Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Ewelina tak masz racje. Uzywamy na mocne odparzenia i nie jest to masc na codzien tylko okazjonalnie.

Narazie wystarczy nam sudocrem, mam nadzieję że nie będzie potrzeby tormentiolu. Ale fakt, że łagodzi bardzo szybko, używałam u starszej, gdy miała biegunkę i bardzo ja odparzylo, też wtedy nic nie pomagało.
Moona dzięki za info, mam nadzieję, że przywiozą do nas 3.

Grimper mój Mały waży około 8 kg na pewno. Ostatnio ważył 7800 a na szczepieniu byliśmy jakieś 3 tygodnie temu. Pieluchomajtki są w rozmiarze 3 dostałam je kiedyś od siostry męża. Nie wiem gdzie kupiła, ale wydaje mi się że w byłym Realu bo ma bardzo blisko i zazwyczaj tam robią zakupy.

Z takim zakażeniem od pieluszek nie spotkałam się nigdy. Słyszałam o uczuleniach na jeden rodzaj pieluch ale wtedy pojawia się odparzenie. Grzybicę okolic intymnych jeśli ma dziecko to faktycznie lekarz przepisuje maść z antybiotykiem. Wtedy ważne jest częste zmienianie pieluszek i wietrzenie szybciej się goi i grzybica przechodzi.

Monika tormentiol jest maścią jeszcze silniejszą niż Sudocrem. Jak już nic nie pomaga wtedy można próbować nią zwalczyć odparzenie. Jednak na początek lepiej spróbować mąki ziemniaczanej, Bephanten lub sudocrem a jak już żadna maść nie pomoże to próbować.

Pewnie z takim odparzeniem dzieciątko cierpi… osobiście jestem zdania, ze lepiej zmieniać pieluszkę cześciej niż pozniej narażać malucha na takie “atrakcje”

Mój synek miał mocno odparzona pupe po pieluchach z Lidla .

N. Kowalska niżej pisałam, że kupiłam Dade, zeby trochę zaoszczędzić, bo mała po antybiotyku robi często kupkę, przy każdym puszczaniu gazów coś tam jej poleci, więc zmieniam nieraz i co 10 min, nocą około 3 razy ( w pampersie po całej nocy w 1 nie było tego problemu), tak więc to nie z tego powodu. Odkąd wróciłam do pampersow, ładnie się goi.
Kasiu to poproszę znajomych, żeby mi sprawdzili, bo u mnie nie ma, ale tak to się przejade. Tylko zamiast Reala zrobili Auchan, ale pewnie będzie to samo. Moja waży 7350, to już jej nie dużo brakuje. A zwykle pampersy nosi 4?

My jeszcze nie mamy 7kg a już 4 nosimy

my mamy 7 kg i nosimy pampers 3 ;] podejrzewam, że kolejna dostawa będzie już 4… Zawsze sądziłam, że rozmiary pampersów rzadziej się zmienia i rozmiar 4 będziemy nosili jak będziemy mieć roczek…

Zamarancza u nas to samo. A im wiekszy rozmiar tym droższy, U nas wychodzi jaki miesiąc jaki nr rozmiaru. A myślałam że dłużej w 3 pochodzimy.

Mojej córce bardzo wisi 4. Ale u chłopców ze względu na budowę jest trochę inaczej, do tego moja jest dość długa, pupcie i bioderka ma waskie. Używamy pomarańczowych pampers, nie wiem jak z zielonymi, ale jeszcze z miesiąc pewnie ponosi ta 3. W drugim półroczu maluszki mniej intensywnie nabierają wagę.

Ja muszę spróbować tych pomarańczowych też.

Ja sie ciesze, ze nje mamy żadnych problemów pieluszkowych i mozemy swobodnie korzystać z DADA

My na zielone pampers sie przezuciliśmy bo z pomaranczowych nie ma rozmiaru 6 :frowning: a 5 za małe dla synka juz sa .

Ja tez juz kupuje rozmiar 4, ma 7 kg. Rozmiar 3 sa za krótkie i każde siku było albo na bokach albo na brzuszku

Grimper u mnie zamiast realia zrobili B1 bo jeden Auchan na tak małe miasto wystarczy. Ale asortyment jest taki sam więc wydaje mi się że tam też dostaniesz.
Używamy pampersa zielonego i albo czasami premium. Chociaż zielone są tak fajnie ułożone i dopasowane a premium wydają mi się troszkę duże bo troszkę wiszą ale 3 już mu się odciskały na nóżkach. Dlatego przeszłam na 4 żeby nie mieć takiego problemu. Muszę wkoncu kupić te pomarańczowe bo kiedyś miałam 3 i też były ok. Pomarańczowe i premium wydają mi się być większe porównując pampersy tego samego rozmiaru.

Monika, Zamarancza dużych macie chłopaków :slight_smile:
W drugim półroczu dzieci mniej przybierają na wadze. Ale Wam jeszcze trochę zostało. :slight_smile: A chłopcy są inaczej właśnie zbudowani i rozmiar pampersa szybciej się zmienia. Dziewczynki są drobniejsze i delikatniejsze.

dziubus nawet nie wiedziałam że jest rozmiar 6 , myślałam że tylko do 5. a Jaki wiek używasz ten nr 6?

XmasBaby to dziwne, u nas nigdy siusiu nie było po za pieluszką, a jeszcze niedawno wykańczałam pampersy premium Care 2, jak syn ważył 6,5 kg i nic się nie działo. Tylko raz miałam awarię z pieluszką, ale to syn zrobił tyle kupki, że poprostu wyszło pleckami, a tak to nigdy problemów. Używamy zielone pampersy 3.

Dziewczyny używam Dady, zielone pampersy, bambino i pampers premium care - wszystko zależy czy jest jakaś promocja na pieluchy, jednak dla mnie nr 1 to pampers premium care.

Dady wydają mi się szorstkie w porównaniu z pampersami zielonymi. No i minusem Dady jest to, że jest dużo mniejsza w rozmiarze. Miałam dady 2 i pampersy 2 i dady były dużo mniejsze…

Jaka jest teraz różnica cenewo miedzy DADA, a pampers?