Myślę, że takie naturalna e przyspieszacze porodu też nie zadziałają na każdego więc różnie z tym może być. Moja znajoma usłyszała, że chodzenie po schodach i daktyle przyspieszają poród i codziennie po tych schodach chodziła na 3 piętro a i tak urodziła kilka dni po terminie :P
Tak naprawdę każda kobieta jest inna każdy organizm jest i nigdy nic nie można przewidzieć . Organizm najlepiej zrobić swoje odpowiednim czasie
Dziecko wie kiedy chce wyjść na świat. ja tam nie wierze w to przyspieszanie porodu. Jak bedzie odpowiednia pora to sie urodzi i tyle :)
Ja chodziłam po szpitalu i faktycznie szybciej miałam to rozwarcie więc u mnie się sprawdziło a daktyli nigdy nie jadłam więc nie wiem czy sposób się sprawdza czy nie ale kiedyś ktoś bardzo polecał taką formę przyspieszenia porodu
Ja właśnie mało się ostatnio ruszam. Ale podobno niektóre kobiety nawet jak leżą większą część ciąży to mają szybkie porody więc zobaczymy
Jak byłam na wywoływaniu porodu to dzien przed 3 wywoływaniem bardzo dużo chodziłam po szpitalu, ogólnie brałam ciepłe i długie prysznice i się jakoś udało że zaskoczyło :p
ja szybko nawet urodziłam ale bardzo dużo chodziłam
ja gdzieś czytałam własnie, że takie leżenie wcale nie sprzyja i lepiej właśnie być aktywnym, na tyle o ile się oczywiście może.
Ja zawsze dużo chodziłam, ale myślę, że na wszystko jest czas. Jednak przejdzie dystans maratonu i nic, a inna trochę pochodzi i się zacznie. Nie mniej uważam, że próbować warto, ale nie ma co się nastawiać na efekty.
Lepiej się ruszać !
Aktywność bardzo ważna jest
Jasne że lepiej być aktywnym, same pozytywy :)
dokładnie tak :) mi pojawiły się niestety ostatnio żylaki w dwóch miejscach i zastanawiam się jak działać,
Jak masz żylaki na nogach to zakup rajstopy uciskowe na początek pierwszy stopień wystarczy działaj od razu to jest szansa że szybko się ich pozbędziesz jak będziesz bagatelizować sprawę to może być potem problem
zgadzam się z MamąLaurusa, takie rajstopy też używałam i mi pomogło bardzo szybko, nowe się nie pojawiły, a istniejące na pewno były mniejsze, nawet powiedziałabym, że niewyczuwalne.
Tak to prawda z tymi rajstopami, moja mama też je użytkowała, bo się jej zrobiły i pomogły. Lepiej nie bagatelizować tylko zapobiec wcześniej.