Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

czym różnią się zielone pampersy od pomarańczowych?

Cena to na pewno, pomarańczowe tańsze, mają specyficzny zapach. Są też trochę cieńsze od zielonych. Kiedyś jakościowo zielone były sporo lepsze, od czasu zmiany na te z kanalikami dla mnie są gorsze, szybciej przesiakaja. Ale podobno częściej uczulaja, chyba że względu na ten aromat ( dla mnie jakby perfumowane)

A ja mam problem z pieluchomajtkami Pampers. Używamy cały czas i jestem zadowolona. A ostatnio kupilam paczke w Rossmannie i kazdy jeden przecieka! Jakby wszystko bokiem szło, pampers prawie suchy a spodenki i body mokre… Myślałam ze źle zakladam, poprawialam kilka razy po zalozeniu ale jest to samo. Potem pomyślałam ze moze za małe. Kupuje corce rozmiar 5, do tej pory byly ok, i nagle z dnia na dzien zrobily sie za male? Bo nie wyglądają zeby były małe… Ktos ma podobny problem? Moze taka partia?

Zamarancza pomarańczowe pampersy są perfumowane i cenowo sporo tańsze. Jak dla mnie to chyba jedyna różnica.

Ewelina ja też jak miałam pieluchomajtki miałam taki sam problem. Swego czasu Iwona pamiętam że też. Musisz spróbować kupić jeszcze raz bo może trafiłaś na felerną partie.

Mi nawet bardziej te pomarańczowe pasują nie zielone. W rozmiarze 3 widzę taka różnice że pomarańczowe są jakby większe bo zielone 3 sajuz malutkie

Js teraz dostałam te pomarańczowe i w sumie nie widzę żadnej różnicy, nawet tego zaperfumowania o którym piszą dziewczyny nie czuje :slight_smile: Jak dla mnie ok

Ewelina pewnie trafiłaś na taką partię , u nas pieluchomajtki Pampersa jeszcze nigdy nie przeciekły , nawet w nocy. Bo za małe pewnie z dnia na dzień by się nie zrobiły.

Kasia wg mnie pomarańczowe maja zapach takiego rumianku. :slight_smile:

Dziś nie dalam możliwości im zeby przeciekly bo co chwile zmienialam i w rezultacie zostało mi moze z 5 szt. Musialam trafic na taka partię bo do tej pory tez nic nie przecielalo a caly czas kupuje. Dziwne, bo trudno, zobacze nastepna paczke czy bedzie to samo.

Kupiłam dziś Dady, bo są w fajnej promocji, przy zakupie 2 opak 18.99 za opakowanie ( rozmiar 3 60szt). Moja mała po antybiotyku co strzeli bączka, to leci trochę wodnistej kupki, tych nie będzie mi szkoda zmieniać często. Od jutra będę je sprawdzać, bo na noc wolę nie ryzykować, pomarańczowy pampers daje radę do rana.

Moja szwagierka w dzien używa DADA, a w nocy Pampers. DADA podobno jej przecieka w nocy. U nas tez był na początku sakgon z przeciekaniem ale to na samym. Początku… pewnie nie umiałam zakładać bo S. To moj pierworodny :wink:

Ponoć pampersy przeciekaja jak są za małe i jak są za duże, ale nie wiem czy to prawda. Nam jak przeciekaly to zmieniliśmy na inne

ja mogę polecić pieluszki DADA, używałam z Rosmann i Pampers ale pozostałam z Dadą - nic się z nimi nie dzieje wkład się nie przemieszcza, suchutko i milutko,

Ja też używam Dady,nie uczulają są miękkie ,przewiewne i w rozsądnej cenie Czasem kupuję tez pieluchomajtki pampers ,łatwiej je zakładać przy ruchliwym dziecku i też dobrze chłoną wilgoć,szybciej je zdjąć gdy chce posadzić synka na nocnik ,jesteśmy w trakcie nauki korzystania z niego.

Bogna, DADA tez ma pieluchomajtki

Pieluchomajtki z DADA miałam , są dobre na dzień , a na noc najlepsze Pampersa . A cena podobna do Pampersa .

Jeszcze sie nie orientuje jak wyglądają one cenewo. My póki co używamy 2

Ja też kiedyś przeliczyłam z ciekawości jak wygląda porównanie cenowe pieluchomajtek z Pampersa i Dada i wychodzi bardzo podobnie. Jednak Dada są mniej chłonne i na dzień jak najbardziej się sprawdzają ale już na noc moja kuzynka sprawdzała i przeciekają.
Monika pampers zielony jest faktycznie mniejszy porównując z papierem czy pomarańczowym czy Premium Care.
A i faktem jest to ze pampersy przeciekają kiedy są rozmiarowo za małe.

A pieluchomajtki od ilu miesięcy zakładacie?

Monika zaczęłam małej zakładać pieluchomajtki jak miała około 10 miesięcy . Bo założenie zwykłego pampersa było niezłą sztuką . Więc któregoś razu kupiłam pieluchomajtki i przy nich zostaliśmy .