Jakie łóżeczko dostawne?

Zastanawiam się nad zakupem łóżeczka dostawnego dla niemowlaka, jakiej firmy łóżeczko polecacie?

Kinderkraft ma ciekawe łóżeczka, ale ja osobiście wolę klasyczne, które przysuwam do swojego łóżka. Będzie służyło na dłużej, ponieważ można wyjąć szczebelki lub zdjąć jedną stronę i będzie też dla starszego dziecka. Kosze Mojżesz też są ciekawym rozwiązaniem - są lekkie, poręczne, możesz je sama przenieść, jednak wadą jest to, że maluch szybko z niego wyrasta.

Zdecydowanie firma lionelo ma świetne rzeczy przeznaczone dla dzieci. My mamy w sypialni łóżeczko turystyczne timon z tej firmy, które można bez żadnych problemów przenosić z jednego miejsca na miejsce. Ma też porządny materacyk Fiki Miki, który dba o kręgosłup maluszka :wink:

Są tutaj mamy, które używają łóżeczek dostawnych? Na jak długo rzeczywiście wystarczają?
Przez jakiś czas po porodzie chcemy aby syn spał z nami w sypialni i poszukujemy małego łóżeczka dostawnego/kołyski, potem zamierzamy zakupić takie 120/60 i przenieść syna do jego pokoju.
Macie jakieś doświadczenia? Przeglądając fora internetowe natknęłam się na firmę woodies. Może któraś z mam może się wypowiedzieć?

Czy w łóżeczku dostawnym konieczny jest obniżany bok? czy jednak bezpieczniej, aby zamontowany był na stałe?

Dziewczyny co prawda pisałam już post na ten temat, ale wątki się nie przesuwają i nie widać, że on się pojawił, więc próbuję jeszcze raz - teraz kiedy są już powiadomienia o nowych komentarzach.
W związku z tym, że mamy teraz dość ograniczone miejsce w sypialni planuję zakup łóżeczka dostawnego. Czy macie jakieś doświadczenia? jakiej firmy warto kupić i na jak długo faktycznie wystarcza? Planujemy przeprowadzkę za jakieś 3 miesiące, potem będę miała więcej miejsca i zakupię łóżeczko 120/60, ale na te 2-3 miesiące potrzebuję coś naprawdę kompaktowego. Jeśli korzystałyście z takich łóżeczek to proszę o opinie.

Dodam tylko, że w związku z tym, że dziecko ma się urodzić w lipcu to chciałabym aby łóżeczko było drewniane. Widziałam kinderkraft, ale są plastikowe i w dodatku dziecko jest osłonięte dookoła siatką, a chciałabym aby miało przewiewnie.