Drogie mamy, czy Wasze dzieci mają kalendarze adwentowe? Czy są to kalendarze z prezentami czy zadaniami? Jak to u Was wygląda?
![]()
My w tym roku mamy przeplatany kalendarz. Pierwsze dwa tygodnie to zadania takie jak pieczenie pierniczkow; swiateczna kartka; ozdabianie okien etc kolejne dwa tygodnie to niespodzianki (z tego wzgledu, ze na 17.12 mam zaplanowane cc)
W kazdej szufladzie jest koperta z zadaniem, ale zeby nie bylo tak prosto, rzeczy potrzebne do zrobienia zadania corka rano musi znalezc
Mniejsze niespodzianki znajdzie w szufladzie a wieksze jak np.swiateczna ksiazka beda schowane a w szufladzie znajdzie tylko podpowiedz gdzie moze szukac upominku
a czy jak moje bobo jest w brzuchu, a ja mam kalendarz adwentowy to można zaliczyć, że mamy na spółkę? ![]()
![]()
Bo jak tak to mamy taki z prezentami
w przyszłości pewnie jakiś z mężem zrobimy, ale może właśnie z jakimiś zadaniami ![]()
Ja w tym roku niestety nie robiłam
kupiłam im tylko te z czekoladkami, w przyszłym roku coś wymyślę malutka będzie już większa to też będzie miała frajdę ![]()
Zawsze kupowałam az rok temu zobaczylam domek Kinder za 90zl . Powiedziałam stop !
Ten jest moj, ze słodyczami.
Za rok bedza Elfy Psotniki z zadaniami !
Tak! Już 3 rok gości u nas kalendarz adwentowy - w tym roku pierwszy raz z zadaniami. Do środka wsadzam zwykle małe upominki, takie jak gumki do włosów, biżuteria czy kule do kąpieli. No i jednak te słodycze też sie pojawiają - widzę, że córka na nie czeka
małe paczuszki żelek albo guma rozpuszczalna.
My w tym roku nie mamy, gdyż córka jest za mała ale za rok myślę że spróbujemy jakieś mini prezenciki, może taki z książeczkami
na pewno w pewnym momencie będziemy chcieli jej robić taki z zadaniami świątecznymi też
Oj tak, ceny tych kalendarzy są kosmiczne. Chciałam sobie z mężem dla fanu kupić ale jak właśnie zobaczyłam cenę 70/80 zł to stwierdziłam że te parę czekoladek nie jest tego warte. Nawet promka nie zachęciła
U nas z córką miesięczną nie mam tyle czasu na ogarnięcie kalendarza adwentowego, ale kupiłam synowi taki domek z czekoladkami i jest z niego bardzo zadowolony
pierwsze jak otworzy oczy leci do kalendarza
aby zobaczyć jaka czekoladka jest w środku ![]()
Uuu u nas nie ma takiego kalendarza , ale na pewno będzie za rok jak już córka bedzie starsza i bardziej kumata ![]()
![]()
![]()
Kupilam ale lekko spóźniony
kompletnie mi to wypadło z głowy w tym roku
U nas jeszcze synek jest za mały na kalendarz adwentowy, ale w przyszłości na pewno będę mu robiła. Uważam, że jest to super zabawa, aby oczekiwać na święta i dzięki temu grudzień jest jeszcze bardziej wyjątkowy! ![]()
Co wiecej, ja mam nawet dla siebie kalendarz adwentowy
choinka herbaciana z Irving ![]()
Codziennie inna herbatka ![]()
Ooo taki kalendarz faktycznie fajny, sama chętnie bym taki sobie wzięła ![]()
My w tym roku jeszcze jesteśmy bez kalendarza, bo córka jescze malutka, ale za rok lub dwa już na pewno będzie kalendarzyk ![]()
Mój Synek jeszcze w tym roku jest za malutki na kalendarz adwentowy, będą to dopiero jego pierwsze Święta
za to rozpiescilam siebie i mam kalendarz z pysznymi herbatkami ![]()
Ale jeśli chodzi o dzieci to kalendarz podarowałam także dla mojego chrześniaka
jest to kalendarz z książeczkami, krótkie opowieści na każdy dzień inna historia
niech ten czas oczekiwań do Świąt będzie dla niego wyjątkowy ![]()
W tym roku zrobiłam pierwszy kalendarz adwentowy dla 3letniej córki. W woreczkach znajduje się jeden prezencik i jedno zadanie świąteczne. Córka jest prze szczęśliwa, cieszy się na każdy otwarty woreczek i z każdej rzeczy, która znajdzie. Pięknie wykonuje zadania
no i teraz gdy nie chodzi do przedszkola to fajnie zajmuje jej to czas ![]()
My jeszcze w tym roku mamy z czekoladkami, za rok wymyślimy coś wspólnie z chłopakiem
Jak synek podrośnie na pewno będę mu fundowała taki kalendarz adwentowy! Będą w nim zadania i małe niespodzianki. Już mam nie jedną wizję na niego
Mam nadzieję że mu się to spodoba i jeszcze z większą radością będzie wyczekiwał świąt ![]()
Ja za to mam swój prywatny kalendarz adwentowy w postaci skreślania dni do porodu ![]()
Dla starszaka mam tylko czekoladowy. Zadania i tak wymyślane są na bieżąco. Standardem jest że 5 grudnia robimy pierniczki dla Mikołaja
To ja miałam tak w 2020. Bo miałam termin na 24 grudnia