Jakie mleko modyfikowane?l - powielony wątek

Przede mną wybór mleka modyfikowanego dla noworodka :face_with_peeking_eye: jest ich tyle na rynku, że nie mam pojęcia jakie wybrać i dlaczego. Jakie mleka wy podawałyście swoim noworodkom?

Wpisz w lupke było sporo tematów o mleczku :blush:

2 polubienia

Nie powielamy wątkow. Dodajemy nowe komentarze do statyxh tematow i tym sposobem je odswiezamy

Tu jest duzo komentarzy na temat mm, oraz grafiki.

Mysle ze najlepiej kierowac sie na poczatku grafikami, sa tez rankingi mlek np na Blogu Pan Tabletka. Swietnie opisuje co powinno sie znalezc w mleku a co nie.
No a inna sprawa to fakt ktore mleko zaakceptuje dziecko.
Najlepiej nie kupowac calej puszki.
W szpitalu mm maja, a kupic mleko mozna teraz doslownie wszedzie wiec nie ma potrzeby robienia zapasow jeszcze w ciazy.
Czesto dostaje sie tez próbki.

2 polubienia

My używamy mleka Bebilon ProFutura :blush: Synkowi od razu podpasowało, więc nie zmienialiśmy. Choć u nas jest to tylko dokarmianie, bo podstawą karmienia jest mój pokarm :blush:

1 polubienie

Nie powielamy wątków :slight_smile:

Dla mnie to nie problem odpisać komuś jeśli zadaje pytanie. Wątek był założony 3 lata temu, od tego czasu na rynku są dostępne nowe preparaty. I pewnie łatwiej przeczytać odpowiedzi pod nowym postem niż przekopywać się przez 406 wiadomości, z których większość nie dotyczy tematu.

2 polubienia

Niestety nie mogę zbyt wiele powiedzieć na ten temat, ponieważ nadal karmię piersią, lecz podczas rozmów z położną w szpitalu bardzo polecała mleko NAN optipro plus

Dokładnie o to mi chodziło :smiling_face: jestem przed zakupem pierwszego MM, a jak wpisałam w lupkę to ostatnie było z 2023(?) roku, a żeby przebić się przez komentarze w ogóle nie związane z tematem musiałabym spedzic kilka godzin. Fajnie gdyby faktycznie w danym wątku były poruszane tylko dane tematy, a nie milion pobocznych wątków, bo później ciężko nie powielić wątku, jeśli ktoś faktycznie chce poznać odpowiedź na zadane pytanie :smiling_face:

3 polubienia

Dlatego mozna odswiezyc stary watek dodajac do niego nowy komentarz, wtedy widzimy ze cos sie zadzialo w tym watku i znowu mozemy sie rozpisywac co jest nowoscia i co polecamy.
Takie panuja tu zasady, inaczej zrobilby sie straszny bałagan.

1 polubienie

Tak naprawde moga ru paść nazwy nawet 10 mlek modyfikowanych. A i tak wszystko bedzie zalezalo od Malucha. Czy dane zaakacperuje, czy nie bedzie problemów brzuszkowych.
W szpitalu polecali Bebilon. Takie kupilismy. Ale zdecydowanie Malemu nie podeszlo. Ostatecznie skończyliśmy na Hipp BioCombiotic. I takie mamy do dzis

1 polubienie

To prawda, każde dziecko ma jakieś swoje preferencje, a czasami zależności zdrowotne w stosunku do różnych mm. U nas akurat mieliśmy szczęście, że to mleko od razu podpasowało. Chociaż widzę, że jak daję mu moje mleko odciągnięte to od razu pochłania całą butelkę, a tym modyfikowanym zaspokoi taki pierwszy głód/pragnienie i później się bawi :sweat_smile:

U nas sprawdziło się Bebilon, ale dużo mam chwali też Nan i Hipp. Każde dziecko jest inne, więc czasem trzeba przetestować kilka, żeby znaleźć najlepsze. Warto też skonsultować się z pediatrą, bo może doradzić coś odpowiedniego dla Twojego maluszka. Powodzenia!

Brałam pod uwagę ranking pana tabletki