Ja dzisiaj przez przypadek założyłam smoczek 0+ do butelki (nawet nie wiem gdzie się jeszcze uchowal). Ojj jaka była awantura przy jedzeniu... dopiero jak obejrzałam kapnęłam się że to 0+ a nie 3+.
olaleksandra94 dobrze wiedzieć na przyszłość :) to też dużo zależy od dziecka, ale przy noworodku może mieć znaczenie. I przez ten pierwszy miesiąc woleć jak najmniejszy przepływ.
tez właśnie mi się wydawało że w canpol wolniej leci niż w lovi
Tak Canpol ma wolniejszy przepływ.
Też mi się tak wydawało że przy lovi szybciej Mały te butle zjada.
Ja dostałam butelki z Nuka tak na wszelki wypadek i są tam też oznaczenia 0-3 i 0-6 a na smoczkach rozmiary S i M i jeszcze zauważyłam że jest tam spowalniacz. Ze spowalniaczem lepiej przy maleństwu jak tata karmił.
z lovi przepływ szybszy i mój syn wolał pić z canpolowych smoczków, więc mając butelki z lovi musiałam zmieniać smoczki na canpol
Ja właśnie wymieniałam smoczki i już wszędzie dałam identyczne z canpola. Oprócz oczywiście butelki mammafeel ;)
Czyli te smoczki z Canpol pasują do butelek lovi? To też dobrze, bo nie jak już ma się butelkę, to można dokupić sam smoczek :)
W Canpol leci zdecydowanie wolniej. My byliśmy na lovi. A rozmiar dostosowywałam do dziecka, nie patrząc na oznaczenia 😂
Nie wiedziałam o tym ale w sumie ten sam producent to pasują
Tak pasują:)
Hej. Uważam, że nie warto się sugerować. Moja córka piła ze smoczka lovi 0m+ do 8 miesiąca życia, bo innymi się krztusiła.
Lea tak one pasują ja mam na suszarce obie firmy i przyznam że jak są nowe to wiem które nakrętki są od których butelek ale potem już nakładam jak mi poręcznie które są bliżej;) smoczki się jedynie różnią jak by to powiedzieć grubością smoczka lovi są bardZiej takie delikatne Canpol ma trochę grubszy silikon;) u mnie nie było problemu jeśli chodzi o smoczki i córcia zjada ładnie zarówno z jednych jak i z drugich;) w Pepco są nawet dostępne te smoczki więc można dokupić na próbę ;) chociaż ostatnio mi się tam spodobała butelka canpola ;) i jakąś przecena kolekcji chyba bo 4 zł ;) więc warto tam zerknąć ;)
Hehe, a ja myślałam, że mam takie wspaniałe oko, że zawsze trafiam z dopasowaniem smoczka do butelki (też mam Lovi i Canpol:))) . A one pasują i tu i tu? A to niespodzianka;)!
inka hah no na szczęście to uniwersalne marki względem siebie :D
ja Wam powiem, że te nowe butelki mamafeel na szczęście pasują do podgrzewacza z lovi, są szerokie, ale mieszczą się , więc to dla mnie duży atut
no ale przydałaby sie przejściówka na laktator ;) bo to już taki inny rozstaw szerokości butelki;) top tak dla tych noworodkowych użytkowników bardziej
Hej. Mój synek obecnie 6m też długo pił ze smoczka z oznaczeniem 0+, mieliśmy smoczek dynamiczny z lovi, ale strasznie szybko je przegryzał, więc postanowiłam kupić butelkę mammafeel miał coś ok 4 m. Kupiłam wtedy już smoczek 3+ i tak średnio mu szło krztusił się troszkę, więc ją odstawiłam, ale pewnego wieczoru poprostu zapas smoczków do starej butelki się skończył a mieliśmy pod ręką tylko tą i zaczął pić z nowej. Teraz ma 6m i myślę o zmianie smoczka na większy, bo zauważyłam, że z tego ciężko zaczyna mu się pić. :)
no tak już do laktatora nie podpasuje, ale zawsze można przelać potem do innej butelki :)
Ostatnio dostaliśmy do testów szklane butelki z lovi i stwierdziłam, że skoro chłopak ma już ponad 4 miesiące to spróbuję tej ze smoczkiem 3+ i powiem Wam, że nawet się nie krztusił, ale mocno mu ciekło bokiem. Na wieczór dostał mleko w butelce mammafeel ze smoczkiem 0+ i pił normalnie, mleko mu nie uciekało. Chyba jeszcze troszkę za wcześnie na ten smoczek 3+.