Jakie mleko modyfikowane polecacie od początku?

Ja wolę podać coś mniej znanego ale z samym tłuszczem mlecznym niz bardziej znane z olejem palmowym albo co gorsze z olejem z mortiella alpina. Ale nie potępiam każdy ma wybór. 

Też nie znam :) Ale co do żywności to też nie kupuję znanych reklamowanych marek tylko skupiam się na czytaniu składu. Nieraz te drogie produkty mają najgorszy skład. Np. płatki kukurydziane wolę z lubelli niż z nestle ,bo nie mają tyle cukru :) 

Co do mleka - NAN Opipro plus w puszcze zawsze służyło córce. Fakt ,że wprowadzałam je dopiero po roku ,bo tak była na piersi :)

no mało znane mleko i ciężkie do kupienia bo nie widzę by można było je gdzieś kupić oprócz wysyłki online. Mleko bez oleju palmowego znanych marek też sie kupi bez problemu w każdym sklepie na całe szczęście :)

Może z czasem trafi do sieci sklepów;)

U nas na początku był Bebilon, z czasem przeszliśmy na NAN OPTIPRO PLUS, bo bardziej córce smakuje a i skład ma chyba lepszy. 

To zależy jakie mleko będzie preferowało dziecko i czy nie będzie zatwardzeń, uczulenia na BMK itd. U jednego dziecka sprawdzi się jakieś mleko a u innego trzeba prób i błędów aby trafić na to odpowiednie. 

ja przegladałam te składy jakiś czas temu potem postawiłam jednak na tio aby mleko było w razie co dostepne pod ręką różnie z wysyłkami bywa;) przy starszej był bebilon potem bebiko przy młodszej bebilon potem na recepte a jak mogliśmy wejśc z mm to postawiłam na nan pro opti plus i na nim;) 

Oj zgadzam się, jak jest mleko wysyłkowe to, pewnością trzeba mieć zapas i dobrze tego pilnować. Niejednokrotnie mi się zdarzało,że patrzę a tu puszka zaraz pusta i szybko leciałam do sklepu. 

Ja bardziej stawiam na wygodę zakupów i być może jak marka stanie się bardziej znana trafi na półki sklepowe 

Oj tak, najlepiej jeżeli mleko jest dostępne stacjonarnie.  Z wysyłką to różnie bywa.

Mi tam nie przeszkadza zamawiam od razu 6 uzupelniaczy i jak widzę że mam 2 ostatnie to znowu zamawiam nawet jak byłby jakiś poślizg bo mam zapas. Zależy też gdzie się mieszka ja do większego sklepu mam 7 km więc tez muszę robić zakupy na zapas bo nie zawsze mogę z dzieckiem w dany dzień pojechać do sklepu więc i tak musze mieć zapas na jedno wychodzi a przesyłka darmowa

Kargaw to faktycznie musisz byc bardziej zoorganizowana :)

Muszę bo jak czegoś zapomnę to problem ale już mi się tak często to nie zdarza;)

Te mleka to sie kończą jakoś tak migusiem :P

My postawiliśmy na takie które możemy kupić na miejscu. 

Przeszliśmy z confort na zwykle i mam nadzieję że będzie ok 🙂

Mam pytanie do mam które używają na. Opti pro plus

Czy zauważyliście różnice w kolorach łyzeczek w  puszkach na mleko są niebieskie i jasne żółte ?

Wcześniej myslalamz e to zmiana partii mleko ale okazuje się że mają różnice w skladzie

ja je stosowałam przy córce i skład z tego co kojarzę był okej, ale  co teraz zmienili ?

jest tam olej palmowy bo kiedyś nie było ?

Nie nie oleju nie ma;) ale 

Zainteresowałam się nim w Rossmanie kiedy był inny kolor miarki pani powiedziała że są takie same może na produkcji zmiana i w sumie tak zostało na pierwszy zut oka takie same ale jednak trochę różne ;( w Biedronce widziałam tylko z niebieską miarka w auchanie z jasną czyli ta prawie żółta;) 

Różnica w cukrach węglowodanach w zawartości witd.. 

czyli trochę sporo zmian, ciekawe dlaczego taki zabieg zrobili 

Wiesz co dla mnie te puszki wyglądają identycznie myślałam że to zmiana poprostu pewnych partii na rzecz nowych bo wtedy jakoś mi się te nowe puszki z hmo rzuciły w oczy i jakoś to połączyłam ;) być moze tak już było dlatego może są mamy które dluzej stosują to mleko;) ja wcześniej byłam na mleku dla alergików potem dopiero weszłam na mm i w sumie tak na nim jestem w 3 tego nie wiedziałam a może też tak było;) a teraz właśnie w Rosmanie się zdziwiłam że 2 kolory miarek ;/ szkoda że bardziej tego mleka nie odznaczają jakoś jakimś kolorem albo coś no niby miarka jest inna;) i to dało mi do myślenia:D

Trzeba próbować mleka i dobrać do dziecka. U nas po paru próbach dopasowania mleka zostało najtańsze bebiko 

Tak ale przy problemach trzeba na jednym mleku wytrzymać przynajmniej 2-3 tygodnie żeby dziecka organizm się przyzwyczaił bo zmiana mleka co parę dni nie ma sensu i może narobić więcej szkody niż pożytku 

Dokładnie  trzeba zaczekać żeby stwierdzić czy jest lepiej/gorzej. Polozna i pediatra mówiły że tak właśnie koło 2/3 tygodni. My mieliśmy 2 zmiany i mam nadzieje ze to juz koniec ;)