ja uważam ze oba rodzaje są dobre i obowiązkowe
warto mieć i drewniane i większe plastikowe,które nachodzą na siebie,pobudzaja wyobraznie ![]()
POLECAM
DUplo-zestaw poczatkowy
i
Nefere Klocki Safari nowoczesne klocki konstrukcyjne
Anita ja zaraz zadzwonię do siostry ona ma oba rodzaje i każe jej złączyć, zobaczymy co mi powie i dam Ci znać
siostra mi właśnie dzwoniła, że wypadają te klocki nie trzymają się tak jak duplo z duplo hmm, sama nie wiem ona ma stare wader może są jakieś inne nowe co czymś się różnią od tych starszych i stwierdziła, ze chyba szybciej wader z combi sie będą trzymać i tez ma sprawdzić jak znajdzie combi
No to czekamy na relacje innych może ktoś jeszcze będzie miał jakieś opinie na ten temat;-) bo się zastanawiam nad partią klocków
Jak najbardziej jestem za drewnianymi klockami, ale nie tylko. Planuję kupić małej drewniane klocki, czy też lego duplo albo wader, ale trochę później, bo na razie nie mam gdzie tego trzymać
Na tą chwilę bawi się plastikowymi klockami z biedronki. Posiadają certyfikat europejski i są bardzo dobrej jakości. Jest w nich kilka drzewek, lokomotywa z dwoma wagonikami, wywrotka, a także okna, drzwi i kilka dachówek. Mała lubi się bawić drzewkami, nie mam pojęcia dlaczego ![]()
Zakup jak najbardziej udany ![]()
mnie też strasznie sie zawsze podobały drewniane klocki, ale mają swój minus dostać takim klockiem to trochę boli, zwłaszcza dziecko. A moja gabi czasem niestety szaleje i rzuca klockami. Ma taki zestaw klocków z elefun. Są ładne kolorowe i dość sprytnie jej idzie układanie ich w różne figury, ale jak już rzuci takim klockiem to nie jest miło. Teraz dla młodszego moja siostra ma schowane po swoim synku Wadera klocki i część lego (bo teraz młody lubi te z serii heros, star wars) i powiem szczerze, że nie mam zamiaru kupować więcej, chyba że do duplo dokupić jakieś dodatkowe zwierzaczki czy ludziki.
no i zgarnelismy klocki Wader od siostry młody oczywiście ma wielką frajdę rozwalając wieże, które buduje jego siostra, ale kurde to niestety jeszcze nie dla niego, z resztą jest znaczek że od 3 lat. Te mniejsze elementy musiałam pochować bo oczywiście najsmaczniejsze. Gabi niby 3 lat nie ma, ale już nie bierze tak do buzi wszystkiego. Z resztą klocki zawsze są pakowane i jak córka poprosi to siadamy i bawimy się razem w 3. Jakoś bałabym się o dzieci mimo wszystko, jak będą starsi ok, ale teraz tylko ze mną mogą układać.
Dostalam wczoraj klocki Wader, z oznaczeniem 1+. Swietnie spisuja sie jako gryzaki
mloda nie ma takiej frajdy jak z drewnianymi, bo niestety nie rozwalaja sie tak latwo i efektownie
ale przynajmniej sa w ladnych dziewczecych kolorach ![]()
A jak się mają wadera klocki mini Bloks dobrze się je składa? nie rozpadają sie po złączeniach ?
Zastanawiam sie nad zakupem większej ilości tych klocków na roczek,
Anita ja dostałam te klocki właśnie od siostry ( co prawda bawił sie nimi tylko mój chrześniak), ale mój syn półroczny bez trudu je rozwala. Zwłaszcza te mniejsze klocki łatwo oddzielić, te większe z racji że więcej mają oczek lepiej się trzymają. No ale moja ocena może być mało obiektywna bo mam używane
Chyba będę musiała pomyśleć nad innym prezentem, bo myślałam o czymś na dłużej, z drugiej strony chciałam kupić mega paczkę żeby miała ich dużo bez późniejszego dokupowania;-)
Anita-1981 my mamy klocki wadera używane, kupiłam całe pudło na ciuchach za 10 zł
nie wiem jak długo były używane ale klocki są niezniszczone
i bardzo ładnie się układają
Kikacku takie klocki ma mała i jestem z nich zadowolona, mała ostatnio do nich ponownie powróciła, bo powiedziała ze klocki Lego się znudziły;/ ale bawi się równie często Lego jak i tymi “starymi” które również częściowo dostała używane, część dokupiliśmy jednak na większe budowle ciągle tych klocków jest mało;)
A myślałam o czymś niepowtarzalnym, klocki jakoś najbardziej przyszły mi do głowy zwłaszcza duża ilość;)
jestem pena że klocki są taką zabawką
którą można bawić się latami i się nie nudzi
i chyba nigdy klocki się nie psują
Basia ja kilka wyrzuciłam, niestety klocki jak i inne zabawki trzeba przeglądać, być może pod naciskiem innych zabawek pękły, a ze dostaliśmy używane, to może i czas się przyczynił, jednak nie było ich wiele;) reszta trzyma się dobrze
Mamabasia: Rzeczywiście klocki się nie nudzą, ostatnio z chrześniakiem składaliśmy zamek z lego i mieliśmy przy tym niezłą zabawę ![]()
To, że się nie nudza to pewne. Mój chrześniak lat 7 a ciągle układa klocki, teraz ma swoje lego star wars albo jakies tam lego (czasem dzwoni do mnie i mówi ciociu kochasz mnie, a jak odpowiem że tak to mi mówi bo wiesz z carrefourze sa klocki lego i kupiłabyś mi? bo rodzice nie chcą- zawsze mam z tego ubaw i zazwyczaj kupuję a siostra mi kiedyś po prostu je wszystkie odda)
Ja kupiłam używane duplo i są bardzo mocne, akurat Wader jakoś się tak luzuja nie wiem może to jakaś starsza jeszcze wersja.
ja też na pewno dla małej w najbliższym czasie kupię klocki duplo
bardzo mi się podobają ale cena ich mi się nie podoba
tak więc będę szukała używanych
Basia czasami nowe są tańsze;) warto porównywać ceny na ceneo;) niektóre sklepy robia wyprzedaże i przeceny wówczas warto z nich skorzystać, my mamy 3 zestawy Duplo i mała sie nimi bawi, jednak figurkami w ogóle za mieszkańców domku służą misie od breloczków ![]()