Jakie klocki wybrać dla dziecka?

Też mamy Garnuszek na Klocuszek i jak czasami mi się wkręci piosenka “lubię ciasteczka są mniam mniam” to pół dnia potrafię ją śpiewać :slight_smile:

Ulka ja mam to samo. Też to śpiewam :slight_smile: lubię jeszcze tą drugą melodyjkę i też czasami ją nucę.

Syba1991 masz racje klocki się tak szybko nie nudzą jak inne zabawki. Moja 21 miesięczna córka potrafi bardzo długo przesiedzieć i się nimi bawić, a najlepiej jak mama siedzi razem z nią i budujemy razem, albo garaże, albo domu, albo budy, a ona buduje kominy, uwielbia to. Także klocki bardzo fajna rzecz!!! Ma drewniane klocki i plastikowe i bardzo fajnie się nimi bawi

Justyna.Naumiec nie słyszałam o tych klockach z Fisher muszę zobaczyć jak one wyglądają i może uda się upolować jakąś promocje :))
W klocki warto zainwestować większą kwotę, sama mam jeszcze niektóre klocki z dzieciństwa- LEGO :slight_smile:

Syba załączam zdjęcie :slight_smile: dodam, że nie są takie drogie, aczkolwiek te aktywne wydają mi się lepsze, mój synuś uwielbia te aktywne, zwłaszcza, jak robię hałas nimi :slight_smile:

Syba dostałam dzisiaj gazetkę z carrefour i są tam niby w promocji po 49,99 :wink:

My mamy jeszcze takie

Dzięki wielkie dziewczyny za zdjęcia i linki :slight_smile: Podjadę sobie do Carrefoura i zobaczę co tam mają :slight_smile:

Warto patrzeć gdzie są jakieś promocje na te klocki, bo dzieci je uwielbiają.

Mam już troszkę starszego chłopczyka, bo mój Filipek ma 5 lat, ale od kiedy pamiętam lubił bawić się klockami i rzeczywiście zaczynaliśmy od mięciutkich, później drewniane, a teraz gdy jest już troszkę starszy bawi się takimi klockami, z których można ułożyć jakieś miasteczko, helikopter, wóz strażacki czy takie inne tam :slight_smile: Już ma kilka zestawów od Cobi i bawi się nimi niemal każdego dnia i tworzy nowe to historie :P. Seria Action Town naprawdę pobudziłam mu wyobraźnie, szczególnie ten zestaw z samochodem policyjnym :slight_smile: Teraz chce wóz strażacki i taki napad na bankomat żeby mógł stworzyć sobie pościg :smiley: Powiem wam, że nawet mój mąż się bawi z Filipkiem tymi klockami. Cóż powiedzieć… ach, Ci mężczyźni :smiley:

U nas do roku / półtora najlepiej sprawdziły się klocki drewniane takie z sorterem- córka lubiła je układać chwilkę po czym najlepsza zabawa to było wyrzucanie do odpowiednich dziurek sortera.

Teraz kiedy ma 2 lata jej ukochanymi klockami i w ogóle najlepszą zabawką która “pracuje”
Codziennie i potrafi ją zabawić na dłużej niż 10 minut to Lego Duplo :wink: uwielbia budować budowle, bawić się zwierzątkami - jej ulubione zestawy to ciuchcia (polecam!) i zestawy ze zwierzętami. Klocki są solidnie wykonane i choć mają wysoką cenę to na pewno starczą na lata.

Lego Duplo są znakomite dla kilkuletnich dzieci, ale trzeba przyznać, że podobnie jak pozostałe produkty tej uznanej już firmy, nie należą do najtańszych. Dobrze, że są dość wytrzymałe i starsze rodzeństwo może je zostawić na przyszłość dla młodszego brata lub siostry.

Siostrzeniec przewrócil się raz na plastikowe klocki i rozciął sobie dłon o kant jednego, nie sa więc zbyt bezpieczne, chyba że mają zaokraglone brzegi.

Mój synek za to uwielbia Aktywne klocki Fisher Picea wkładać do buzi, po czym zdziera literki z jednego boku. Wszystkie zabawki mają swoje plusy i minusy,

Moja znajoma kupuje wnukom klocki gumowe które są bezpieczne szczególnie dla bardzo aktywnych bliźniaków, ale niestety cena tych klocków jest dość wysoka.

annawianna dobre zabawki kosztują, tak samo, jak dobre rzeczy, ale nie wszystkich rodziców na nie stać, dlatego jestem zwolennikiem oddawania rzeczy po dziecku.

Drewniane klocki są bardzo wytrzymale mojej siostry synek uwielbiam się nimi bawić.

Też takie opinie słyszałam na ich temat i przymierzam się do ich kupna. Polecacie jakieś firmy?

Polecam klocki wader duże były to pierwsze klocki synka i do teraz lubi się nimi bawić ,wygodzie jest je złapać i łatwo buduje się małym dzieciom. Drugie klocki które rozwijają i są naprawdę wartościową zabawką to Lego Duplo my mamy Moj pierwszy domek i powiem wam że sama nie zdecydowała bym się na ich zakup ale jak widzę jaką radość ma z zabawy moje dziecko i jak w ten sposób zdobyło nowe umiejętności jestem bardzo zadowolona.
Drewniane klocki są fajne i mamy małe opakowanie takich ale na razie nie są tak interesujące dla synka jak tamte.

A. zuzulak masz zwykłe klocki z wadera czy jakąś serie ?