Karmię butelką

po kilku karmieniach butelką pozostaje w niej kwaśny zapach, jak się go pozbyć

Ja używam płynu do butelek :) A potem sterylizuje i osuszam. U nas jakoś zdaje egzamin. ;) Fakt że butelki częściej zmieniam , bo są już takie bardziej białe A nie przezroczyste,ale wiadomo zużycie materiału.;)

Buziaki ;*

Jeśli od razu po karmieniu myjesz i codziennie wyparzasz butelkę a to nie zdaje egzaminu i coś czujesz to może spróbuj szklanej butelki? Nie wiem jak inne firmy, ale Lovi ma takie, są leciutkie i bardzo fajne. 

Może poczytaj sobie o sposobach pielęgnacji butelek. Podstawą jest dokładne mycie i świadomość, że mm szybko się psuje, dlatego nie powinno stać za długo w butelce, bo po prostu kwaśnieje, więc trzeba od razu wylewać to czego dziecko nie wypiło.

https://www.babyandtravel.pl/Praktyczne-sposoby-czyszczenia-butelek-blog-zul-1627305416.html

I potwierdzam, szklane butelki są znacznie łatwiejsze w utrzymaniu czystości, można używać ich znacznie dłużej.

Dlatego używam szklanej... mamy ją dość długo i nie ma ani ryski, ani żadnego zapachu- wygląda jak nowa.

Tak jak dziewczyny piszą , plastikowe butelki niestety szybko się robią brzydkie, dość często trzeba wymieniać , musisz spróbować szklanej i zobaczysz że jest o wiele lepsza i długo będzie jak nowa 

Kurde jeszcze mi się nie zdarzyło, że miałam taki zapach, ale fakt po karmieniu od razu jest myte w płynie i co któreś karmienie sterylizowane. :p

Ja mam płyn do mycia butelek z canpola a potem jeszcze butelke i smoczek wyrażam w gorącej wodzie. Jak to nie pomoże to nie mam pojęcia ...

Ja zalewam wrzątkiem i niestety ale trzeba częściej wymieniać . Nie tylko smoczki ale butelki w całości też 

Ja mam szklaną butelkę i do tej pory nie zauważyłam takiego zapachu. Po karmieniu zawsze jest myta w ciepłej wodzie i wyparzam ją lub daje do zmywarki i dodatkowo włączam program higiena +. 

To prawda xyz po płukaniu wrzątkiem plastikowe po pewnym czasie robią się brzydkie....

Szklane butelki są zdecydowanie łatwiejsze do utrzymania w czystości i powiem wam że ciężko je utracić do tego stopnia żeby trzeba było wyrzucić Jedna opcja to jak się rozbije No i cumel sam sobie kiedyś skończy swoją żywotność Natomiast jeśli chodzi o butelkę to tak jakbyśmy myli szklankę bądź słoik tego nie idzie poniszczyć

Mamabyć tak mam takie same wrażenie jak Ty, że te szklane są łatwiejsze w utrzymaniu czystości, a smoczek to wiadomo, że trzeba co jakiś czas wymieniać..

Idziemka masz rację. 

Tylko z 2 strony małemu dziecku to bez problemu można taja podać ale starszemu to już trochę strach jak już chodzi. Może pić spadnie buteleczka rozbije się i nieszczęście jak się dziecko pokaleczy. 

Ja bardzo lubię te szklane ale z czasem zmienię na pewno na plastikowe. 

Jak ja byłam mała to piłam ze szklanych ale nic się nie stało. Może tamte też miały jakieś grubsze szkło. Teraz butelki szklane na pewno są tworzone z cieńszego szkła. 

Nie powiem bo te szkolne sa super nie zachodzą ani nic ale tak jak teraz moja córka ma prawie 2 lata to bałabym się jej dać samej butelkę szklaną 

Monia pewnie tak jak mówisz, starszakowi trochę strach by właśnie nie rozbiła się i nie było tragedi... 

Te plastikowe butelki szybko zachodzą takim białym osadem i jakby tego nie czyścić i sterylizowac to i tak zaraz znowu się to pojawia. Szkoda, że wcześniej nie miałam tych szklanych butelek bo teraz już przestaliśmy korzystać z butelek. No chyba, że posłużą nam do czegoś innego 

Szklana zupełnie inna bajka :p szkoda że niektóre takie drogie 😅

Fajnie, że ostatnio z lovi były do testów :) 

Oj tak bardzo fajnie:D