Jonson’s tez czesto uczula. Kiedys myto maluchy szarym mydlem i nie bylo problemu z wysypkami. A jaki kosmetyk polecacie na buzie, bo moj maluch ma tradzik niemowlecy, a ostatnio strasznie przesuszyla mu sie skorka pod noskiem. Jak smaruje oliwka czy kremem to tradzik sie nasila. Myslicie, ze emolium, albo oilatum bedzie dobre?
A co do szamponow to mysle, ze jak dzidzia ma krociutkie wloski to nie ma potrzeby ich stosowania. My uzywamy 2 w 1 do ciala i wloskow. Im mniej chemii tym lepiej moim zdaniem.
Ja bym spróbowała taką maść bez recepty Dermobaza 9 zł w aptece.Świetnie nawilża buzię.Moja córka
tak miała wysuszoną skórę koło noska że się takie strupy robiły.I pomogła.Tylko u Ciebie synek
ma trądzik to nie wiem jaka będzie reakcja skóry.I też nie można przesadzać z tą maścią
a ja zwrócę uwagę na jedną rzecz w ubiegłym roku moja mała miała strasznie wysuszoną buzię właśnie w okolicach noska i buzi potem sie okazało, ze było to spowodowane chrupkami ale trochę to trwało zanim doszłam do tego;)
bialutka91 ja polecam oilan to jest tańsza wersja oilatum więc i ten drugi się sprawdzi. Mój maluch też miał problem z wysypkami i ten krem mu pomagał a jednocześnie dobrze nawilżał.
Oilan jest bardzo dobry dla maluszków, jak córka była maleńka tylko go używałam, potem przeszłam na johnsona. Położna polecała oliwkę bambino, bo najbardziej natłuszcza i faktycznie lepsza od johnsona, ale on wygodniejszy, bo w żelu.
Mój Sebastian nie mial problemow ze skora, ale Gabriel od razu mial taka sucha i Np.nivea nie pomagala wiec zaczelam używać emolium do kąpieli, a po kapieli mleczko emolium i po kilku dniach juz bylo dobrze i skora nawilzona Sebus skore mial nawilzona ale mial uczulenie na nivee wiec używaliśmy tez emolium i to moge polecic bo calkowicie przetestowane
bialutka, mam tez krem do twarzy i szampon i szczerze to mi pomoglo po ciazy troche bo cerę strasznie wysuszona mam i tez byla w trądziku, wiadomo, ze ja to nie dziecko, ale mozesz sprobowac na fifim
ja używam kremu specjalnego
Ja mogę polecić kosmetyki Ziołoleku serię Linuś, Polska firma, cena też na polską kieszeń i seria ma pełną gamę kosmetyków i do mycia- olejek lub płyn, i do pielęgnacji - balsamy i kremy. Natomiast do pielęgnacji bardziej wrażliwej skóry, czy na jakieś sprawy typu liszaje tej samej firmy Linoderm Omega - rewelacja, miejscowo nawet kilka razy posmarowane i problem znika, a cena to 12 zł za opakowanie.
Ja po długich przemyśleniach i poczytaniu waszych porad i porad na innych portalach zdecydowałam się na Linusia. Bardzo tanie kosmetyki, ładnie pachną i jak narazie sprawdzają się na skórze malucha. Miałam problem bo olejek jest od 2 miesiąca ale położna powiedziała aby nie dolewać zbyt dużo,tylko odrobinę i nie będzie problemu.
My stosowalismy do 7 miesiaca olilatum do kapieli, teraz johnosa fioletowy jest rewelacyjny. Probowalismy nivea ale ja mialam zmiany skorne mialam obawy zeby uzyc go na dziecku. Z tego co slyszalam kosmetyki nivea do kąpieli sa odradzane przez polozne. Najlepiej parafina do natluszczania ale nanobasa tez jest zalecana i ma rewelacyjne dzialania kojoce warto spróbować; ) do buzi na zime uzywamy nivea krem ochrony. Do pupci roznie linomag masc sudocrem czasami.
Oillan emulsja skład ten sam co oilatum lecz tańsza wersje stosuje już ponad rok.Polecam.Czasami nie warto przepłacać.Moją córeczkę po kąpieli w emulsji nie smaruje podobno co za dużo to nie zdrowo.Wszystko co smarujemy na skórę przenika do krwiobiegu malca.Do prania ubranek używam biały jeleń płyn na plamy szare mydło .Po odplamiaczach plamy nie schodzą po mydełku tak.
Szczerze polecat johanson&johanson jester zachwycona uzywamy ich od pierwszego Dina zycia nasEgo synka do teraz a ma juz 20 miesięcy. Nigdy nie podróżniku ani nie przesuszyly jego skory. Ładnie pachną i nie szczypta w oczy. Po 1 roku życia warto tez wypróbować Ziaje cena przystępna i delikatne dla skory.
My nadal jesteśmy wierni kosmetykom Hippa żel do mycia i szampon . Oba kosmetyki z dodatkiem oleju z migdałów super nawilżają i natłuszczają delikatna skórę niemowlaka.
Ja od początku używam najzwyklejszego Bambino i nie mamy żadnych problemów ze skórą. Też miałam problem jakich kosmetyków wybrać, ale z racji, że w szpitalu spędziliśmy tydzień czasu i młodego codzienna pielęgnacja była kosmetykami Bambino to stwierdziłam, że zmieniać nie będę i faktycznie podpasowały
Ja mam wszystko nivea, a krem do pupy sudocrem
Ja kupuję Bobini do kąpieli.
Powiem wam, że w życiu bym dziecku emolientów nie kupiła. Miałam próbki zarówno Emolium, jak i Oilatum. Obie z długim terminem ważności, wlałam do kąpieli dla siebie, bo jak już dziecko zaczęłam kąpać w Bobini to nie chciałam eksperymentować. I wiecie co - zadrapać się chciałam, wszystko mnie po tych cudach swędziało. W życiu bym nie poleciła nikomu, mimo, że tak szeroko reklamowane jako najlepsze dla dzieci. A u mnie swędzenie takie, że musiałam się wapnem ratować.
Nam Oilatum kazała kupić lekarka bo małemu jak to często noworodkowi bardzo łuszczyła się skóra. Niestety emolienty są dość drogie, a efektów spektakularnych nie było. Podejrzewam, że krem nawilżający i oliwka zrobiły by to samo. Bez żalu zrezygnowaliśmy
Jeśli dziecko nie ma większych problemów skórnych to polecam Nivea Baby ta seria jest najlepsza i córka je uwielbia a przy tym ładnie pachnie . Dobre też jest Babydream czy Johnson baby .
ja na sam poczatek używałam emoilium, bo mały dostał alergii teraz tez używamy nivea baby i potwierdzam bardzo przyjemnie pachnie i łatwo się go używa, no i pomimo mojego uczulenia na produkty nivea maluch ani jednej krosteczki
Tez mogę polecić kosmetyki nivea
Ja na samym początku używałam dla Zosi Oilatum, bo miała bardzo suchą skórkę a bałam się, że normalne kosmetyki jej podrażnią. Po tygodniu (nie był ten płyn zbyt wydajny) kupiłam Emolium (płyn do kąpieli i oliwkę) i różnica była diametralna: skóra zrobiła się miękka, aksamitna i nie wysuszona - przy czym zdecydowanie Emolium jest bardziej wydajne. Teraz jak mała nie ma już problemów - kupiłam dobrą i sprawdzoną firmę Ziajka: płyn i oliwkę. Zosia nie dostała żadnego uczulenia, a cenowo wychodzi to taniej 3 razy! Używam jeszcze kremu na różną pogodę Nivea, Sudocreamu czy Bephantenu (na odparzenia i profilaktycznie koło pupki i nóżek).