Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Samanta dopierro teraz zauważyłam Twoje zapytanie :slight_smile: u nas są po 5.59 zł. ale bardzo często są na nich dodatkowe promocje i są jeszcze tańsze , to w tedy robię zpas i starcza m od promocji do promcji :stuck_out_tongue:

My na razie jesteśmy na rozmiarze 1 i testowaliśmy w tym rozmiarze zielone i białe Pampersy i Dadę i u nad Dada wygrywa zdecydowanie. Zobaczymy co będzie dalej, jak Mały będzie się więcej ruszał i w ogóle. Nie zamykam się na nic. Natomiast na tą chwilę mam wyrażenie że Dada to taki zielony Pampers tylko nie pachnący a cenowo jest różnica spora (15 zł a nie 23zł).
Zmieniam pieluszkę co max. 3 godziny lub szybciej jak jest kupa :slight_smile:
Jeśli chodzi o chusteczki testowałam Babydream różowe (zachęciły mnie opinie na blogu Sroki, że mają najlepszy skład) ale mam wrażenie że są strasznie suche. Pampersy białe dla mnie brzydko pachną. Dady zielone wkurzają mnie tak mniej więcej od połowy opakowania bo się wyciąga po kilka chusteczek naraz. Najbardziej nam pasują nivea baby granatowe: ładny zapach i wilgotność :slight_smile: niestety najdroższe, ale co oszczędziłam na pieluchach, mogę “puścić” na chusteczki :slight_smile:

Kurcze to jest spora różnica w cenie ; ooo

Ja kupiłam na pierwszy rzut białe pampersy, ale zobaczymy “w praniu” jak to będzie. Koleżanka jeszcze mi poleciła babydream z rossmana, mówiła że są super, nie przemokła jej jeszcze pieluszka odkąd używa także się sprawdzają.

Marcelkag ja miałam Babydream i mi się nie podobały. Jak młodemu założę Pampers na noc to do rana spokojnie wytrzyma, a jak miał Babydream to była obok niego kałuża. Dodatkowo pupa trochę się mu odparzała.

Nam sie też pieluchy babydream nie sprawdziły (mieliśmy jedną paczkę jedynek) - jakieś takie grube i krótkie, przez co często kupka wylatywała górą. Za to teraz używamy pieluchomajtek baby dream i jestem bardzo zadowolona.

Więc kupuję na razie pampersa i nie będę kombinowała. Będę bazowała na Waszych doświadczeniach:) Dziękuję:)

Ja te podzielam zdanie, ze babydream są takie sobie…strasznie nam przemakały i dziwnie sięvna pupie układały. Mozesz je wypróbowac kupując w tych malutkich opakowaniach, bodajże po 2szt… nie polecam kupowac calego opakowania…
Dada najtansze i najlepsze :wink:

Dady mamy 6 szt takich pojedynczych gratisówek, także będziemy próbować. A ile paczek na początek kupowałyście?

Ja na początek miałam 2 paczki Pampersów nr.2. I potem dokupiliśmy tylko jedną paczkę, następnie przeszliśmy na 3.

A nie używałaś w ogóle jedynek?

Ja miałam dwa opakowania duże 2 Huggies a potem przeszłam na 3 Pampers.

Gdzieś już na ten temat pisałam ale lepiej jak pampers jest większy (szerszy), bo dzięki temu bioderka są szeroko; ) A jedynki i tak dla mojego brzdaca nieco ponad 3 kg się nie sprawdziły, bo takie były na oddziale Happy - tez nie polecam…

Jedynki miałam tylko w szpitalu, bo wymagali. Wiec maz kupował na sztuki Pampersy. W domu od razu przeszlam na Dada2

Dobrze, że piszecie o tym. Ja kupiłam dużą paczkę jedynek i chciałam kupić jeszcze dwie, ale chyba kupię już dwójki i też jedną paczkę. Najwyżej mąż będzie jeździł i kupował.

To tez zależy jakiego dużego dziecka się spodziewasz, bo jak takiego nieco 2 kg to na pewno jedno opakowanie jedynek się przyda. Przy takim 3 kg to już spokojnie dwójki i to maks 2 opakowania a jak dziecko rodzi się 4 kg to jedno opakowanie 2 straczy na bank; )

Mój synuś miał 3300g i zużyliśmy 3 opakowania 2 i w sumie to te ostatnie opakowanie było tak na styk. Bo zaczynały się synkowi już gumki z pampersów na nóżkach odbijać.

To też zależy od “budowy” dziecka, nie tylko od wagi. Nasz synek urodził się z wagą 3550 g, zużyliśmy kilka paczek jedynek i dopiero przeszliśmy na dwójki, nie pamiętam już teraz, kiedy przesliśmy na trójki, ale na pewno trochę czasu minęło.

Alicja także od budowy. Jeśli nóżki sa grubiutkie to pampers szybko będzie mały.

Alicja ale ja pisałam, że jestem zwolenniczką większych pieluszek ze względu na to, że bioder ka są wtedy szeroko a nie jak w pampersie na styk, gdy nóżki mogą być razem… Ja spokojnie mogłabym używać jeszcze 2 ale to wtedy nie byłoby efektu żabki między nóżkami.

Ja nadal używam 1 - a synek ma miesiąc. Próbowałam założyć juz 2, ale finalnie pojechałam po kolejne opakowanie 1. Tak jak pisałam używamy Dady - zużyłam ok.10 paczek 1 i jak czytam że Wy wcale to to jakiś kosmos dla mnie bo Dziecko moje bynajmniej nie z tych malutkich (urodzeniowo 3720 a teraz 4990 ( czyli wagowa granicą rozmiaru 1).
Poza tym jedynka jedynce nierówna. Dada jest mniejsza niż Pampers.
Mam w domu już kupione duże opakowanie Dady 2 i Pampers 2 i patrząc po rozmiarach to spokojnie zdąrzymy je zużyć i pewnie jeszcze dokupię zanim przesiądziemy się na 3.