Chyba po sobotniej wizycie u lekarza wstąpię po lody. Mniam mniam. Podobno ma być do 25 stopni w sobote to jakoś wytrzymam. Dziś i jutro za duże szaleństwo temperaturowe na dworze żeby jeździć za moimi zachciankami
Nawet po fotelik nie chcialo mi się ruszyć. Leżę niczym wieloryb przy wiatraku i mam nadzieję że nie roztopię ![]()
byłam u koleżanki sąsiadki na plotach, postanowiłyśmy wyjść z małą na spacer. Po kilku krokach myślałam, że wyzionę ducha, bo się nagle drobiła mega parówa. Teraz leżę i odpoczywam przy wiatraku. Ale zaraz i tak trzeba wstać by zrobić obiad i zacząć pakować torbę, bo to mój plan na dziś ![]()
Podziwiam za odwagę, że wyszłaś na dwór. U mnie dziś 36 stopni to nawet nie patrzę w stronę okna ![]()
Powodzenia z torbą do szpitala ![]()
u Nas 27 stopni, ale wgl nie wyglądało na to.
Torba spakowana
w zasadzie dwie, jedna dla mnie druga dla Mikołaja. Przygotowane przy drzwiach do mieszkania. Nawet przygotowałam mężowi fotelik i rzeczy na wyjście ze szpitala dla małego ![]()
Brałam tylko rzeczy potrzebne wiadomo, a tak niewinnie to na liście wyglądało, a jak tak się wszystko doda do siebie to zacna ilość wyszła. Zostały mi do kupienia 3 rzeczy z rosmana, butelkę z atomizerem do tantum rosa, nakładki higieniczne na toaletę oraz szczoteczka do zbębów
do całości wyprawki mam już wyparzone smoczki, które dziś do Nas doszły. Jeszcze został laktator do wyparzenia i przygotowania dla męża ![]()
Dociera do Ciebie że już dosłownie lada chwila będzie to wszystko w użyciu?
Lada chwila będziesz rodzić, chyba jeszcze ze 3 tygodnie tak?
Ewa pi razy drzwi 3 lub 4 tygodnie ![]()
bardzo dziwne uczucie, taka i radość i troska i strach , tyle emocji, że nie zjadłam dziś obiadu bo mam ściśnięty żołądek ![]()
pytanie czy wzięłam wszystko, czy nie za mało czy nie za dużo. Najwyżej rodzinka będzie robić wycieczki po braki ![]()
No pewnie
Szpital masz chyba blisko to mogą Ci na bieżąco dowozić i zabierać rzeczy. Ja tak planuję właśnie. Wszystko co będzie mi potrzebne ewentualnie na drugi czy trzeci dzień będzie dowożone.
Ja też mam nadzieję że za 4 tygodnie będę rozpakowana ![]()
Dobrze ze już spakowalas masz z głowy
ja jak pakowalam to wydawało mi się ze jeszcze tyyyyyle czasu nic bardziej mylnego hehe
mi rodzina dowoziła rzeczy wymieniała ja byłam w szpitalu 5 dni miałam 2 koszule to codziennie zabierali jedna prali prasowali i następnego dnia przynosili czystą ja pod prysznic wtedy i zakładałam czysta a dawałam brudną. Tak się wydaje ale człowiek po porodzie bardzo się poci w ogóle podczas połogu o czym nie wiedziałam wiec czysta piżamka była jak zbawienie. No i siateczkowe majty po cc rewelacja rana miała przewiew i nic nie uciskalo. A laktator zabierasz czy przygotowujesz żeby był w domu?
Marta, za Waszą radą laktator zostaje w domu, bo boje się, że komuś się może “spodobać” , mąż lub ktoś z rodziny będzie dowozić. Do jednego ze szpitali mam 8,5 km, zaś do drugiego mam 6,8 km. A między szpitalami jest 3,8 km odległości. Dziś zakupię ostatnie 3 pierdołki z rosmana i ready :D. Po tym co mówiła genetyk, dziecko jest duże, to zapakowałam ciuszki na 62 i takie trochę mniejsze 68. Straszne emocje mi towarzyszyły przy pakowaniu torby, czuje, że zaczyna się co raz poważniej dziać.
Dziś miałam tragiczną noc, położyłam się o 22, bo już na oczy padałam, budziłam się co 2h, zlana potem. Wstałam przed 7 i już nie szło spać, to stwierdziłam ,że pojadę sobie zrobić badania to już będę gotowe na wizytę 17.08. Poprosiłam położna, żeby dała mi posłuchać serduszka synka, po prostu potrzebowałam tego. Mały ma tętno 143, to chyba dobrze co? Jutro KTG z mężem ![]()
Aleksandra ja ostatnio byłam u położnej słuchałyśmy serduszka miał 140 i położna mówiła że wszystko ok :)
super że już spakowana pewnie nie możesz się doczekać powrotu męża :)![]()
Tętno dziecka ma być podobno pomiędzy 110-150. Tak mi mówiła ostatnio położna jak pytałam gdy mi badala. Moje miały 146 i 150 ![]()
Pewnie ze 143 dobrze
właśnie chciałam Ci powiedzieć żebyś laktator zostawiła na dowożenie raczej
spakuj ze dwa ubranka na 56 jeśli masz. Ja miałam 56 Antoś urodził się 53 i spadł na wadze to 50 była luzna bo mąż dowoził ![]()
62 dobra opcja. Mój jak się urodził od razu 62 nosił bo był długi 68 raczej nie sądzę że się przyda szczególnie jak spadnie z wagi a każdy noworodek spadnie z wagi trochę.
143 to jest dobrze może być między 110 a 150 mi tak mówili w szpitalu ![]()
Hehe nie mam 56
oddałam wszystkie, po tym jak lekarka powiedział, że chłop jak dąb ![]()
62 się podciągnie rękawki i będzie git
wole tak niż z dziecka zrobię baleronek ![]()
wczoraj już nie dałam rady, to dziś właśnie wyrasta drożdżówka dla męża ![]()
też mi się wydaje, że tętno jest prawidłowe , położna tylko powiedziała, że Mikuś miał spać może dlatego.
Odebrałam krew
wszystko co możliwe poniżej normy albo powyżej. Dziecko wysysa na sam koniec wszystko ze mnie. Ciekawe co powie lekarka.
Tymczasem Was zostawiam i wracam w środę do Was :*
U mnie to było normalne że takie wyniki no Coz jakby nie było mały człowieczek zaciera cząstkę nas że sobą
ale witaminki swoje dają
Ja wczoraj byłam u mojej dr i robiła mi ktg, pierwszy raz miałam z tym klikaczem ruchów. Ciężka sprawa przy dwójce żeby stwierdzić które się poruszyło ![]()
Z lewej u synka zapis wyszedł piękny (tak mówiła dr że są akceleracje przy ruchach a to dobry znak), a z prawej spokojnie szło. I mówię do męża - no widzisz Majeczka spokojniejsza, nie wierci się tak. I nie uwierzycie! W tej samej minucie tak zaczęła wierzgać że klikalam non stop. Uśmiałam się, że usłyszała i nie chciała być gorsza ![]()
Hehe Zuza dzieciaczki miały zawody które więcej razy się poruszy
ciekawa sprawa z tym klikaniem ja nie miałam takiego a szkoda przynajmniej się tak nie dluzy ![]()
Ja taki miałam zawsze najgorsze jak się przysnelo w nocy przy ktg hehe a raz trzymali mnie cały dzień bo wieczorem mój syn postanowił sobie zrobić psikus i tętno za niskie mu wyszło eh ![]()
Zuza fajnie tak z bliźniakami, to się naklikałaś bo podwójnie
ja też mam klikacz i klikam kiedy się córcia poruszy, dziewczyny ja zawsze przed ktg wypijam trochę coli czy pepsi i mała wierci się jak szalona i ktg wychodzi prawidłowo ![]()
No ja się napilam i wyszło źle. Więc to zależy od z bliźniakami fajnie
przynajmniej czas zlecial