Kapucup

Moim zdaniem zbędny gadżet zawsze odmierzam w butelce

Ostatnio trafiłam na takie urządzonko. Jest to naczynie do odmierzania wody w celu przyrządzania mleka modyfikowanego. Myślę, żeby to kupić na przykład na wyjazdy. Któraś z was ma coś takiego? Przydaje się?

Ja rzadmo podaje mm ale mimo tego wydaje mi sie ze jest to zbędny gadzet. Bo odmoerzenie ilosci wody to wlewając ją po prostu fo butelki to nie jest jakas strasznie trudna rzecz. Wszytkie butelki mają miarki.problem z odmierzeniem wody mialam tylko uztwając butelki lovi tej granatowej z gwiazdkami bo wlasnie nie byko widac ile leje wody przez to ze nie jest przezroczyta 

No właśnie ja też odmierzam w butelce. Ale gdzieś na innym forum widziałam, jak to zachwalają, że aż się zaczęłam zastanawiać, czy to rzeczywiście takie dobre... Bo to jest miarka do mieszania wrzątku z wodą chłodną, aby uzyskać te idealne 40 stopni.

Wszystkie butelki posiadają miarki, wiec przygotowanie mleka to nie problem nawet na wyjazdach. tym bardziej zmieszanie gorącej i zimnej do uzyskania odpowiedniej temperatury dla mnie tez nie było problemem bo w razie uzyskania większej ilości podczas mieszania wystarczyło odlać troszkę. 

Wiec jak dla mnie zbędny gadżet. 

Szkoda byłoby mi kasy. Butelki mają miarkę i tam odmierzałam wodę. To czy temperatura jest dobra sprawdzałam próbując. 

I dla mnie zbędny gadżet. Butelki maja miarki, każdy chyba ma jakieś naczynie z miarka, choćby uniwersalny dzbanuszek do odmierzania wody/ maki itp...

A i temperaturę można łatwo sprawdzić na oko (lub na palec ;p )

Moim zdaniem strata kasy . Do butelek są miarki w butelkach też więc w sumie dodatkowy sprzęt, który by stać i się kurzył

zgadzam się z dziewczynami, zbędna rzecz zajmująca miejsce. Na każdej butelce jest miarka do odmierzania wody, a z przyzwyczajenia wiemy ile jej powinno być na ilość miarek proszku

Ja nie miałam i uważam, że nie przydałoby mi się. Przy dziecku dużo jest nowych rzeczy, ale to byłoby zbędne. 

Dokładnie mam takie samo zdanie jak mazia. 

Może kiedyś by się przydało w tych czasach  już nie 

Zbędny gadżet. Teraz butelki mają miarki. Można spokojnie w nich odmierzyć. A nie brać dodatkowy bagaż 

Chyba ze przyda się do czegoś innego odmierzania również 

Mimo że pokazuje ile wlać zimnej ile gorącej to zdania nie zmienie. Nie każde dziecko jest książkowe czyli jak zakłada się że mleko powinno mieć 40 stopni to takie wypije. Czasem trzeba pokombinować. Tak jak z wodą do kąpieli 

Moja pije między 35 a 38 max ake to rzadko już żeby miało 37 38.

Wodę do kąpieli robimy nieco chlipdnirjsza to też pisze 37 38 a my robimy 35 bo jsk nie to mała syczy :D

my dostalismy razem z podgrzewaczem taka miarke, przydatna jest

Monia dlatego jestem zdania że nie u każdego oba się sprawdzi 

Jeju pierwsze widzę taki gadżet,ja jednak wolę swoją intuicję co do ciepłoty wody do mleka.butelka ma.miarke wiec beż problemu da się przygotować mleko.

Aneczka tutaj masz racje kazde dziecko inne,moja nie lubi ciepłego mleka musi być chłodne

Monia bo to ważne żeby wszystko robić pod nasze dziecko a nie ogólnikowo pod każde. 

ale taka miarka przyda sie tez po prostu w kuchni :) 

Anabanana jak ktoś uważa że mu się przyda niech kupuje ;) ja uważam za zbędna rzecz dlatego nie biorę pod uwagę