Jakie są pierwsze objawy ciąży?

Mamy, jakie objawy sprawiły, że zaczęłyście myśleć o tym, że jesteście w ciąży? 

My staraliśmy sie o dziecko więc o zaskoczeniu nie było mowy ale pierwszy objaw to chyba brak okresu i nudności :) po tych objawach najszybciej można wybadać że chyba jesteśmy w ciąży :)

ja miałam bóle podbrzusza i to były pierwsze objawy no i oczywiście brak miesiączki. Jeszcze miałam przeczucie, że jestem w ciąży teraz przy synku :)

Takim pierwszym objawem to było takie jakby łaskotanie w podbrzuszu. Dalej brak miesiączki i nudności, mdłości, osłabienie.

U mnie zaczęło się od częstotliwości oddawania moczu później były nudności , brak miesiączki ,zmęczenie i ospałość a potem beta zrobiona z krwi potwierdziła moja diagnozę 

U mnie mdłości i ból piersi 

Ja z mężem staraliśmy się o dziecko przez kilka miesięcy i zawsze doszukiwałam się jakiś objawów, że mogę już być w ciąży ale bez efektu. W pewnym momencie zaczęła zauważać, że robię się jakaś inna, zmieniła mi sie cera i skóra (wyskakiwaly mi krostki), byłam wrażliwszą na dotyk i tak w glebi serduszka czułam, że coś jest inaczej. W dniu, w którym powinnam dostać miesiączkę (dodam, że mam regularne cykle) zrobiłam test i ulazala się wyczekiwana druga kreseczka, która była bardzo blada. Następny test zrobiłam za kilka dni i również byl pozytywny. Amislam takie mdłości �

U mnie pierwsze objawy to był ból podbrzusza i lekkie zmęczenie. Nie mialam mdlosci ani zachcianek przez całą ciąże. Choruje na ct1 wiec dodatkowo nagle mialam niewytlumaczalne skoki cukru i to mi ao do myślenia żeby zrobić test i iść do lab na bete :) slyszlalam o takim ciekawym powiedzeniu ze jak kawa przestaje smakować to znaczy ze jest się w ciąży 

Częste chodzenie do toalety a zwłaszcza w portach nocny - co mnie już zdziwiło chociaż nie podejrzewałam jeszcze tego, no i oczywscie brak miesiączki w terminie 

Ja miałam brak okresu i nudności, które trwały az do 4 miesiąca:(

Ja podświadomie czułam, że jestem w ciąży :) węch mi się wyostrzył, bolały mnie jajniki i piersi stały się bardzo wrażliwe. A później doszedł brak okresu. Beta hcg i trzy testy potwierdziły, że intuicja mnie nie zawiodła :)

często to właśnie jest ta intuicja ! choć mój mąż się śmiał jak mu mówiłam, że czuję, że jestem w ciązy, że tak mówiłam już miesiąc temu :D no i miała test negatywny, więc średnio mi wierzył . Mowię mu, że w tedy byłą pomyłka teraz jestem pewna pomimo testu negatywnego :D no i za jakiś czas już był pozytywny . Z pierwszym się chyba pośpieszyłam :)

Wstręt do jedzenia i pobolewanie jajników :)

My się długo staraliśmy, więc co miesiąc doszukiwałam się na siłę dolegliwości. W jednym cyklu stwierdziłam, że pewnie i tym razem się nie udało i byłam pogodzona z tą myślą. Ale kilka dni przed spodziewanym okresem mąż się na mnie podejrzliwie patrzył i powiedział, że "jestem jakaś inna i chyba się udało". Oczywiście go zupełnie zignorowałam ;P ale zaczęłam się nad tym zastanawiać i zauważyłam, że mam nabrzmiałe piersi bardziej niż normalnie, częściej chodzę do toalety (nawet w nocy się zdarzało) i podobno czułam zapachy, których nie było (to relacja męża ;P). I faktycznie to był ten szczęśliwy cykl <3

To był nasz pierwszy miesiąc starań o dziecko więc zanim pojawiły się jakiekolwiek objawy to zrobiłam test :) ale takim pierwszym objawem ciąży była dla mnie tkliwość piersi, która towarzyszyła mi później przez bardzo długi czas 

Mazia z intuicją cos w tym jest;) ja tak mówiłam przed pierwsza ciąża;) przed drugą to powiedziałam ze spotka nas duza niespodzianka;) w niedługim czasie;) i tak było;) 

Hehe Aniska wykrakałaś:p

U nas w sumie nie było jakiegoś parcia na ciąże tu i teraz, stwierdziliśmy, że jak się uda to będzie. Ale od razu się śmiałam, żeby zapamiętał ten dzień, bo może odliczać 9mc, i faktycznie przy braku następnego okresu śmialiśmy się z tej sytuacji:P

U mnie wszystko było jak 0rzed okresem. Nie miałam więcej śluzu niż zwykle, piersi nie bolały mnie bardziej niż zwykle, podbrzusze pobolewalo normalnie, co miesiąc też jestem nadwrażliwa na zapachy. Normalnie chodziłam do pracy, dobrze się czułam, żadnych objawow grypowych. Tylko okres się opozniql i tyle. Cała reszta jak na okres...

Idziemka no tak mozna powiedziec;) 

co do twojego faceta ;) powiem ci ze zawsze uważałam ze sytuacje nad którymi bardziej sie mysłi mają jakieś wieksze znaczenie;)

Mi spóźniał się okres 4dni i cały dzień miałam.straszne mdłości.. pojechaliśmy z synem na plac.zabaw i zajechaliśmy po test do apteki żeby spr czy jestem w ciazy no i wynik wyszedł pozytywny ;)