Kalendarze adwentowe dla dzieci

Drogie mamy, czy Wasze dzieci mają kalendarze adwentowe? Czy są to kalendarze z prezentami czy zadaniami? Jak to u Was wygląda? :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

My w tym roku mamy przeplatany kalendarz. Pierwsze dwa tygodnie to zadania takie jak pieczenie pierniczkow; swiateczna kartka; ozdabianie okien etc kolejne dwa tygodnie to niespodzianki (z tego wzgledu, ze na 17.12 mam zaplanowane cc)

.
W kazdej szufladzie jest koperta z zadaniem, ale zeby nie bylo tak prosto, rzeczy potrzebne do zrobienia zadania corka rano musi znalezc :slight_smile: dzieki temu nie mam problemu z pobudka rano do przedszkola :joy::christmas_tree:
Mniejsze niespodzianki znajdzie w szufladzie a wieksze jak np.swiateczna ksiazka beda schowane a w szufladzie znajdzie tylko podpowiedz gdzie moze szukac upominku

3 polubienia

a czy jak moje bobo jest w brzuchu, a ja mam kalendarz adwentowy to można zaliczyć, że mamy na spółkę? :grinning::sweat_smile:

Bo jak tak to mamy taki z prezentami :grinning: w przyszłości pewnie jakiś z mężem zrobimy, ale może właśnie z jakimiś zadaniami :heart_eyes:

3 polubienia

Ja w tym roku niestety nie robiłam :disappointed: kupiłam im tylko te z czekoladkami, w przyszłym roku coś wymyślę malutka będzie już większa to też będzie miała frajdę :star_struck:

1 polubienie

Zawsze kupowałam az rok temu zobaczylam domek Kinder za 90zl . Powiedziałam stop !
Ten jest moj, ze słodyczami.

Za rok bedza Elfy Psotniki z zadaniami !

4 polubienia

Tak! Już 3 rok gości u nas kalendarz adwentowy - w tym roku pierwszy raz z zadaniami. Do środka wsadzam zwykle małe upominki, takie jak gumki do włosów, biżuteria czy kule do kąpieli. No i jednak te słodycze też sie pojawiają - widzę, że córka na nie czeka :smile: małe paczuszki żelek albo guma rozpuszczalna.

5 polubień

My w tym roku nie mamy, gdyż córka jest za mała ale za rok myślę że spróbujemy jakieś mini prezenciki, może taki z książeczkami :thinking: na pewno w pewnym momencie będziemy chcieli jej robić taki z zadaniami świątecznymi też

Oj tak, ceny tych kalendarzy są kosmiczne. Chciałam sobie z mężem dla fanu kupić ale jak właśnie zobaczyłam cenę 70/80 zł to stwierdziłam że te parę czekoladek nie jest tego warte. Nawet promka nie zachęciła

U nas z córką miesięczną nie mam tyle czasu na ogarnięcie kalendarza adwentowego, ale kupiłam synowi taki domek z czekoladkami i jest z niego bardzo zadowolony :smiley: pierwsze jak otworzy oczy leci do kalendarza :date: aby zobaczyć jaka czekoladka jest w środku :blush:

Uuu u nas nie ma takiego kalendarza , ale na pewno będzie za rok jak już córka bedzie starsza i bardziej kumata :wink::wink::snowflake:

Kupilam ale lekko spóźniony :rofl: kompletnie mi to wypadło z głowy w tym roku

U nas jeszcze synek jest za mały na kalendarz adwentowy, ale w przyszłości na pewno będę mu robiła. Uważam, że jest to super zabawa, aby oczekiwać na święta i dzięki temu grudzień jest jeszcze bardziej wyjątkowy! :blush:

Co wiecej, ja mam nawet dla siebie kalendarz adwentowy :heart: choinka herbaciana z Irving :heart:
Codziennie inna herbatka :heart:

4 polubienia

Ooo taki kalendarz faktycznie fajny, sama chętnie bym taki sobie wzięła :rofl:
My w tym roku jeszcze jesteśmy bez kalendarza, bo córka jescze malutka, ale za rok lub dwa już na pewno będzie kalendarzyk :heart:

Mój Synek jeszcze w tym roku jest za malutki na kalendarz adwentowy, będą to dopiero jego pierwsze Święta :heart_eyes: za to rozpiescilam siebie i mam kalendarz z pysznymi herbatkami :grin:
Ale jeśli chodzi o dzieci to kalendarz podarowałam także dla mojego chrześniaka :smiling_face_with_three_hearts: jest to kalendarz z książeczkami, krótkie opowieści na każdy dzień inna historia :star_struck: niech ten czas oczekiwań do Świąt będzie dla niego wyjątkowy :sparkling_heart:

W tym roku zrobiłam pierwszy kalendarz adwentowy dla 3letniej córki. W woreczkach znajduje się jeden prezencik i jedno zadanie świąteczne. Córka jest prze szczęśliwa, cieszy się na każdy otwarty woreczek i z każdej rzeczy, która znajdzie. Pięknie wykonuje zadania :slight_smile: no i teraz gdy nie chodzi do przedszkola to fajnie zajmuje jej to czas :slight_smile:

1 polubienie

My jeszcze w tym roku mamy z czekoladkami, za rok wymyślimy coś wspólnie z chłopakiem

Jak synek podrośnie na pewno będę mu fundowała taki kalendarz adwentowy! Będą w nim zadania i małe niespodzianki. Już mam nie jedną wizję na niego :slight_smile: Mam nadzieję że mu się to spodoba i jeszcze z większą radością będzie wyczekiwał świąt :slight_smile:
Ja za to mam swój prywatny kalendarz adwentowy w postaci skreślania dni do porodu :sweat_smile:

1 polubienie

Dla starszaka mam tylko czekoladowy. Zadania i tak wymyślane są na bieżąco. Standardem jest że 5 grudnia robimy pierniczki dla Mikołaja

To ja miałam tak w 2020. Bo miałam termin na 24 grudnia

1 polubienie