Kapcie dziecięce

Hej z jakich firm najczęściej kupujecie dzieciaczkom kapcie po domku czy przedszkola?

Dla mnie najważniejsze to skórzana profilowana wkładka.

Chętnie się dowiem, bo jak mała zacznie latać to się przydadzą:D

Idziemka

ja przeważnie w CCC, Smyk, 5.10.15 ale może ktoś ma do polecenia lepszą firmę, dlatego pytam :D

ja tez w smyku 

Ja dl aswoich przedszkolaków kupuje z befado ale zdążą się czasem że zamowie przez internet nie ważne z jakiej firmy aby dziecku bylo wygodnie chodzić.

Moja córka w domu nie nosi kapci my raczej zima w skarpetach,a jak się robi lekko ciepło to boso w sumie zimą też boso bo to dobrze dla małej stopy by sensoryczne ją pobudzać. W przedszkolu ma kapce oczywiście bo trzeba to my kupujemy w CCC najczęściej bo można przymierzyć. Kapcie to maks na pół roku i trzeba nowe zresztą jak inne buty 

Mazia u mnie też kapci nie nosi ale zawsze w pepco jak znajdzie jakieś papusie czy w ccc daischman to oczywiście nie ma kapci;)  i czasami to tych par ma kilka ;/

Ja lubię i wiele osób poleca Befado. Fajne, lekkie, noga się nie poci. Idealne do żłobka. A jak jeszcze nie chodził, to wtedy były ekotuptusie.

My przeważnie też bez kapci wszyscy gonimy ale jednak mieć mamy bo jak już się mały rozchoruję to wtedy staram się go pilnować żeby oprócz tej skarpetki miał też na nogach kapciuszki ale to jest 5 minut i on zaraz ściąga

Ja kupuję z reguły na internecie albo w sklepach dziecięcych typu smyk , 5,10,15 a polecacie jakieś buty po domu ortopedyczne ? Mam wrażenie że mała źle stawia nogę chciałabym jakieś twardsze buty dla niej 

Nam ortopeda kazał nosić buty z wysokim zapiętkiem, nawet sandały letnie, adidaski, czy inne - wszystko z wysokim twardym zapiętkiem. A po lecie zaproponował te sandały używać w domu jako kapcie. 

Zalezy od specjalisty ;) my mieslimy kupowac buty gdzie cala noga pracuje a mala tez miala problemy ze stopa nie tak ustawiala stopke. A skonczylo sie potem na wkladkach teraz bede sie zastanawiac czy odrazu jie kupowac butow w takim sklepie bo naprawde nie sa brzydkie a cenowo podobne do cen typu w ccc

My obecnie zakupiliśmy Danielki:)

Super wygodne za kostkę kapciuszki:( Synek uwielbia w nich chodzić:)  Zabezpieczja stopę dziecka przed powstaniem wad. Dlatego wybraliśmy kapciuszki profilaktyczne.  Oczywiście skórzane ;) I stopa się nie poci. Polecam w 100%. 

Buziaki;)

Ja też właśnie teraz mam dla córki te Danielki i potwierdzam sa super ;)

Dziecko nie krzywi stopy , są ponad kostkę i z otwartymi palcami ale zabudowaną pietą. Od razu sprawiały wrażenie bardzo solidnych. W ogóle to zauważam, że dzieci teraz bardzo często chodzą na paluszkach i ostatnio nawet jak bylam na kontrolnej wizycie to lekrz pytał czy dziecko chodzi  w papciach jeśli tak to dobrze żeby nie chodzilo na palcach. U nas na szczeście nie było problemu z chodzeniem na palcach ale takie kapcie na pewno pomagają w popranym chodzeniu ;)

Danielki też miałam dla córki. 

Teraz te buciki ortopedyczne sa naprawde fajne, nie to co kiedyś but typowo jak dla kaleki;( teraz sa w fajnych kolorach i szczerze to nawet jak dzieci maja takie buciki to czesto nie widac ze sa to buty specjalistyczne,

Aniska masz rację, jest kilka modeli i jest w czym wybierać, kiedyś to od razu rzucały sie w oczy, że to buty ortopedyczne. 

Moje dzieci po domu cała trójka na boso, nie używałam nigdy kapci. Do przedszkola synkowi kupiłam z Befado.

My nie mamy ogrzewanej podłogi wiec kapcie to podstawa. Córka lekko krzywi nogi do środka więc stąd te Danielki - zawsze to trochę trzymają nogę w pionie :)

U nas sprawdziły się Danielki:)

Są bardzo fajnymi kapciami. Trzymają kostkę stabilnie i przede wszystkim stopa  "oddycha". Zapięcie na rzepy:)  Są to kapciuszki profilaktyczne:) Więc dla mnie bajka,  że mogę zapobiec jakiej kolwiek wadzie stopy u synka.:)

Buziaki;*