmiłam młodego przed pływaniem i byliśmy tam w sumie jakieś 1,5h :) 

Byłam i w basenie zwykłym i w ciepłym jacuzzi i nic nie wypłynęło :D mimo tego że pod koniec już powoli czułam że coś w piersiach jest :) 

Także gdyby ktos szukał tego tematu to miłego pływania :) 

O widzisz. Czyli można jednak bez obaw chodzić na basen jak się kp :D

Ja to bardziej obawiałam sie, ze w jacuzzi zacznie lecieć mleko z piersi pod wpływem temperatury ;)

To wtedy można siedzieć w jacuzzi tylko do połowy :D cyce na górze hehe

Haha no w sumie Ola dobry pomysł

nie wiem czy temperatura tak po prostu nie działa ze powoduje wyciek mleka;) 

Dlatego napisałam bo wiem ze pewnie nie byłabym jedyna która to by rozkminiala :D finalnie podczas wyjazdu byliśmy 2 razy :D drugi raz też bez wpadki chociaż po wyjściu czułam że piersi pełne :D

Dla mnie podczas cieplej kąpieli ciekło mleko więc od razu pomyślałam o tym ,nze byłoby podobnie w jacuzzi ;)

O hahhaha to coś chociaż skorzystalas :p