Lovi, Lovi, Lovi , najlepsze dla maluchów! Smoczki używamy od urodzenia a butelka najlepsza z dynamicznym smoczkiem ;)
Polecam smoczki Lovi dynamiczne uspokajające. Mój synek od urodzenia bardzo je polubił. Ja również, ponieważ dostępne są piękne kolekcje. Nie mogę nigdy się zdecydować, które zakupić, dlatego na dany wiek mamy 6 w użyciu. �
Z całego serca polecam LOVI
Polecam lovi, za nic bym nie zmieniła butelki :-)
Smoczki Lovi...ale z butelka,najtansza z rossmana Babydream. Przechodzilam z cycka na butelke i wydalam majatek na avent,canapol,lovi, dr brown...a najtansza okazala sie najlepsza. A smoczki wszystkimi pluje prócz Lovi. Jedynie rozmiar 6-18msc moglby byc mniejszy lub jeszcze zrobiony jeden przedział np. 6-12msc
Jak mój synek się urodził byliśmy na butelkach Avent Natural. Aczkolwiek tak się złożyło, że dostaliśmy się do testów butelek Lovi i już przy nich zostaliśmy. I powiem tak, przy avencie często się krztusił, mimo że miał smoczek dostosowywany odpowiednio do wieku, lub czasami nawet zaniżony, by się nie krztusił, a i tak to nic nie dawało. Przy butelkach Lovi nie było tego problemu, co jest dla mnie mega ważne przy karmieniu butelką. Obecnie jestem w 30 tc drugiej ciąży, chcę karmić piersią, ale jak dziecko będzie miało około 3-4 miesiące chcę przejść na butelkę z moim mlekiem na noc i mam nadzieję, że mała zaakceptuje butelki Lovi, bo przy synku się sprawdziły i sprawdzają do tej pory:)
U nas od samego początku były butelki Lovi, mała je zaakceptowała więc nie próbowaliśmy innych...smoczki do butelek są fajnie wyprofilowane, trwałe....A te szklane to już całkowicie skradly moje serce ;) polecam
Polecicie jakąś butelkę dla noworodka?
mzb wystarczy przeczytać kilka komentarzy niżej i będziesz mieć odpowiedź ;-)
Jak synek się urodził używałam butelek avent natural i czasami smoczek od butelki się zasysał i nie odprowadzał powietrza co powodowało że synuś nie mógł uciagnac i się złościł. Zmieniłam na avent clasik i już tak się nie działo jak z natural ale teraz kiedy za chwilkę urodzi się córcia kupiłam butelkę Lovi a tak się złożyło że udało mi się wygrać laktator Lovi który był w komplecie z butelka i ze smoczkiem tak więc mamy 2 i mam nadzieję że malutka je polubi :)
U nas na początku był Avent natural, ale za twarda była guma i Jula nie chciała jeść. Później dr Brown że względu na kolki ale smoczek był za długi i znów nie chciała jeść. W końcu trafiliśmy na lovi smoczek z odpowietrznikiem i jest super co prawda mimo 3 miesięcy na smoczku 0+ ale jeszcze jej pasuje �
My wydaliśmy również kupę kasy na Avent, cały zestaw i niestety małemu nie pasowało i bardzo się krztusił pijac z tych butelek. Za poleceniem koleżanek kupiłam Dr Brown's i nadal używamy, trochę denerwujące jest mycie tej rurki ale do przeżycia. Natomiast smoczki od samego początku Lovi i żadne inne nie przejdą ;D
Ja przy synku używałam butelek avent i były ok. Nie było z nimi problemu, ale jak ktoś decyduje się na karmienie butelką zawsze może kupić trzy różne bo wiadomo że dziecku może nie odpowiadać kształt smoczka i będzie się męczyć, ulewać albo miec kolki.
Przy córce kupowałam butelki Lovi i Canpol i też bez żadnych problemów piła. Uważam że to dobra firma i bez problemu można kupić butelki stacjonarnie.
U mnie sprawdziły się butelki Lovi dynamicznym smoczkiem i nadal nam służą .