Ja zrobiłam błąd że odpuściłam jak był mały, że nie oswajalam z nocnikiem, bo każdy mówił że za wcześnie teraz ci sami mówią kiedyś nocnik kiedy bez pampka drażni mnie to bardzo czuję się złą matką
Nakładki też się boi mówię mu jak robi siku do wanny że powinien tam gdzie mama robić siku ale boi się, myślę o sposobie znajomych ich syn patrzył jak tata sika i tez tak chciał może to poskutkuje, chce dać Arka do przedszkola od września i muszę nauczyć go toalety na razie odpuszczę albo próbuje co tydzień przez dwa dni i brak poprawy a nawęt jak przetrzymalam go w pampku az spodenki miał mokre jak usiadł na krzesełku nawet to mu nie przeszkadzalo to mnie martwi
MAM nie jesteś zła matka, nocnik i inne tego typu rzeczy nie są wyznacznikiem. Jak będzie gotowy, to zacznie. A taki macie wymóg w przedszkolu? Bo moja córeczka miała podobnie jak Twój synek, nocniczki przerobilismy chyba wszystkie dostępne i ominęła ten etap, jak poszła do przedszkola, to w ciągu kilku dni pożegnała się z pieluszka, robiła na na sedes przez nakładkę. Wśród dzieci może pójść mu to łatwiej, przekona się, że to nic strasznego. Teraz granica, kiedy dziecko w tej kwestii się usamodzielnia przesunela się, właśnie przez pampersy, ale to jest ogólną tendencja. Nic nie zaniedbalas, czasem dzieci nawet wcześnie oswajane muszą do tego dojrzeć.
MAM spokojnie pewnego dnia Arek przestanie siusiać w pieluszkę a zacznie siusiać do nocniczka. Może Arek potrzebuje troszeczkę więcej czasu. Dwa latka nie jest jeszcze złym czasem na naukę.Tylko nie zniechęcaj małego, nie krzycz i bądź cierpliwa przede wszystkim. Ciesz się na początek i zachęcaj go do siadania chociażby na chwilkę. Od czegoś trzeba zacząć a do tego zbliża się lato więc i będzie Wam łatwiej. Będzie chodził w majteczkach, będą mokre i bardziej przeszkadzać może to go zmotywuje.
Ja używam pieluszki i chusteczki dada z Biedronki są bardzo dobre. Na początku jak się córka urodziła kupiłam Pampersa i nigdy więcej bo jak dziecko zrobi siusiu to Pampers strasznie śmierdzi i brzydki ma wygląd
A ja używam pampers i moim zdaniem są super, a Dady są mniejsze w rozmiarach i tak np Dada 3 jest mniejsza niż Pampers 3…
Moja kuzynka ostatnio kupiła fioletowe pieluszki Dada. Jakaś nowa jakość rzekomo. I jest bardzo zadowolona. Mówi, że teraz będzie kupować właśnie je a zaznaczę, że ona była zakochana wręcz w Premium Care i mały miał chyba tylko raz na sobie zielonego pampersa jak Premium zmieniło pieluszki ale później jednak dalej kupowała Premium. Mówi, że pieluszka nawet wytrzymuje całą noc. Ja jeszcze nie próbowałam ale pewnie się skusze żeby porównać i móc wyrazić swoją opinię.
Uzywaly już wasze dzieci nowe Pampersy Premium? Jesteście zadowolone? Mi one nie przypadły do gustu, teraz przypominają mi Dade Premium z których nie byłam zadowolona. Mają teraz siateczke i nie są już takie przyjemne w dotyku. Dodatkowo zostawiają na pupie takie białe kropki chyba coś z pieluszki wypada… jedyny plus to to, że dają radę przez całą noc.
Ja jestem zadowolona, są większe od zielonych i mi odpowiadają, bo kupić dwumiesiecznemu dzidziuśkowi trójki to chyba przesada, a z tymi białymi niunia mi nie przesikuje boczków
My uzywamy pampersa zielonych i ze wszystkich najbardziej nam odpowiadaja. Wytrzymuja cala noc gdyz corka spi od 22 do 6 i nie budze ja aby jej pampka zmienic. A chusteczek to uzywamy z rossmana babydreams i jak narazie wszystko jest ok:) uzywalismy te z bambino ale wydawaly mi sie zbyt mokre. Ogolnie corka miala na sobie wiele rodzajow pampkow i chusteczek i zadnych reakcji alergicznych.
Kupię na próbę, ale nasze zielone pampersy też wytrzymują całą noc ;] Zakładamy po 19 i o 7 rano zdjemujemy ;]
Kiedys mialam paczke tych pomaranczowych ale u nas sie nie sprawdzily i czesgo przeciekaly wiec zielone sa ok. A te premium care niby tak teraz ulepszyli ze kolezanki narzekaja.
Zamarancza to dziwne co napisałaś o rozmiarze, dla mnie np. 3 premium care i dady są większe niż zielone pampersy i z tego co wiem parę stron wcześniej dziewczyny też były tego zdania.
W rossmanie promocja na pieluchomajtki Pampers, po 19.99 ale do jutra tylko, przypadkiem zauważyłam i zdążyłam kupić;)
Pamela ja też na premium care nie moge powiedzieć że nam się sprawdziły. Bardzo złą mają siateczke. Ja uwielbiam te pomaranczowe, ale teraz chce kupic na probe dada bo sa na promocji. Tylko jak poszlam do sklepu to juz sie skonczyly.
O tez chce wybrobowac te pomaranczowe pampersy…choc musze przyznac ze u nas bardzo sprawdzaja sie te z lidla 3
Nam te pomaranczowe nie podpasowaly bo mala je przesikiwala niestety. Jezeli z lidla pasuja to po co zmieniac Nafka?
Premium care te nowe ha jeszcze nie używałam bo mam stare ale moja kuzynka też z nich średnio zadowolona i stwierdziła na początku że są takie jak zielone pampersy później jednak stwierdziła że będzie ich używać ale teraz kupiła fioletowe Dady i jest zadowolona.
Ja widziałam te nowe i są cienkie jak zielone i ta siateczka faktycznie dziwna.
A jeśli chodzi o rozmiar to Premium care są zawsze większe. Nie spotkałam się z rozmiarem żeby zielony pampers tego samego rozmiaru był większy.
Pamela bo ja Pampersów uzywam na noc, a lidlowskich albo z biedronki w ciagu dnia. Jednak Pampersy sa najbardziej chlonne wiec dla mnie na noc sa dobre, a tych pomaranczowych nie mialam i jestem ciekawa jak one sprawedza sie nocą
No ja już postawiłam na białe pampersy, odkąd je mamy niunia nie zasikuje sobie całych boków aż do paszki
Jak dla mnie dada nie sa za dobre. Ta siateczka mi nie odpowiada. Używam premium care i jestem zadowolona.