Witam. Jaką butelkę a przede wszystkim smoczek dla wcześniaczka polecacie? Obecnie pierwsze próby karmienia butelką kończą się niepowodzeniem.
Są butelki imitujące jakby pierś . Wiem że koleżanka swojego wcześniaka karmiła taka .może u ciebie też się sprawdzi . Nie jest tania ale warto spróbować .

Ja swojego synka urodzonego w 33 tc karmiła swoim mlekiem odciagnietym i podawałam w butelce tomme tippee i lovi takie malutkie mialam. Dostalam od kuzynki jako prezent i obydwie mi sie sprawdzily. Bardzo fajne, nie zasysaly się do środka. Małe poręczne i co najlepsze nie zaburzaly odruchu ssania. Z czasem karmilam synka butelka , ale i bezpośrednio z piersi też. Tak więc polecam serdecznie.
Dziękuje za pomoc:) Synek póki co zaczął jeść ze zwykłej szpitalnej butelki ![]()
Agn, ja w szpitalu miałam zwykłą z tzw „łatwym smoczkiem”, czyli mleko leci samo. Jeśli chcesz aby dziecko jadło pierś, możesz spróbowac butelek niezaburzajacych odruchu ssania. Testowałam Lovi i u nas to był strzał w dziesiątkę.
popieram - jeśli chcesz karmić to korzystaj z butelek imitujących pierś matki…ja od małego mam z lovi i naprawdę jestem zadowolona, mała też więc nie szukaliśmy innych firm.
My jako alternatywę karmienia piersią wybraliśmy butelkę Lovi, która swą budową nie zaburza odruchu ssania co jest bardzo ważne gdy chcemy mimo wszystko karmić piersią. Dziecko przyzwyczajone do butelki, z której łatwo leci mleczko rozleniwi się i nie będzie chciało ssać piersi.
Dobry wieczór.
Dobranie smoczka polega na poszukiwaniu, który dziecko zaakceptuje. W klinice, w której pracuję, fizjoterapeuta poleca smoczki firmy Campol dla wcześniaków, w którym wypływ mleka jest podobny do wypływu z piersi. Niestety to sprawa prób i błędów ale często wcześniaki chętnie jedzą przez smoczek Campola. Proszę spróbować. Można też udać się po pomoc do neurologopedy lub fizjoterapeuty. Sprawdzi funkcje oro-facialne, czyli jak zachowuje się język, żuchwa, i pomoże dobrać smoczek.
Pozdrawiam
Moja córka z 26tc po powrocie do domu miała smoczek z canpola, które używamy po dziś dzień i też mogę polecić. Jednak z czystym sercem mogę polecić butelki i smoczki z MAM. Sami je stosujemy, prawie od początku, akceptacja w 100%. Złagodniały kolki, córka sprawnie piła i się najadała.
Ja synka również karmiłam z butelki Lovi inne smoki mu nie podpasowały, kilka firm sprawdzaliśmy. Kilka dni potrwało zanim trafiliśmy na właściwą.
Myśle ze dobrym pomysłem będzie kupno buteleczki imitującej pierś mamy
Najlepsza do tego będzie butelka firmy mimijumi
Myśle ze jako taki maluszek dzidzia powinna zaakceptować ten rodzaj butelki
Jest naprawde świetna ![]()