Hej. Czy ktoś moze posiada kabinę walk in ale w kolorze czarnym? Zastanawiamy się właśnie nad taka. Czy warto?
Ja nie mam ale pierwsze co przyszło mi do głowy to czy czarny kolor nie będzie trochę cięższy w utrzymaniu czystości jednak wszystko będzie bardziej widoczne i będzie się osadzać aczkolwiek myć i sprzątać i tak musimy na bieżąco więc co do praktyczności ci nie poradzę bo nie wiem ale to pierwsze przyszło mi do głowy że jednak taki kolor może być bardziej wymagający
Potwierdzam o tym, że czarny trudno utrzymać w czystości. Ja nie mam, ale wszyscy znajomi co w domu takie sobie zrobili (niekoniecznie walk in, zwyczajną kabinę z czarnym profilem), za jakiś montowali sobie - zmiękczacze wody (chyba tak to się nazywa).
Była taka moda przez chwilę ale też mi się wydaje, że ciężko by było z utrzymaniem tego w czystości. Jednak prysznic to miejsce gdzie ten kamień bardzo się osadza więc po co sobie utrudniać życie dla ładnego wyglądu
Woda nie wycieka, oczywiście jest trochę nakapane ale to na powierzchni do max 40 cm poza kabinę i w małych ilościach, po każdym użyciu wystarczy przejechać ściągaczką do wody i po sprawie. Dużym plusem jest to że praktycznie wgl nie trzeba myć takiej kabiny.... My przyzwyczailiśmy się do tego że po każdej kąpieli ściągaczką ściągamy wodę z całej szyby oraz podłogi (max 2 min pracy) i dzięki temu kabina jest zawsze czysta, bez kamienia i brudu w szczelinach. Chemią traktujemy prysznic tylko dla higieny, sprzątanie jest przyjemne wystarczy spryskać jakimś cifem zetrzeć i po sprawie - o czym można pomarzyć przy tradycyjnej kabinie ;)
. Trzeba mieć odpowiedni spadek oczywiście aby woda nie stała.
Mam taką czarną od firmy Rea:
https://admix.pl/kabina-prysznicowa-diamond-black-mat-100x100
I nie mam z nią żadnych problemów z czyszczeniem. Jesli chodzi o kamień to nie osadza się na niej baredziej niż na innego rodzaju kabinach prysznicowych.
Też mi się wydaje że ciężko go utrzymać w czystości. U nas na ciemnych niebieskich płytkach kamień osadza się okropnie i jest bardzo widoczny to co musiało by być na czarnym kolorze.
Ja tez się zastanawiam ale ciężko utrzymać czystość
Czasem niestety piękny wygląd ii moda niekoniecznie idzie w parze z łatwością utrzymania czystości i higieny więc warto się nad tym zastanowić 2 razy żeby potem niepotrzebnie się nie denerwować nie żałować i po roku bądź dwóch wymieniać na inne
Mi się wydaje że te style metal itp juz odchodzą.... Jak to z modą wszystko tymczasowe. Żałuję że w górnej łazience zrobiłam ogromne lustro w czarnej ramie duzo bym dała by to była jednolita tafla lustra
u nas poszliśmy w szarości może nie będzie tak źle
Tez się zastanawiam nie brudzi się tak ?
MamaMiki czemu żałujesz z tym lustem?