Ja jeszcze nigdy nie używałam szklanych i jestem bardzo ciekawa ich ;)
są super, nie zachodzi na nich taki osad, bardzo ładnie się domywają :) są ekstra
aż sprawdziałam i one były w testach w lutym 2022 więc aż dwa lata ! skoro się nie pojawiały to moim zdaniem może ich już nie być tym bardziej, że teraz widzę mnóstwo nowości butelkowych
U mnie
Są super !
Wydaje mi się też, że takie szklane dłużej posłużą. Chyba, że się zbiją 😁
Ja karmię głównie piersią, ale jak muszę gdzieś wyjść odciągam i mała chętnie je nawet z butelki i nie ma z tym problemu. Oczywiście nie z każdej butelki chętnie je - najbardziej pasuje jej butelka LOVI Medical+ antykolkowa mini, od urodzenia.
Crazy one naprawdę są ciężkie do zbicia;)
U nas było naprawdę sporo upadków łącznie z prawie wyłamanym palcem jak mi córka butelkę upuściła na stopę będąc na moich rękach;) butelka cała;)
Kilka upadków na terakotę na dywan butle całe dopiero działki i upadek na posadzkę betonowa uszkodził butelkę, tak więc ja polecam tę butelki są naprawdę trwałe a nadruk trzyma się naprawdę dobrze nie zmywa zaznaczając że u mnie zmywarki brak;D
Ja się zawsze obawiałam takiej szklanej właśnie z powodu zbicia. No i, że będzie ciężka. Jakoś zawsze takie szklane butke kojarzyły mi się że starymi czasami. Mama mi opowiadala, że miałam szklane do mleka plus ten taki żółty/pomarańczowy smoczek ;) kojarzycie pewnie te stare smoczki ;)
Ja tak samo myślałam, że szklana jest ciężka i szybko pobije się;) nie używałam do tej pory to dalej tak myślę;)
Faktycznie może są nieco cięższe jak dziecko jestem bokresie zucania to lepiej do rączek nie dawać ;) jak dla mnie mega plus na karmienia nocne łatwo się nagrzewają trzymają temperaturę a rano super się je myje mają tą przewagę nad tymi zwykłymi butelkami;)
Ja karmiłam synka raz piersią raz butelka bo z piersi się nie najadał i bez problemu jadł z butelki a raz z piersi
one są cięższe i np. jak karmiłam syna to ręka bolała jak długo pił. On też nie lubił sam z niej pić jak był mały bo widać, że bylo mu ciężej. teraz je uwielbiam , ale skubany rzuca ;/ i ostatnio sie wkurzył i nią rzucił na całe szczęście był koc na ziemi i tam wylądowała bo z szafki butelkę popchał , więc niby lepsza dla starszaka , ale oni już mają głupie pomysły
Bo wydaje się ,że pewnie są cięższe :) Ale i konkretne i trwałe :D Ale nigdy nie miałam szklanych. Zawsze używałam lovi antykolkowych medical+. Teraz będę brała się za testowanie mamafeel :)
Puki co moje mleko ,więc nocne karmienie i tak odbywa się z piersi :)
Ja też jakoś miałam obiekcje do szklanych kiedy pierwszy raz wybierałam butelki. Nie brałam ich pod uwagę. Ale w użytkowaniu/ higienie pewnie są wygodne. Tyle, że ciężkie.
Co do karmienia. Ja od początku karmię i piersią (po wielkich trudach ale jednak) i butlą. Mamy model butelki, który niby nie zaburza odruchu ssania z piersi. W naszym przypadku syn raczej nie ma problemu z karmieniem mieszanym. Chętnie je i tak i tak.
Ja w sumie też zawsze plastikowe miałam, ale jak syn byl mały to się do testów dostaliśmy na lovi i one są już naprawdę na długi czas bo ich nie trzeba wymieniać bo szkło jak nie zbijemy będzie trwałe
Mazią no właśnie z tym rzucaniem to jest katastrofa ;) mi upadła ta butelka kiedyś na palec u stopy;) ale to mi akurat wypadła z ręki;/ palec mocno zbity ale butelka cała;)
Ja je lubiłam nawet byłam zła jak się stłukła najpierw jedna a potem druga ale i tak na tyle upadków to są naprawdę wytrzymałe
No ja je chce właśnie przetestować te szklane bo chce po prostu porównać. Może specjalnie rzucać nie będę ale zobaczymy jak córka się do nich dorwie xD
O czyli szklanych nie da się tak łatwo zbić, to duży plus. Nie miałam do tej pory styczności z butelkami lovi. Mammafeel są naprawdę super, więc pewnie i te szklane dobrze by się sprawdziły :)
Tak są tutaj te szklane butelki wychwalone, że na pewno są super.