Jakie polecacie jogurty dla dzieci rocznych ? Co myślicie o skyr z Lidla tych owocowych ? Może jakieś inne
Ja również dołączam się dziewczyny do pytania Jakie jogurty o dobrym składzie ale również i dobrym smaku polecacie dla maluszków chętnie poczytam może czymś się zainspiruje Bo ostatnim Czasem mam wrażenie że ciągle kupujemy to samo a małemu trochę się przejadło
A próbowałyście te jogurty z HIPP albo Nestle mleczny deser? Słyszałam że smakują dzieciom :)
My dajemy Bakusia bo Laura lubi konsystencję takiego jogurta wcześniej podawałam z biedronki taki serek waniliowy a na dole były brzoskwinie i był.super albo z Lidla takie serki twarożki jak baton wyglądają są na lodówkach i są waniliowe :)
Ja polecam fruvite z Biedronki nie mają cukr u i są smaczne . Sama podjadałam je w ciąży bo miałam cukrzycę i kiedy mnie dopadała na coś słodkiego to tym się trochę posiłkowałam
Mama laurusa jaki waniliowy z brzoskwiniami bo brzmi ciekawie?
Moja młoda uwielbia Hipp :) (olaeksandra94)
ja Daje danonki
My kupujemy Danonki albo te owocowe z Kaufland identyczne jak Danonki ale tańsze
Ja polecam piatusie z Piątnicy mają żywe kultury bakterii, nie są za słodkie i naprawdę dobre
Danonki lub jogurty bez laktozy.
No to teraz macie tyle pozycji do przetestowania, że mam nadzieję że dziecku coś zasmakuje :D Smacznego :)
Ja proponuję naturalny z dodatkiem owoców. Nie podajemy wtedy sztusznych cukrów i innych niepotrzebnych składników;)
Mój jak był mniejszy to bardzo lubiał te z Piątnicy ale mam wrażenie że już po prostu się mu przejadly
U nas głównie sprawdza się Bakuś może ze względu na piankowa konsystencje często także kupię w Biedronce taki serek i na dole są owoce albo truskawki albo brzoskwinie:)
Ja osobiście też wolę te naturalne, ale każdy ma inne smaki. Moja córeczka jadła właśnie piątusie ale teraz jest na etapie nie jedzenia żadnych jogurtów
Dzieci lubią chyba Danonki i piarusie Danonki jednak nie są bardzo polecane na problemy z kupa a dziecku też się przejadają te jogurty np Laura miała kiedyś smaka na Monte parę razy jej dałam ale teraz widzę że jej nie smakują wszystko jest na chwilę dziecku szybko się przejada
Naturalne wiadomo że najzdrowsze ale nie ma też co popadać w paranoję oczywiście Każdy rodzic podaje to co uważa za słuszne ale ja po swoim dziecku Zauważyłam że jak zaczynam zabraniać czegoś co nie do końca może jest zdrowe on jeszcze bardziej ma na to chęć gdy podam do skosztowania spróbuję czasem mu posmakuje a czasami nie
A jakie naturalne np. polecacie? Jakieś konkretne?
Ja np. osobiście tych piankowych jak bakusie to nie lubię. Więc zawsze dziwi mnie jak komuś to smakuje :D
Ja bym polecała naturalne o gęstszej konsystencji, grecki albo Skyr do pego owoce świeże lub zblendowane i jogurt owocowy gotowy i zdrowy. Jeśli chodzi o gotówce to w biedronce fruvita pure - jogurt plus owoce bez dodatku cukru, podobnie jak jogobella bez cukru.
Jeśli już musi być z dodatkiem cukru (bo dziecko jest przyzwyczajone) to wybierałabym chociaż takie, które w składzie zawierają owoce. Najgorszy pod tym względem jest danone chyba truskawkowy, który w składzie nie ma nawet procenta truskawek tylko jakiś proszek