Jestem najgorsza matka

Mój młodszy syn często napełnia całą buzie jedzeniem i kilka razy musiałam reagować..  syna to bawi , a ja nie mogę patrzeć kiedy ma pełną buzię jedzenia ;)natomiast kiedy zabieram posiłek i proszę żeby zjadł wszystko co ma  w buzi to denerwuje się ;)

Ja myślę że człowiek mądry jak nie jest w danej sytuacji;) nie jeden mówi że zrobiłby tak a jak jest dana sytuacja zachowuje się zupełnie inaczej;)

Myślę że dobra reakcja przede wszystkim szybka. 

Mi córka raz się zakrztusiła cukierkiem i miałam mega stresa ale wykrztusiła go na szczęście ale była już starsza dziewczynka a biorąc cukierka do buzi dostała pierd...lca i zaczęła skakać na kanapie;( no rzesz...  Na długo cukierkow nie dostała;) ale prawda jest taka że i dorosly może się zakrztusić ;( 

Z dziećmi to dodatkowy stres bo dla nich to czasami zabawa jak się rodzice stresują i mają dodatkowa adrenalinę;(

Ja przy młodszym dziecku skupiam się tylko na niej a i tak patrząc i obserwując ja ma głowę pełną pomysłów;) a jak słyszę jej hasło "mam plan" to napewno będzie coś szalonego;) ostatnio chciała wyjść z krzesełkiem ma balkon ;) ot tak zobaczyć co jest na zewnątrz;)

Uwazajcie na swoje szkraby, dla nich nie ma rzeczy nie możliwych ;) tylko dorośli przeszkadzają w ich realizacji;D

Ja myślę że człowiek mądry jak nie jest w danej sytuacji;) nie jeden mówi że zrobiłby tak a jak jest dana sytuacja zachowuje się zupełnie inaczej;)

Mi córka raz się zakrztusiła cukierkiem i miałam mega stresa ale wykrztusiła go na szczęście ale była już starsza dziewczynka a biorąc cukierka do buzi dostała pierd...lca i zaczęła skakać na kanapie;( no rzesz...  Na długo cukierków nie dostała;) ale prawda jest taka że i dorosły może się zakrztusić ;( 

Z dziećmi to dodatkowy stres bo dla nich to czasami zabawa jak się rodzice stresują i mają dodatkowa adrenalinę;(

Ja przy młodszym dziecku skupiam się tylko na niej a i tak patrząc i obserwując ja ma głowę pełną pomysłów;) a jak słyszę jej hasło mam plan to napewno będzie coś szalonego;) ostatnio chciała wyjść z krzesełkiem ma balkon ;) ot tak zobaczyć co jest na zewnątrz;)

Uwazajcie na swoje szkraby, dla nich nie ma rzeczy nie możliwych ;) tylko dorośli przeszkadzają w ich realizacji;D

Mi córka raz się zakrztusiła cukierkiem i miałam mega stresa ale wykrztusiła go na szczęście ale była już starsza dziewczynka a biorąc cukierka do buzi dostała pierd...lca i zaczęła skakać na kanapie;( no rzesz. . .Na długo cukierków nie dostała, ale prawda jest taka że i dorosły może się zakrztusić ;( 

Ja przy młodszym dziecku skupiam się tylko na niej a i tak patrząc i obserwując ja ma głowę pełną pomysłów;) a jak słyszę jej hasło mam plan to napewno będzie coś szalonego;) ostatnio chciała wyjść z krzesełkiem ma balkon ;) ot tak zobaczyć co jest na zewnątrz;)

Niestety, ale zakrztuszenia u dzieci zdarzają się dość często. To, że spanikowałaś to nie Twoja wina. Ludzie różnie reagują w kryzysowych sytuacjach. Zareagowałaś najlepiej jak potrafiłaś w danym momencie. Najważniejsze, że dziecku nic się nie stało. Jak dzieje się coś takiego, to naprawdę ciężko jest zachować zimną krew, ale wszystko skończyło się dobrze.

Mamina  , bidna :* 

Tak samo miałam jak mi mała z dostawki  wypadła, wyłam taknze mała mnie głaskac  po buzi zaczęła , a sąsiedzi to nie wiem co myśleli jak to słyszeli i o ile słyszeli

U nas to na szczęście jest tak jak że jak coś się małej stanie to nie obwiniamy  się,  a z troską podchodzimy do tego. Obwinianie  jest najgorszym co może być  w takich kryzysowych sytuacjach.

Ojej jak słodko, mała chciała pocieszyć mamę ❤️ 

Dokładnie, nie ma co się obwiniać. Martwisz się o swoje dziecko, więc nie jesteś najgorszą a najlepszą mamą!

Najgorsze co możesz sobie zrobić to mówić,że jesteś najgorsza mama. 

Jesteś najlepsza i najukochańsza osoba dla swojego synka. To był wypadek,mogło zdarzyć się każdemu w tym także Twojemu facetowi. Dobrze,że szybko zareagowałas,w momencie takim człowiek reaguje instynktownie,zrobiłaś co uznalas za słuszne,próbowałaś wyjąć,nie udało się,zaczęłaś wołać o pomoc sąsiadów,pewnie też bym tak zrobiła. W takich chwilach kiedy jest się samemu rzadko kiedy człowiek pierwsze co robi to dzwoni na pogotowie,tylko szuka pomocy wkoło. Nie daj sobie wmówić i nie nazywaj się mianem najgorszej mamy i ,że nie nadajesz się na mamę. Twój synek ma najlepszą mamę na świecie ,a takie sytuacje się zdarzają !

Mazia, zgadzam się z Tobą:). Do komentowania pierwsi, a jak trzeba coś zrobić to ich nie ma;P..

Inka bo z tymi chłopami tak właśnie najczęściej bywa,a przy maluchach wiecznie coś się dzieje 

Justus i to jest najgorsze bo dzieci nie zdają sobie sprawy z zagrożenia. Mój potrafi jeść i się kłaść na krzesło czy na kanapę. Ciągle powtarzam jemy to siedzimy,ale ciągle to samo 

Ciężko dziecku przetłumaczyć, bo dla nich to zabawa. 

Ale musimy cierpliwie tłumaczyć. W końcu przyjdzie czas że zrozumieją.

Moja młoda tak samo jak je na krzesełku  to chwilą moment a ona już stoi na nim... szelek nie mam do nich , a nawet w razie w nie zapinałabym ich 

Małe wiercipięty, od najmłodszych trzeba wpoić im zapinanie szelek . Inaczej będą się tym bawić