Jakie kaszki dla niemowlat

Karlajn i na to mam patent :slight_smile: Znalazłam butelki od Lovi z łyżeczką :smiley: Mają wymienne łyżeczki o różnej przepustowości i taką butlę kupię :slight_smile: Będzie widział butlę i łyżeczkę i może zacznie kojarzyć że łyżeczka to też coś dobrego :smiley: Zobaczymy :slight_smile:

Spróbujcie Holle ryżowej swobodnie przechodzi przez smoka :slight_smile:
My tylko używamy Holle mamy chyba z 6/7 rodzajów :slight_smile: serwuje synkowi na śniadanko w różnych odsłonach :slight_smile:

Aleksandra91 u nas też króluje Holle, a robisz na wodzie czy mleku? Nie podobał mi sie skład tych mlecznych, bo w każdej jednej znalazłam olej palmowy, więc kupiłam tylko bezmleczne. No ale te z kolei nie mają żelaza :frowning: Do tej pory robiłam tylko na wodzie i dodawałam jakiś owoc plus olej, a od paru dni przygotowuję je na swoim mleku i mam wrażenie, że córcia chętniej wciąga :slight_smile:

u nas każda kaszka szła, nie było żadnych zakazów.

Karlajn, niestety prawie wszystkie mm zawierają olej palmowy:/, dlatego też te kaszki mleczne również. Z tego co wiem, jest tylko jedno mleko modyfikowane bez oleju palmowego - bebilon pro futura. Możesz więc jego dodawać do kaszki bezmlecznej. Ja kupuje tez bezmleczne kaszki z bobovity, np manną 3 owoce, nestle gryczana, wybierając te, co mają jak najmniej cukru ale jednak posiadają żelazo i wtedy juz robie na wodzie. Choć moja córa ma już rok, wiec zaczynam tez jej podawac mleczne kaszki, ale wcześniej chciałam omijać olej palmowy i właśnie robiłam na wodzie, a do popicia później moje mleko.

My holle robimy na wodzie. Syn jest na mleku dla alergików i nie jest ono zbyt smaczne jak się je robi z kaszką. Aż zaraz pójdę do kuchni zrobić zdjęcie Naszych :stuck_out_tongue:

Straszne to… Wszędzie trabia, że olej palmowy jest tak szkodliwy, a tu proszę - dodatek do produktów dla niemowląt… To ja jednak chyba zostanę przy rozrabianiu kaszek na wodzie tak jak Wy, a na przykład co ktorys dzień poodciagam swoje własne “bezpalmowe” mleko dla odmiany smaku :wink:

Karlajn, niestety pieniądz rządzi, a olej palmowy tani i wszystko na ten temat :/. A w jakim wieku masz malucha? Bo ja do kaszki na wodzie dawałam czasem juz po zrobieniu trochę naturalnego jogurtu.

7,5 miesiąca u nas! Na razie nabiału jeszcze nie testowalismy.

Możecie już spróbować z jogurtem naturalnym :slight_smile: A jak masz możliwość robienia na swoim mleku to najlepsze wyjście :slight_smile:

Dzięki za podpowiedź! :slight_smile: Faktycznie spróbuję, bo chciałabym dać jej jakieś urozmaicenie i przerobić różne opcje, a nie nudzić ciągle tym samym. Na brak swojego mleka też od początku całe szczęście nie narzekam, więc można szaleć :slight_smile:

Ja się zastanawiam by podać małemu jogurt bez laktozy ,bo wiadomo przy naszej alergii nie możemy mieć w diecie laktozy.

Przestudiuj tylko uważnie skład. Najważniejsze to chyba, żeby nie było mleka w proszku. Laktoza to już mniej do szczęścia potrzebna, zwłaszcza jeśli macie nietolerancje jakieś…

Kaszki są bezmleczne i robię je na wodzie . Maja bardzo dobre składy i polecane są dla niemowlaków , ufam im .

Też mamy podobny asortyment jak Aleksandra91, kaszki tylko Holle, różne rodzaje, mleczne i bezmleczne, wszystkie maluszkowi smakują, czasami dodaję do nich jakieś owoce, wówczas ma smakowe kaszki.

Olu pewnie, próbujcie z jogurtem :slight_smile:

Dziś wypadł mi z głowy jogurt ale jutro będziemy iść na spacer to zakupimy, mamy świeże norweskie truskawki to zrobimy taki miks na podwieczorek, zobaczymy jak dzidzia będzie reagować :stuck_out_tongue:

Ola a u Was nietolerancja laktozy tylko a nie bmk?,
Fajne jogurty bezmleczne ale to dla osob z nietolerancja bmk bo w ogole nie zawierają mleka miał Lidl byly to jogurty firmy Planton na bazie mleczka kokosowego.
Kupilam z ciekawości dla mnie średnie, ale jak ktoś nie jadl i nie moze innego to moze byc smaczny.

i nie tolerancja i białko mleka krowiego, kupiłam takie jogurciki. Wtrzepał jagodowy aż się uszka trzęsły :smiley: sama spróbowałam i fakt smaczny :slight_smile: mamy wdrożony zyrtec i probiotyk wiec możemy próbować :slight_smile: też nie powiedziane czy po konsultacji powoli nie spróbujemy ponownie laktozy, ale to zależy od lekarza. Wizyta w lipcu :slight_smile:

Aleksandra, ale skoro Mikołaj.ma. alergie na białko mleka to nie może jeść żadnych jogurtów, nie ważne czy z laktozą czy bez. Produkty mleczne bez laktozy tez przecież zawierają normalnie białka mleka.