Moim ulubionym kremem na pupkę mojego skarba jest bepanten uważam że super nawilża i łagodzi oraz eliminuje odparzenia i inne drobne optarcia i podrażnienia. A u was?
Ja również używam bepanten i ten lubię najbardziej. Miałam różne ale ten najlepiej mi się sorawdza
bepanthen albo alantan
Alantan to nasz nr 1. Warto też pamiętać żeby wytrzeć pupę do sucha po mokrych chusteczkach lub poczekać aż sama wyschnie.
Najbardziej lubimy bephanten 😊 Jest skuteczny i stosujemy już u 3 dziecka.
Ja przy synu muszę przyznać szczerze że naprawdę niedużo musiałam używać tych wszystkich kremów na pupę córcia Już widzę troszeczkę jest inna i może nie codziennie ale raz na jakiś czas zdecydowanie częściej niż u syna Muszę coś tam zastosować i u nas właśnie też rewelacyjnie sprawdza się Bepanthen mam też w domu Linomag który również sobie chwalę jego właśnie używałam przez synu Jeżeli był potrzebny jest dość wydajny a że u niego używałam sporadycznie to mieliśmy go naprawdę na bardzo bardzo długo czasami używam też Alantan
Ja przy drugim tez mam wrażenie ze jakiś mniej niz przy pierwszym 😅
Bepanten, ale zauważyłam że jak krostki były „zaognione” to używałam sudocrem i lepiej nam się sprawdzał w pierwszej fazie. Wycierałam na sucho po chusteczkach mokrych i też było dużo lepiej.
Ja przy pierwszym dziecku mialam bepanthen i najlepiej sie sprawdzal jak byla noworodkiem linomag;)
Przy drugiej corci noworodek alantan plus do codziennej pielegnacji na wiekszenodparzenia bepanthen srednio dziala;/ ale dziala;) ale musze przyznac ze dobrze a nawet bardzo dobrze sobie radzi maka ziemniaczana;)
my stosowaliśmy sudocrem na co dzień nam akurat bepanten średnio pasował, alntam i linomag też stosowałam z sudocrem zamiennie
My też stosujemy benjaminem, na jakieś większe odparzenia sudocrem ale i tak najlepsza z najlepszych jest zasypka z mąki ziemniaczanej, działa cuda :)
W codziennym użytkowaniu polecam bepanthen baby a gdy coś się pojawi to wtedy sudocrem ( dwa użycia i nie było śladu mocnych zaczerwienień ) :)
Ja za sudocremem nie przepadam zrazilam sie do niego kilka lat temu i przy odszej corce nawet go nie kupowalam;)
mąka ziemniaczana to najlepsze i najtańsze środki do pielęgnacji czerwonej pupci :D
Oj tak mąka ziemniaczana super się sprawdza, ja stosowałam najczęściej linomag, czasami sudocrem.
Ja za Sudocremem nie przepadam, używam Bepanthen baby i zaspę. Super się u nas sprawdzają.
Ja głównie używam bepantgenu albo cynkokrem. No i oczywiście wiecej wietrzymy, myjemy itp
u mnie wartstwa sudocrem i zero problemu :)
Linomag, alantan, bebhamten. Sudokrem używałam jak już były odparzenia , tak samo mąkę ziemniaczaną . Gdy pupcia była już mocno czerwona to wtedy pomagało . Fajnie jak jest możliwość wietrzyć . Ja rozbieramy , kładę na macie i niech się dzieje :)
też kładłam na macie , ale gorzej było jak dziecko się już przemieszczało :D w tedy było zbieranko siczków i kupki z podłogi co chwilę :D