Staram się ćwiczyć dwa razy w tygodniu ale zastanawiam się czy to nie za mało. Bardzo chciałabym urodzić naturalnie jak również powrócić szybko do sylwetki sprzed ciąży a joga zwiększa takie szanse.
Joga rozciąga i uelastycznia, ma wpływ na naukę oddechu. Ma wiele zalet dla ciężarnych. Mamy ćwiczycie? Polecacie?
Ja również ćwiczyłam w czasie ciąży, nie był to intensywny wysiłek ale na tyle ile mój organizm dał radę. Po ciąży też trzeba pamiętać aby dać sobie czas a nie robić na siłę i się forsować
Nie miałam na to czasu mając jednego już szkraba w domu. Kiedyś byłam na zajęciach z jogi - nie jestem, aż tak rozciągnięta, ale fajna sprawa i wierzę, że pomaga to kobietą w ciąży :)
Joga jest coraz bardziej popularna i promuje się jej pozytywny wpływ na nasze ciało. Niestety nie miałam okazji ćwiczyć podczas ciąży ale byłam na kilku zajęciach przed.. Polecam - nie tylko pozytywnie wpływa na sylwetkę i fizyczne przygotowanie naszego ciała ale również uczy oddechu i fantastycznie wpływa na naszą sferę psychiczną :)
Polecam jak najbardziej z tego co wiem polecana jest zazwyczaj od drugiego trymestru ciąży. I pomaga raczej każdej kobiecie. Nie jest to jednak jakiś duży wysiłek także warto spróbować. Szkoda że o tym nie pomyślałam będąc w swojej ciąży :(
Joga jest fantastyczna zarówno w ciąży jak i po ciąży nawet w połogu.
Joga jest naprawdę fajna bo też super działa na wyciszenie organizmu poza rozciągniecie,m. Znam osobę, która była mega nerwowa koszmar nie dało się z nią często pracować. Gdy zaczęła ćwiczyć regularnie uspokoiła się, w sytuacjach kryzysowych nie było tony łez i histerii, ale spokój i opanowanie , więc uważam, że dobrze też wpływa na psychikę. Oczywiście jest maga pomocna przy rozciągnięciu ciała . Dla mnie są to za spokojne ćwiczenia i szybko mnie nudzą wolę coś energicznego