To mi się podoba Stasiu a Stanisław to już też tak nie
dla córeczek mam dużo imion ![]()
najbardziej mnie denerwowały komentarze jak chciałam dać imie dla córki Mercedes … może będzie dla drugiej córy
w sumie tak samo komentowali imię zgraniczne ![]()
A jakie masz jeszcze pomysły dla dziewczynki ?
No Stella Charlotte Emma Ania Kira Layla Leyla Dobrawa Greta Gaja Aniela Lilianna Zuzanna
ostatnio usłyszałam o Abigail
aria (lilmasterka)
No ja tak za zagranicznymi nie jestem bo jest sporo ładnych imion polskich.
Mi się kiedyś Liliana podobała ale już mi przeszło
w ogóle sobie sprawdziłam statystyki imienia Nikodem, bardzo dużo ich
brzmi jak co drugi, przy tej małej dzietności
A mnie to akurat nie interesowało czy ktoś ma już takie imię i że dużo ich jest podobała mi się Maja od zawsze i jest Majeczka ![]()
A jakie mia pomysły Twój mąż ? @Molly też mi się podobało to imię ale właśnie ze względu , że za dużo tych imion wkoło nas to nie chciałabym już
On nie miał jakiegoś imienia które bardzo mu się podobało , tylko wymyślał jakieś i każde mi się nie podobało z kimś mi się kojarzyły
No to ja też tak mam
chociaż z moim mamy podobny gust i podobają się nam te same imiona
@Molly a skąd wpadło ci do głowy imie dla dziecka Mercedes ?
z filmu i imię córki tego 1 stwórcę Mercedes Benz i on miał córke Mercedes
jak o filmach to mi się bardzo podoba Maeve😍(czyt. mejf)
Nie no ale jak co to bez urazy oczywiście @Molly
ale ja tak trochę uważam że dając imię mercedes byś skrzywdziła dziecko . Nie miała by lekko z rówieśnikami ,o można być nowoczesnym ale to jednak trochę za dużo
bardziej krzywdzące imienia to Graża i Bogusia, choć ostatnio słyszałam imie Kurosława jak kura
Mercedes to jednak prestizowa marka nie wszystkich stać na utrzymanie takiego samochodu i te samochody to klasyka sama w sobie
No nie wiem trochę dziwnie jak bym wolała do dziecka Audi albo ford tylko dla tego że mają jakąś renomę
ale o gustach się nie dyskutuje
a Grażynka to moja teściowa hahahaha no tak że to imię dla mnie też nie przemawia dobrze ![]()
![]()
![]()
O gustach jak to mówią się nie dyskutuje
Dla jednych Władyslaw to bedzie piekne imie. Dla innych “obciach”.
A jak ty masz na imię ?
podoba ci się twoje ? ![]()
O gustach się nie rozmawia
he każdy ma swoje coś ulubione
@Mama.urwisa Oo to na pewno bardzo lubisz to imię
@Molly no właśnie jak się nazywasz ? Na początku myślałam że to Twoje imię ale pisałaś , że to córeczki ![]()
Bardzo . Już od podstawówki jakieś 20 lat temu miałam koleżankę Maję i tak bardzo mi się to jej imię podobało . Jeszcze wtedy nie było tak popularne ![]()
Ostatnio widziałam top imion 2025/2026 to właśnie Maja była na drugim miejscu ![]()
![]()